fogyókúra, alakformálás, edzés, fitness

Az életmódváltás végső kulcsa

Az életmódváltás végső kulcsa

Mire kell fókuszálni ahhoz, hogy tartós változást érjünk el az életmódunkban?

Rengetegszer hallom és olvasom az „EdzésMester Alakváltó Program” résztvevőitől is, hogy „hogyan vegyem rá magam erre vagy arra”, vagy „nem tudok ellenállni a csokinak”, vagy „mit csináljak, ha egyszer szeretek főzni”. Ilyen és ezekhez hasonló problémákkal a túlnyomó többség szembesül az elhatározása során.

Nagyon kevés olyan ember létezik, aki elhatározza, hogy mit szeretne elérni és aztán rendíthetetlenül teszi, amit kell, és a leghatékonyabb vezetőket megszégyenítően határozottan parancsol a szájának, hogy mit eszik mikor és mennyit, illetve a testének, hogy mikor és mennyit edz. Ezek az emberek érik el mindig a leglátványosabb eredményeket. Ám általában ezekre az emberekre lesznek a leghamarabb irigyek mások, és ezekre mondják, hogy „ő olyan ügyes” (jó esetben) vagy – sokkal gyakrabban – „ő olyan szerencsés”. A mai motivációs anyagban kísérletet teszek arra, hogy megmutassam, mije van ezeknek az embereknek, ami a többségnek nincs, és hogy mire kell fókuszálnod, ha ilyen eredményeket szeretnél.

A fiam egyik alaptétele, hogy mindnyájunknak vannak olyan hiedelmei, amelyek meghatározzák az ember alapvető világnézetét, látásmódját. Olyannyira, hogy ugyanazt a tényt vagy eseményt két ember akár teljesen különbözően élhet meg. Ez eddig rendben is volna, láttunk már ilyet. Viszont ha belegondolunk, akkor az, hogy hogyan élsz meg bizonyos dolgokat, hatással van arra, hogy hogyan reagálsz rájuk. Ha élcelődnek rajtad, megélheted ezt sértésnek is, és mérges leszel, de megélheted egyfajta visszajelzésnek, amiből aztán tanulhatsz valamit magadról vagy szimplán viccként is veheted. Mindhárom dolog teljesen más reakciót jelent majd. A reakcióid pedig hatással lesznek arra, hogy a világ miképp viselkedik majd veled.

Nézd meg az alábbi ábrát, mert a mai motivációs anyag gondolatmenetét ez fogja adni:

A hiedelem-ciklus

Ez az ábra azt mutatja meg, hogy a hiedelmeink hogyan hoznak létre egy körforgást, ami a működéséből adódóan egyre inkább erősíti a hiedelmeinket. Amit bizonyos dolgokról hiszünk, ahogy azokat látjuk, az vezet majd a tetteinkhez, és amit teszünk, annak az eredményeit fogjuk meglátni, amelyek viszont a hiedelmeinket fogják erősíteni (vagy ritkább esetben gyengíteni).

Mondok egy példát. Le akarsz fogyni, de úgy gondolod, hogy ez irtózatosan nehéz és nem leszel rá képes (mert nem tudsz lemondani a csokiról, azt hiszed, hogy az elhízásodnak genetikai oka van, stb.). Ezek a hiedelmeid. Persze azért megpróbálod. Az étkezésre nem figyelsz, és az edzést is ímmel-ámmal csinálod. Ezek a tetteid. Mivel a hiedelmeidből táplálkoznak, ezért nem fogod betartani a fitnesz tervedet. Egy hónap múlva azt látod, hogy lám, semmi eredmény. Mitől is lenne? És mi fog történni? Természetesen megerősödik benned a hit, hogy a fogyás irdatlanul nehéz és az újabb kudarcélmény mélyíti azt a hiedelmet is, hogy Te nem vagy képes lefogyni (vagy nem vagy képes mértékkel enni a csokit, stb.). Látod? Hiedelmek, tettek és eredmények.

Látom, látom, de akkor mit lehet csinálni?!

Az nyilvánvaló, hogy az eredményekre direkt módon sehogyan sem lehetsz hatással. Ha ezt elfogadjuk, és miért ne fogadnánk el, akkor innentől kezdve már csak két dolgot tehetsz:

 1. megváltoztathatod a tetteidet vagy
 2. megváltoztathatod a hiedelmeidet.

Nézzük ezeket sorrendben:

1. A tettek megváltoztatása

Általában itt szokás belenyúlni a fenti körforgásba. Eddig így és így viselkedtem, ezeket tettem (például nem mozogtam, mértéktelenül ettem a csokit, cukrot, tortát, nyalókát), ám ez után másképp fogok tenni, és akkor mások lesznek az eredményeim is. Ez egy teljesen jó gondolat, ám van vele egy kis probléma.

A hiedelem-ciklusban nem egyenrangúak az egyes elemek. Tehát a hiedelmek, a tettek és az eredmények nem egyenrangúan vannak hatással egymásra. Ahhoz, hogy megváltoztasd a viselkedésedet és a tetteidet úgy, hogy semmi más nem változik, iszonyatos akaraterő és önfegyelem szükséges. Néhányan meg tudják tenni, de ennek a hatása rövid távú. Ezért fuccsol be olyan sok „hirtelen felindulásból elkövetett” életmódváltás. A hiedelmek erősebbek a racionális énünknél és előbb utóbb legyűrik azokat a változásokat, amelyek nem állnak velük összhangban!

Hogy mit is jelent ez? Hát csak annyit, hogy hiába változtatod meg a tetteidet vagy a cselekedeteidet, ha a hiedelmeid – melyek az eredeti viselkedésed forrását jelentették – ugyanazok maradnak, akkor csak idő kérdése, hogy a hiedelmeid felülkerekedjenek. Ez az oka annak, hogy olyan nehéznek tűnik minden változás, és ez az oka annak, hogy sok embernél nem tartós. De akkor mit lehet tenni?

2. A hiedelmek megváltoztatása

Természetesen a hiedelmeidet kell megváltoztatni. A hiedelem-ciklusba kizárólag a hiedelmek ponton lehet belépni és tartós változást is csak onnan lehet elérni. Nem véletlenül van legfelül pont ez a pont.

Az előző példánál maradva, amin változtatnod kell, az az, hogy azt hiszed, a csokit lehetetlen mértékkel fogyasztani. Hogy irtózatosan nehéz lefogyni. Önvizsgálatot kell tartanod arról is, hogy mit gondolsz egyáltalán az életmódváltásról, a lefogyásról, a célod eléréséről vagy az egészségesebb életmódra történő áttérésről. De nem ám a mantrát kell fújni, hogy „Jó az egészséges életmód, mert akkor idősebb koromban kevesebb gondom lesz” vagy „Jó dolog lefogyni, mert csökken a szívinfarktus kockázata” és hasonló lexikonszagú dolgok.

Neked mélyen magadba nézve azt kell első körben tisztázni magaddal, hogy miért akarod ezt, sőt, akarod-e ezt egyáltalán! Lehet, hogy nem, és akkor végre megszabadulhatsz a tehertől, ami nyomja a szívedet ezzel kapcsolatban. Ha úgy érzed, tudnál boldogan, megbánások nélkül élni anélkül, hogy a fitnesz célodat (bármi is legyen az) elérnéd valaha is, akkor lehet, hogy nem is akarod igazán. Gyilkos dolog, ha olyasmit erőszakolsz magadra, amit nem akarsz. De…

Ha kiderül, hogy igenis akarod, akkor pontosan tisztáznod kell magaddal, hogy miért. Nincs más út! És ekkor lehet elkezdeni dolgozni azon, hogy felismerd, pontosan milyen hiedelmek akadályoznak, és hogyan lehet azokon változtatni.

Na, ne mondd már, hogy a cselekedeteink megváltoztatása nem eredményes!

Erről tényleg szó sincs. Csak hosszú távon nem fenntartható anélkül, hogy a hiedelmeidet, amelyek a régi eredményeidet (pl. az elhízást, eltunyulást, fáradtságot, rossz közérzetet, stb.) okozták, meg ne változtatnád.

Egy valamire viszont kifejezetten jó az ideiglenes – akaraterővel és önfegyelemmel fenntartott – tudatos viselkedéskontroll, nevezetesen, hogy ha elég hosszú ideig fenn tudod tartani, akkor láthatsz olyan eredményeket, amikért dolgozol, és ez hatással lehet már önmagában is a látásmódodra.

De elsőként tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket és válaszolj rájuk őszintén:

 1. Tényleg el akarom érni azt a célt, amit magamban kitűztem, vagy csak valami külső dolog kényszeríti ezt rám?
 2. Mi akadályozott eddig, hogy elérjem?
 3. Mit tehetek, hogy ezeken változtassak.

Az összes eddigi motivációs anyag kétféle dologban segített. Egyrészt volt olyan, ami a hiedelmeid megváltoztatásában, a szemléleted formálásában segített, másrészt voltak olyan anyagok, amelyek a cselekedeteid ideiglenes megváltoztatásának fenntartását segítették. Nézd végig újra az anyagokat (és ha te is az Alakváltó közösségbe tartozol, akkor lapozd fel a motivációs könyvet is, amit az „EdzésMester Alakváltó Program” elején kaptál) ebben a szellemben, és kezdd el csinálni azokat a gyakorlatokat, amiket nem csináltál. Talán ez után jobban megérted, hogy miért van rájuk szükség és miért segítenek még akkor is, ha azt gondolod, hogy neked erre nincs szükséged. :-)

Sok sikert
Szűcs Ildikó
EdzésMester

Ez a cikk szerzői jogvédelem alatt áll! Másolása, módosítása, egyéb fórumokon való – részben, vagy egészben történő – közzététele nem engedélyezett! Ha szeretnéd megosztani másokkal, ezen oldal linkje közzétehető.

140 hozzászólás

 1. Heller Tamás /

  Mint minden komolyan vett munka, ez is meghozza gyümölcsét :)

 2. kati /

  Szia ILDI nagyon sok okos dolgot tanultam a leveleid által és hállásan köszönöm megfeleztem a napi étkezést már van kis eredmény neked is köszönöm sokat segítesz Kati

 3. kati /

  Szia Ildi köszönöm a leveleid sokat segitesz vele Kati

 4. Maja /

  Itt mindenki csak a csokiról beszél?
  Egy parasztlány vacsorája nem csoki hanem szalonna meg sonka. :) De mindegy.
  Nekem nagyon tetszik ez a program. Sokat segített a kondícióm megtartásához.

 5. Tibor /

  Szia Ildikó!

  Nagyon köszönöm az eddigi leveleket.
  Már majdnem teljesen elhatároztam magam, de nem tűnik egyszerűnek!
  2 évvel ezelőtt leszoktam a cigiről, 83 kg voltam, most 103 kg.:(
  Bizony isten nem eszek többet mint azelőtt. +1kis pszichoterror alá
  vetem magam aztán erezd el a hajamat. :))

  Tibi

 6. Köszönöm szépen az eddigi leveleket ,nagyon motiválóak!Sokszor elolvasom és talán erőt merítek belőle!

 7. RÁCZ JENŐ /

  Szia Ildikó!Köszönöm az írásaidat,nagyon hasznosak,sokat már alkalmazok is belőle!Olvastam annak a tahónak is a levelét,melyet közzé tettél!Elszomorít,hogy TE akinek mindenkinek segítesz,JÓ TANÁCSOT adsz ilyen tehén által fejbe rúgott négy elemis majomnak a szenny irodalmát kell olvasnod!Ezt nem az EVOLÚCIÓ hozta le a fáról,,NEM!ezalatt letörött az ág!ősei lehet még a fán banánt zabálnak és úgy makognak mint a leveled írója!Kívánom,hogy minél több SZAKMAILAG,érthetően,szakszerűen megírt anyagodat olvashassuk!Munkádhoz kívánok erőt egészséget,kitartást!Jenő

 8. Kibaszotnagyatveres /

  Ez egy kibaszot nagy átverés nem másra megy ki a dolog mint hogy titeket jól le húzzanak nem is kevés pénzel mert az amit le ír az semmire nem jó csekély kezdetleges sikerekre aztán meg ezek után mentek személyi edzésre ami megint egy kurva nagy átbaszás és megint le lesztek húzva nem is kevés pénzel aki el hiszi hogy bármi is ingyen van az egy nagy hülye ők meg a ti pénzetekből akarnak meg gazdagodni tehát ez egy róhat nagy átbaszás én tudom 5éve már edzek és ez amit le ír ez csak arra megy ki vedd meg ezt vedd meg azt amazt ennyivel olcsóbb annyival olcsóbb stb stb kurva nagy átverés:) Nah ennyit erről
  aki ezt elhiszi azt sajnálni tudom :) nah Sziasztok

  • hugo53 /

   Üdv kibaszotnagyatveres! (így kisbetűvel)

   Most nem azért írok, mert bármi véleményem lenne a konkrét dologról, csak a stílusod, a trágárságod, a primitívséged háborított fel. Lehet bármilyen dologban hinni vagy nem hinni, de ilyen stílussal nem szabadna, hogy megjelenjenek bármiféle bejegyzések. Egy normális fórumon már régen kitiltottak volna,helyesen. Lehet, hogy Te olyan egybe nyakú, izompacsirta vagy BMW terepjáróval aki előre pofátlankodik a sorban, dudál, ha valaki a városban csak 70-el megy, meg aranyláncokkal a kezeden meg a lábadon járkálsz, legalább ilyen kulturált helyen fogd vissza magad. Ja és persze előtte tanulj meg helyesen írni, de ha már erre képtelen vagy, akkor – ha egyáltalán tudod mi az – használd a helyesírás ellenőrzőt

   További szép napot, és gondolkozz el azon amit írtam (ha tudsz még gondolkozni egyáltalán.

   hugo53

  • Kovács László /

   Szia!
   El olvastam a hozzá szólásod,és mérhetetlen nagy dühöt észlelek a mondani valódban,fel tennék neked egy kérdést te miben hiszel?Mert hogy magadban nem az biztos reagálsz és nem olvasod el azt amit mondani akar a hölgy,hozzászólni bárki tud.Ő egy utat mutat de nem azt mondja hogy követni kell az a te saját döntésed hogy meg teszed e Adni ingyen van!Ő ad valamit neked saját jogodban áll hogy meg fogadod e vagy sem.Hálásan köszönöm hogy meg hallgatál.További szép napot!

 9. makkai lászló /

  szia Ildikó. nagyon köszönöm az írásaidat, sokat tanultam belőle. kellemes ünnepeket. TISZTELETTEL: maky

 10. Juci /

  nagyon jó cikk, köszönöm!
  igazán hasznos!

 11. Mivel olyan anyagi körülmények között vagyok pénzért meg nem tudok semmit venni s mégis nagyon sokat meritek ildikó kedves válaszaidból annyi elönyöm már van hogy hála Neked már nem vacsorázom este 11 kor és a kenyer adagomat/7/szelet már lecsökkentettem 4re amit szeletben rozskenyérként eszem.VÁROM LEVELEID KÖSZÖNETTEL

 12. dr.Z.Nagy Erzsébet /

  Tulajdonképpen ez nem hozzászólás, hanem kérdés. Milyen korosztálynak ajánljátok ezeket a programokat. Magyarul egy hatvanon felüli nő, akinek nincs komoly sportolási előélete, csak legfeljebb amatőr úszó és gyalogló, esetleg egy kis jóga, mit tud és hogyan tudja a javasolt edzéstervet végig csinálni. Ahogy a levelekből kiveszem 450 felülés pl. Ez nemde a 15-45 éves titánoknak és titániáknak való? Tehát annak a korosztálynak akik olyan szépek és fiatalok, ahogyan őket az edzéstervek fotóin látjuk? Próba nincs, a zakó lehet hogy túl nagy lesz, legfeljebb nem hordod? Tudna valaki erre válaszolni? Üdv zsóka

 13. Csehné Margit /

  Nekem a mozgással van problémám.60 éves porckorong sérvem van,amit nem operálnak.Nagy fájdalmaim vannak állandóan,szünet nélkül.Menni alig tudok,nem bírom a terhelést.Csak a legkönnyebb munkát tudom elvégezni,de 5-10perc után már le kell ülnöm.Ezért nem tudok úgy mozogni,hogy sikeres legyen a fogyásom.Próbálok étkezéssel elérni súlycsökkenést,de nem járok sikerrel.Ebben kellene segítség,mert életbevágó lenne ,hogy megszabaduljak pár kilótól.148cm magas és 111 kg vagyok.Köszönöm.

 14. Ujházi Natália /

  Szia Ildikó.3 hete csinálom amit irtál,a bicikli a reggeli torna és kevés étel,2kilót fogytam,Próbáltam futni is esténként de 3.szor már nem ment,zétment a térdem és a bokám ,igy tornázok reggelente rendithetetlenül,nagyon fáj,de nem adom fel,:)

 15. Dr.Horváth Klára /

  Kedves Ildikó! Azért iratkoztam fel hírleveleidre- mert az elmúlt években folytatott saját karbantartási lehetőségeimról a fájdalmas mozgáskorlátozottság miatt le kellett mondanom. / A mellúszás / csk azt tudok/- és nagyon szerettem, valamint a hétvégenkénti túrázás, a közelmúltban lehetetlenné vált számomra egy sok fájdalmat okozó, és sok vizsgálat / reumatológus-ideggyógyász, CT MRI/ végül idegsebész véleménye szerint sem operálható gerincsérv miatt.
  Hozzáálláswod sok biztatáswt adott,és már vettem is egy hesznált biciglit, anponta gyóytornázom és megpróbálok fogyni
  További sok kitartáőst és sikert, elégedett “ügyfeleket kívánok”

 16. Juhászné kati /

  Köszi Ildikó, hogy lelkesítesz. Várom további leveleid. Kati

 17. Székelyhidi József /

  Kedves Ildikó!

  Nagy figyelemmel olvasom leveleidet.Minden sorával egyet értek.Valóban mindenkinek érdemes elgondolkodni a hiedelmeinkről/talán ez a legfontosabb/és a céljainkról.Ezt te tökéletesen leírtad.
  Azért írok most Neked mert szeretnék segítséget kérni.Én már közel járok a 70 évemhez.Az én célom az hogy az izmaim ne sorvadjanak és koromhoz mérten fitt és egészséges legyek. A sport a zene a kitartás mindig velem vannak.Hosszú éveken keresztül kézilabdáztam.Jelenleg is edzek otthon Súlyzókkal s.t.b. Biztos vagyok benne,hogy kis irányítással az elvégzett napi munka jobb eredményt adna.
  Bocs,hogy ennyi idődet el vettem de ha elolvasod és segítesz azt megköszönöm! Tisztelettel József

 18. Szűcsné Marika /

  Ha valakinek nem tetszik, ami az Ildi ír, ne olvassa, de nem kell bemutatnia, hogy milyen alpári, közönséges hozzászólást enged meg magának. Ha nem tetszik, ne olvassa. Azok közé tartozom én is, akik 60 felettiek és nehéz a mozgás. A fogyókúrához csak annyit tanácsolnék. Sokszor fogyóztam már, le is adtam, de visszajött. Az utóbbi időben – életmódváltással- sikerült 17 kg-t leadni. Nekem két aranyszabály van, nem szabad éhezni és nem szabad jóllakni. Mindent eszem, de csak mértékkel. Így nem éhezem ki és csak addig eszem, amíg azt nem érzem, hogy már nem vagyok éhes. Ha később éhes leszek, akkor megeszem egy almát, egy kis diót, egy kis joghurtot. Becsapom a gyomrom, ami ezek után bizony kicsit összébb húzódik. És mindenre sok folyadékot iszom, ami nem cukros, édes, csak sima vizet, vagy gyógyteát.Tehát nem leszek olyan hamar éhes és nem tudok annyit enni. A szénhidrát dolgokat nagyon lecsökkentettem, de nem hagyom ki, mert arra is szüksége van a szervezetemnek. A súlyomat tartom, és még 3 kg-t szeretnék leadni. Ezzel a módszerrel sikerülni fog. Remélem, kicsit tudtam segíteni.

 19. danger1985 /

  Szervusz Ildikó!

  29 éves férfi vagyok,komolynak mondható sport múlttal.
  Az versenysporttól visszavonultam már 23 évesen,azóta
  csak szinten próbálom tartani magam.A gondom az,hogy
  nagyon szeretnék plusz izomtömeget felszedni,de sehogy
  sem megy.Rengeteget olvastam a témáról,kipróbáltam
  többféle edzést,étrendet,de sajnos komolyabb eredmény nélkül.
  Csupán 68kg vagyok a 186cm-es magasságomhoz.
  Hálás lennék,ha tudnál tanácsot adni.Előre is köszönöm

  • Ildikó (EdzésMester)

   Az izomtömeg felszedését elsősorban nem is annyira az edzésnél, mint az étkezésnél szokták elrontani. Ahhoz, hogy elinduljon az izomnövekedés, enned kell. Mégpedig SOKAT! És nem a bulikalóriákra, vagy az élvezetkalóriákra gondolok, mert elsősorban nem azt kell bevinned (tehát nem csoki, süti, édesség, alkohol). Rengeteg fehérjét és szénhidrátot kell bevinned. Legalább 10-20%-kal többet, mint a napi energiaszükségleted. A fehérjéből pedig az elérni kívánt testsúlykilogrammonként 1,5g-ot (ennyi elég). Mondjuk ha 10kg izmot szeretnél felszedni, akkor úgy életkorodból, nemedből és a 10kg izomnövekedésből kiindulva becslésem szerint olyan 3,000 kalóriával kellene próbálkoznod naponta. Ehhez persze hozzájön az edzés (javaslom, hogy nézd át, az ingyenes Edzés Mester Programban leírt edzéselveket, és azt valósítsd meg). Ha így teszel, jönni fog felfelé az izomtömeg is. Ha mégsem, akkor tovább kell emelni a kalóriákat. Ez nem pontos tudomány, csak becslés, így lehet, hogy játszanod kell vele. Sok sikert!

 20. Jáki Miklos /

  Kedves Ildiko.Nagyon szépen köszönjük az eddig kapott nagyon értékes és nagyon kedves leveleketés ha lehet segitse tovább is fejlödésünket.Köszönettel JM.

  • Nagy Istvánné /

   Kedves Ildikó!

   Hálásan köszönöm a segítséget ! Nagyon értékes tanulságos anyagok! A célom saját magam tüztem ki életmód változtatás, ételek kisebb mennyiségű fogyasztása, abbahagyom amikor még tudnék enni,több mozgás! Igy a felesleges zsir izommá alakul !A súlyfeleslegem 3hete 9kg olt most 6kg.
   További munkájához sok sikert kívánok !Báráti üdvözlettel :Kati

 21. Mihalovics Klári /

  Kedves Ildikó! Nagyon jónak találom a programod a tanácsaid és leveleid mind használhatóak és jól érthetőek.Pont egy kemény influenzás megbetegedéssel küzdök,amint meggyógyulok belevágok a programba!Üdvözlettel Klári

 22. T.N.Joli /

  Szia Ildikó!
  Nagyon hasznosak a tanácsaid!Én aszt gondoltam,úgy fog ez a gyakorlatban menni,minden nap egy kis videós gyakorlat is lesz mellékelve.Nekem az a bajom,nem tudom hogy fogjak hozzá.Nem jártam még edző teremben,ezért fogalmam sincs,milyen gyakorlatokat kellene csinálni!
  Köszönöm eddigi tanácsaid,ezeket szeretném is alkalmazni.
  Szép napot!Joli.

 23. lengyel Anikó Judit /

  Köszönöm,Ildikó!

  Nagyon sok hasznos információhoz jutottam általad,amiért hálás vagyok!
  Munkádhoz további sok sikert kívánok!Ani

 24. Majsai Edit /

  Kedves Ildikó !
  Köszönöm tanácsaidat,hasznosak számomra.Sok újat tanultam tőled.
  Jó érzés fiatalabbtól tanulni.

 25. Feri /

  Szia Ildikó!Először is szeretném meg köszöni a témával kapcsolatos leveleidet nagyon értékesek.Kérlek továbbra is folytasd ezt a munkát mert szükséges megismertetni mindenkivel.Ha pedig negatív kritikát is kapsz valakitől az azt jelzi,hogy igaz úton jársz.Minden embernek nem lehet megfelelni.Munkádhoz sok sikert kívánok neked!Feri

 26. Csuha Klári /

  Kedves Ildikó!
  Szerintem fantasztikus amit véghez viszel!Nagyon szerencsésnek érezheti magát az aki a honlapodra talált.Fontos,hogy az emberek tisztában legyenek a valós információkkal.(biológiai,fiziológiai folyamatok)Az,hogy mi miért történik és miként tudjuk irányítani a dolgokat,a testünket az életünket helyesen.
  Én kívánom,hogy minnél többen felfedezzék a honlapodat és sok-sok pozitív visszajelzést,erőt,egészséget továbbiakban!Csak így tovább!

 27. foldes6 /

  Köszönet minden motivácioèrt.Jó tanácsok ès gondolatok mîndig jòl jönnek!
  Kell az elhatározás’Majd a kitartás’Nagyon igazat adok ,Legfőkèppen az akarat erő!

 28. Tóth Lászlóné /

  Kedves Ildikó!

  Azok közé tartozom – és ez a többség – aki örül ezeknek a tanácsoknak, amelyek Tőled érkeznek. A negatív hozzászólásokat azért nem értem, mert az edzésterved nem úgy működött, hogy át kellett utalni X összeget és most némelyek csalódottnak, becsapottnak érzik magukat. A névtelen leveleket le sem közölném. Mocskolódik, de még a keresztnevét sem meri leírni. Az ilyen egy pohár vizet sem adna ingyen, azért ilyen dühös arra, aki sokaknak segíteni szeretne. Üdv.: Tóth Lászlóné/Rita

 29. Enci /

  Kedves Ildikó!
  Köszönet az emailekért, számomra nagyon hasznosnak és segít másképp látni a helyzetem. Igaz jelenleg még nem tudok részt venni a programban, de örülök hogy továbbra is motíválsz. Ebből is látszik hogy tényleg segíteni akarsz. Köszönöm az erőket amit adsz nekem!!! Remélem találkozunk egyszer személyesen is! Szép napot!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.