fogyókúra, alakformálás, edzés, fitness

Állapotfelmérés / Konzultáció

Mire jó?

 

A fitnesz terv felvázolása után a legnagyobb probléma, hogy fogalmunk sincs, hogy hogyan induljunk neki. Ebben segít az „Állapotfelmérés”. A megvalósítás első lépése ugyanis annak felmérése, hogy pontosan honnan indulunk el. Akár zsírcsökkentésről, akár izomépítésről legyen szó, tudni kell, hogy milyen most a testösszetételed. A mérleget el kell felejteni! Nem kilókban kell ugyanis gondolkozni, hanem zsírarányban és izomarányban. A jelenlegi zsírarány/izomarány és az elérni kívánt zsírarány/izomarány közötti út az igazi cél. Ha ezt a két dolgot pontosan látjuk, akkor ebből fog igazából kiderülni, hogy hogyan kell étkezni, milyen testsúly tartozik a végső célodhoz, illetve, hogy ahhoz milyen gyakorlatokat kell végezned. Vagyis „Állapotfelmérésre” akkor érdemes jönnöd,

 • ha szeretnéd megismerni a pontos testösszetételedet és az alapvető egészségügyi adataidat (testzsírarány, izomarány, vérnyomás, stb.), hogy abból kiindulva pontosabban és tudományosabban tudd meghatározni a célodat
 • ha nem tudod, hogy hogy kezdj neki és segítség kell az induláshoz,
 • ha nem tudod, hogy a célodnak milyen étkezés felelne meg, és szeretnéd ezt a lehető legjobban belőni (ne feledd, az eredmény legalább 50%-ban – vagy még inkább – az étkezésen múlik)
 • valamint, ha szeretnéd elkerülni, hogy a helytelen gyakorlatvégzésből sérüléseid legyenek, és szeretnéd a gyakorlatok helyes végrehajtását elsajátítani (ez rendkívül fontos, mert a helytelenül végzett gyakorlatok egy idő után akár maradandó sérülésekhez is vezethetnek!)

 

Mit kapsz pontosan, ha jelentkezel az állapotfelmérésre?

 

Jelenleg szükségletedtől függően kétféle csomag közül választhatsz. Az „Alapcsomag” tartalmazza a testösszetétel felmérését, vérnyomásmérést, valamint az étkezés átbeszélését (azaz a legszükségesebbeket ahhoz, hogy el tudj indulni a célod felé vezető úton). A „Teljes csomag” az alapcsomag szolgáltatásain felül tartalmaz még kaliperes zsírszázalékmérést, fizikai állapotfelmérést, az edzésterved személyre szabásához és – igény esetén – a gyakorlatok helyes elvégzéséhez szükséges bemutatókat és instrukciókat. Az alábbiakban láthatod összefoglalva az egyes csomagok tartalmát (a vastagon szedett tételeket CSAK a „Teljes csomag” tartalmazza):

 

Felmérés személyre szabottan

 

 1. Egészségügyi állapotfelmérés
  1. testsúly kg mérés
  2. bioimpedanciás zsír és izom % mérés
  3. kaliperes testzsírszázalék mérés
  4. vérnyomás mérés
 2. Étkezés felmérése
  1. kalória szükséglet megállapítása
  2. jelenlegi étkezés átbeszélése
  3. 1 heti étrend kontrollja; te naplózol, én számolok ellenőrzök (csak személyi edzésnél, vagy 2 alkalmas felmérésnél)
  4. helyes étkezés megbeszélése (mikronutriensek aránya, mennyiségek)
 3. Edzés
  1. állapot felmérése (gyakorlat-végrehajtás alapján)
  2. Nyak, mell, derék, csípő, kar, comb kerületmérés
  3. az edzéstervben szereplő gyakorlatok végrehajtásának, ill. szükség esetén cseréjének megbeszélése

 

Konzultáció, tanácsadás

 

A konzultáció meglehetősen tág, és nagyon egyedi lehet. Íme néhány kérdés segítségképpen, amit kifejezetten konzultáció keretein belül lehet megbeszélni. Természetesen a konzultáció nem korlátozódik pusztán erre, ezek csak a leggyakrabban felmerülő kérdések:

 1. Miért nem fejlődök az elképzeléseimnek megfelelően? Hogy fejlődhetnék gyorsabban?
 2. Jó gyakorlatokat csinálok-e?
 3. Helyesen végzem-e a gyakorlatokat?
 4. Megfelel-e az edzéstervem a célomnak?
 5. Megfelel-e az étkezésem a célomnak?
 6. Mivel tudnék még természetes módon javítani a teljesítményemen?
 7. Megfelelő-e az edzésem intenzitása? Hogy tudnám az intenzitást növelni?
 8. Hogyan tudnék hatékonyabban zsírt égetni?
 9. Hogyan tudnék hatékonyabban izmot építeni?
 10. Mennyire reálisak a céljaim?
 11. Hogyan tudnám magam a jelenlegi fittségi szintemen megtartani, ha fejlődni már nem akarok?

A konzultáció célja, hogy a fejlődésedet a jelenlegi technikád és módszereid javításával a következő szintre emeljük. Ugyanakkor még véletlenül se gondold azt, hogy azzal bármi változni fog, ha eljössz egy konzultációra. Én meg tudom mutatni neked az utat, de végigmenni neked kell rajta! Hiába mondom el neked a legjobb módszereket, ha utána nem tartod be őket, nem élsz velük, akkor az egész nem ér többet, mint egy kiadós esti tévézés. Teljesen felesleges azért eljönnöd hozzám, hogy utána jobban érezd magad, hogy “Na, ezzel is tettél valamit az egészségedért”. Nem, nem tettél. A tudás nem hatalom. Ez tévedés. Csak az alkalmazott tudás hatalom. Csak akkor érdemes tehát konzultációra jelentkezned hozzám, ha eléggé elkötelezett vagy ahhoz, hogy a gyakorlatban is tegyél a célodért.

 

Árak és jelentkezés:

 

 • Állapotfelmérés „Alapcsomag”: 8,000 Ft / minden megkezdett 30 perc (általában 30 perc elég szokott lenni, ha mégsem, te határozod meg, hogy folytassuk-e vagy sem)
 • Állapotfelmérés „Teljes csomag”: 10,000 Ft / minden megkezdett 60 perc (igénytől függ, hogy az első 60 perc elég-e vagy sem; ha nem elég, te határozod meg, hogy folytassuk-e vagy sem)
 • Konzultáció: 10,000 Ft / minden megkezdett 60 perc (igénytől függ, a konzultáció időtartama teljes egészében a célodtól függ, és attól, hogy mennyi mindent kell átbeszélnünk, így nem biztos, hogy egy alkalom alatt végzünk)

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével tudsz (a jelentkezésed után hamarosan felkereslek időpont egyeztetés céljából):

 

*E-mail:
*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*Csomagválasztás:
Mi a fitnesz célod (fogyás, izomépítés, stb.)?:

 

Az adataidat bizalmasan kezeljük, azt harmadik fél részére át nem adjuk, és kizárólag a jelentkezéseddel kapcsolatban használjuk fel!