fogyókúra, alakformálás, edzés, fitness

Fogyókúra átverések

10+1 pont,
hogy könnyebben felismerd a fogyókúra átveréseket

Fogyókúra átverések

Mostanság sok olyan levelet kapok, ami arról szól, hogy mit gondolok erről vagy arról a termékről. Ilyenkor mindig megnézem, hogy miről van szó. Nem nagyon szeretek más üzletébe belekontárkodni, de azért néhány dolog van, ami szakértőként meglehetősen szúrja a szemem.

Mivel az összes nevet, terméket vagy szolgáltatást nem tudom egyenként kielemezni, ezért úgy döntöttem, hogy adok egy 10 (+1) pontos csekklistát, amit mindig átnézhetsz, ha ilyesmibe botlasz. Tudom, hogy a csodákban hinni, mindenki szeret, de ez a lista segít, hogy az átveréseket könnyebben azonosíthasd.

Ha bármikor egy olyan termékbe botlasz, ami gyanúsan jó és túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg tényleg gyanús, és valóban nem is igaz. Szóval mielőtt ilyen termékekre vagy szolgáltatásokra adnád ki a nehezen megkeresett pénzedet, mindig gondold át a következőket, nehogy csak utólag legyél okos:

1. „Sohasem volt könnyebb lefogyni diétázás és edzés nélkül! Az “X” termék mindezt lehetővé teszi!”

Könnyű fogyásNézzünk szembe a valósággal! (Minél hamarabb megteszed ezt, annál gyorsabban érhetsz el valós eredményeket.) A tartós fogyás erőfeszítést, energiát és időt igényel. Nincsenek kiskapuk és rövidebb utak. Ha van rengeteg ablakon kidobható pénzed és még több türelmed, akkor csak a remény kedvéért persze kipróbálhatsz minden olyan terméket, ami csodaszerű eredményeket ígér mindenféle erőfeszítés nélkül, de ha mélyen magadba nézel, te is tudod, hogy nincs ilyen és csak egy csodára vágysz.

Tudd, hogy ha egy ilyen terméket veszel, nem csak a pénzed, hanem az önbizalmad, és az abba vetett hited is csökken, hogy valaha képes leszel eredményeket elérni és lefogyni. Több olyan kuncsaftom is volt, akivel azért nem dolgoztam tovább, mert mindig minden csodaterméket megvett, de nem volt hajlandó a tanácsaimat megfogadni és betartani azt, amit mondok neki. Mondanom sem kell, hogy az eredmények mindig elmaradtak az ígéretektől, miközben a személyiségük és a hitük a saját képességeikben folyamatosan romlottak. Ha rám hallgatsz, az ilyen ajánlatokat kihagyod.

Fogyókúra titok2. „Rájöttem a titokra! Claudia Schiffer (ide behelyettesíthetsz bárkit, akik irigylésre méltóan jól néznek ki, pl. hollywoodi sztárok, fitnesz világbajnokok, testépítők, olimpikonok, stb) is ezt a csodaszert használja!”

Először is, minden sztár (beleértve Claudia Schiffert is), aki jól néz ki, a saját bevallása szerint is napi több órát tölt testedzéssel egy olyan orvosokból és személyi edzőkből álló csapat felügyelete mellett, akiknek forintban havi milliókat fizet azért, hogy megfelelő tanáccsal lássák el és így formában maradhasson.

És még így is ott vannak a profi világítási szakemberek, a profi fotósok és a számítógépes képmanipulálás, amivel egy képen vagy egy felvételen emberfelettien széppé varázsolható szinte bárki. Ha nem hiszed, csak keress rá olyan képekre, amik smink, világítás, profi fotós és számítógépes képmanipulálás nélkül mutatják be a „meseszép” sztárokat.

De másképp fogalmazok. Gondolj bele. Ha Claudia Schiffer is azt a terméket használja, és az nem igényel erőfeszítést, és a termék használata tényleg BIZTONSÁGOS, és az élelmezésügyi hatóságok is minden gond nélkül engedélyeznék, akkor hogy lehet, hogy nem kapható minden sarki fűszeresnél?

Amerikában a CDC (Centers for Disease Control and Prevention) felmérése szerint nagyjából 31% a kórosan elhízottak (!) aránya. Figyelem, ez nem a túlsúlyosak aránya, hanem a kórosan elhízottaké. A túlsúlyosak aránya nagyjából 65%-os. Magyarországon „csak” 18-20% körül van a kórosan elhízottak és 60% környékén a túlsúlyosak aránya (a túlsúlyosak között már ott vannak a kórosan elhízottak is).

Ha valóban lenne egy termék, ami ezt pikk-pakk megoldja, akkor nincs az a pénz, amiért ne érné meg az egész világon azt teríteni. Biztos lehetsz benne, hogy a nyugati világ egyik legnagyobb problémáját oldaná meg vele a termék gyártója, a cég tulajdonosa pedig pillanatokon belül a világ leggazdagabb embere lehetne.

Nem furcsa, hogy az ilyen termékeket mégis „titokként”, eldugott weboldalakon vagy rossz minőségű postai reklámanyagokon árusítják? Ráadásul, ha jobban utána nézel, nem ritkán kiderül, hogy a csodaszer valójában csak rendkívül egyszerű anyagot, például zöld tea kivonatot vagy valami gyümölcsből kinyert egyszerű, de jelenleg divatos anyagot tartalmaz.

Még valami ezzel kapcsolatban. Ha veszed a fáradtságot, különösen az angol oldalaknál (az Egyesült Államokban vagy az Egyesült Királyságban már kötelező sokmindent kiírni, különben az ottani fogyasztóvédelmi hatóság komoly bírságokat szabhat ki rád) az apróbetűs résznél találhatsz elbizonytalanító dolgokat. Például láttam ilyet: „These statements have not been reviewed by the UK Department of Health.” (Vagyis az oldalon szereplő állítások valóságtartalmát az Egyesült Királyság Egyészségügyi hatóságai nem ellenőrizték). A döntést rád bízom, de jobb, ha mindennek utána nézel.

3. „Gyors fogyás. Akár 10 kiló egy hét alatt!”

Gyors fogyásSzeretnéd formába rázni magad a jövő heti osztálytalálkozódra? Vagy nyakadon a nyár, és jó lenne strandra menni, és szeretnéd, ha irigyelnének? És ehhez le kéne adnod hirtelen 10-15 kilót?

Nos, olyan termék – ahogy azt eddig is említettem – ami gyorsan, hatékonyan és biztonságosan lefogyaszt, egyszerűen nem létezik.

Ahhoz, hogy tartós legyen a fogyás, elsősorban a zsírfeleslegedet kell leadni. Ha kikötözlek egy fához és nem eszel semmit, ha csak folyadékon (pl. turmixokon, stb.) élsz, persze hogy fogyni fogsz. De súlyos árat fizetsz majd érte, ebben biztos lehetsz. (Ennek az élettani hátteréről az előző modulokban már olvashattál).

A tested valahonnan kiszedi belőled azt az energiát, amire szüksége van az életben maradáshoz, és szomorú vagy sem, először a nagy energiaigényű izmokat fogja leépíteni. Ha nem juttatsz be az alapenergia szükségletednek megfelelő energiát, akkor biztosan így lesz, és hiába eszel csak fehérjét, ez nem védi meg az izmaidat. Sőt, még egy kicsit ront is a helyzeten, mivel a fehérje energiává alakítása alapvetően rosszabb hatásfokú, mint a szénhidráté vagy a zsíroké.

Ahhoz, tehát, hogy tartós legyen a fogyás, zsírt kell fogynod, és ebből – megfelelő életmóddal – hetente fél-egy kilót tudsz leadni (extrém túlsúlynál talán kicsit többet is, de ha fontos az egészséged, én a helyedben én ennyivel számolnék). Ennyi az egészséges és tartható mérték. Sajnálom, ha ezzel elrontottam a napodat, de ez a szomorú valóság. :-)

4. „Fogyj le ezzel a termékkel és soha többé nem kell majd diétáznod!”

lustaságHát, nézzük az egyszerű élettani realitást. Ha több energiát viszel be, mint amennyit egy nap elégetsz, különösen, ha nem megfelelő formában viszed be az energiát, akkor hízni fogsz. Ha kevesebb energiát viszel be, mint amit elégetsz, akkor meg fogyni fogsz. Ha jóval több energiát viszel be, mint amennyit egy nap elégetsz, akkor nagyon hízni fogsz, és ha jóval kevesebb energiát viszel be, mint amennyit elégetsz – és most jön a sokkoló biológia – akkor is hízni fogsz!

Lehet, hogy kilóban kevesebbet mutat majd a mérleg, de a zsírarányod észbontó mértékben megnövekszik (feltéve persze, hogy nem dolgozod fizikailag halálra magad, mert akkor inkább a bordád fog kilátszani). Simán lehetsz alultáplált úgy is, hogy közben 30-40%-os a testzsír arányod!

A diéta szó a görög diaita szóból származik, ami életmódot jelent. Nem kúraszerű, káros időleges kalóriamegvonást, hanem életmódot. Ha le akarsz fogyni, és szeretnéd, hogy ez tartós legyen, akkor ahhoz olyan életmódot kell kialakítanod, ami ezt lehetővé teszi. A tartós vagy végleges optimális zsírarány fenntartása pedig folyamatos munkát igényel. Igaz, a fenntartás már nem nagy erőfeszítés, de mégis erőfeszítés.

Ha azt hitted, hogy le tudsz fogyni úgy, hogy utána soha többé ne kelljen semmit sem csinálnod, hát… akkor jobb, ha mihamarabb leszámolsz ezzel a téveszméddel. Én most 50 éves vagyok. De általában 35-40-nek néznek. Bevallom, szerintem közelről jobban látszik a korom, de ez maradjon kettőnk között. :-)

Mivel az életstílusom szerves része a testmozgás és az egészséges táplálkozás, nekem már nem nagy munka az alakom fenntartása, de akkor is munka. Ha ez nem tetszik, inkább mondj is le a fogyásról. Sokkal jobban fogod magad érezni, hiszen akkor úgysem magadért akarod a dolgot.

5. „Végre itt egy módszer, ami mindenkinél kivétel nélkül működik!”

Nem tudom te hogy vagy vele, de én személy szerint még nem láttam olyan ruhát, ami mindenkire jó lenne. A testzsír csökkentő „fogyókúrás” módszerek kicsit olyanok, mint a ruhák. Személyre kell szabni őket. Mindenkinek mások az egészségügyi körülményei, problémái és más az életstílusa is. A „mindenkinek jó” termékek biztosan nem működnek mindenkinél.

6. „Bármit ehetsz és még úgy is fogyni fogsz, ha az “X” terméked szedet közben!”

Anti diétaA fogyás, de különösen a testzsír-csökkentés (ami végső soron a célod kell legyen) ésszerű étkezésen alapul. Nem koplaláson, nem zabáláson, hanem ésszerű mennyiségű, minőségű és összetételű ételválasztáson.

Itt visszautalnék a 4-es pontnál írott élettani alapvetésekre. Ha a mozgásodhoz képest túl sok kalóriát viszel be, szedhetsz akármit, nem fogsz fogyni. Az egyetlen dolog, ami fogyni fog, ha ilyen terméket vásárolsz, az a pénztárcád.

7. „Tudományosan bizonyított, az orvosok ajánlásával!”

OrvosLáttam már olyan terméket, amiről csupa hazugságot állítottak. XY orvos fedezte fel, és az Egyesült Államokban már mindenki erről beszél, stb., stb. Aztán hamar kiderült, hogy senki sem beszél róla, pedig az A4-es szóróanyag már évek óta kering itt Magyarországon is.

Ha bármi ilyenbe botlasz, a következő kérdéseket érdemes minimum feltenni (és ezeknek érdemes utána is nézni):

 • Milyen módszerekkel folytatták le a kutatást, és hol található a bizonyíték?
 • Volt-e humán tesztelés vagy csak egereken/patkányokon tesztelték az anyagot?
 • Mekkora volt a mintavétel? 5 alanyon végezték a tesztelést vagy 5,000 alanyon?
 • A kutatási eredményeket publikálták-e bármilyen neves szakmai folyóiratban, és ha igen, melyikben? A publikálásra érkeztek-e reakciók, és ha igen, milyenek? Itt megjegyezném, hogy a „publikálásra vár” kifejezés jelentheti azt, hogy valahol le van adva, de azt is, hogy sosem volt és nem is lesz publikálva. A tudományos életben bármilyen kutatási eredményre írhatom azt, hogy „publikálásra vár”.
 • Milyen orvos ajánlja? Általános orvos (pl. ilyen a körzeti orvosod)? Belgyógyász? Sebész? Kutató orvos? Bőrgyógyász? Milyen orvos? Létezik egyáltalán ez az orvos?

Ha ilyesmibe ütközöl, mindig nézz utána a részleteknek. Az OÉTI-nél egyébként érdeklődhetsz minden ilyen termék után (www.oeti.hu), sőt, mintát is leadhatsz náluk ezekből a termékekből. Keresd a kapcsolat / ügyfélszolgálat részt az oldalon a pontos címekért.

8. „Hihetetlen tudományos áttörés!”

Kell erről írnom? :-) Ez nagyon jól hangzik, hiszen folyamatosan folynak kísérletek a tudomány szinte minden területén. De egy valamiben biztos lehetsz: ilyen csodaszer nem létezik. Mutass egy embert, akinek egy ilyen csodaszerrel sikerült lefogynia és mutatok ezret, akinek meg nem!

Ha hihetetlen tudományos áttörésről hallasz, és az nem folyik a rádióból, tévéből, nem beszélnek róla pozitívan olyan szakértők, akik nem érdekeltek sem a termék elterjedésében sem pedig az eltűnésében, akkor legjobb, ha azonnal hátat fordítasz minden ilyen ajánlatnak.

Mindegy, hogy milyen élettani folyamatokat próbálnak számodra meglovagolni, biztos lehetsz benne, hogy nem bontják ki az igazság minden részletét, hiszen nem áll szándékukban.

A legjobb példa erre a 90-es évek nagy ígérete, a leptin. A leptin csillapítja az éhségérzetet. Ezt kezded termelni, ha sokat eszel. Igen ígéretesnek tűnt, sokan hitték, hogy tényleg ez lesz „a” csodaszer, a túlsúly probléma pedig évek alatt meg fog szűnni. Aztán hamarosan felfedezték, hogy a túlsúlyos emberekben jóval magasabb a leptinszint, és mégsem működik.

Hogy miért? Mert leptinreszintencia alakul ki. A mai napig léteznek olyan cégek, termékek, amelyek a leptint csodaszerként állítják be, és jóval nagyobb hatást tulajdonítanak neki, mint amekkora hatása valójában lehet.

9. „Az X termék blokkolja a zsírfelszívódást / a szénhidrát emésztését / a kalóriák beépülését!”

Ez is aranyos, de még nincs olyan varázsszer, ami a zsír, a szénhidrát vagy a kalóriák felszívódását, megemésztését vagy beépülését megakadályozná úgy, hogy abból neked semmi gondod ne származzon. Arról nem is beszélve, hogy mindhárom tápanyagra (fehérje, zsír és szénhidrát) szüksége van a szervezetednek. Nyilván nem véletlenül.

10. Előtte/Utána mágia

előtte utánaAz előtte/utána képek jók. Ha valós eredményekről van szó, ez egy jó módja annak, hogy bemutassa, milyen eredményeket lehet elérni egy termékkel vagy egy módszerrel és így bizalmat építsen benned. Ha úgy érzed, hogy megfogtak a képek, minden esetben nézz utána a termék engedélyszámának és az OÉTI-nél érdeklődj a termék után.

Különösen ha angol oldalakra kerülsz, szintén a látható, de sokszor a háttér színéhez nagyon hasonló színnel kiírt apróbetűs résznél találhatsz ilyesmiket: „Models and images used on this page may not be users of this product.” (azaz az oldalon használt képeken szereplő személyek nem feltétlenül használják az itt reklámozott terméket). Magyarországon ennél valamivel rosszabb a helyzet, ugyanis itt bárki feltehet akármilyen előtte-utána képet, és hozzáírhat valamit anélkül, hogy kiírna bármi ilyesmit. Nem azért, mert ez nem fogyasztóvédelmi ügy, hanem azért, mert ugyan ki jelentene egy ilyen esetet, amikor éppen az „Igen, végre megtaláltam a csodaszert!” örömmámorban van. Jobb tehát vigyázni ezekkel. Ha az előtte-utána képek valóságtartalma sehogyan sem bizonyítható, akkor bizony nyugodtan gyanakodhatsz és jobb óvatosnak lenned.

+1. / 11. „Teljesen biztonságos”

Ez is egy azon üres szóvirágokból, ami arra hivatott, hogy ráharapj a dologra, és vásárolj. Vajon miért van az, hogy azoknál a termékeknél, amelyek teljesen biztonságosak, sehol sem emelik ki, hogy biztonságos? Nyilván mert egyértelmű. Ezt olyankor szokták kiírni, amikor – ismét csak – valami olyan jónak tűnik, hogy az emberben azonnal felmerül a kérdés, hogy ez vajon biztonságos-e.

Rengeteg olyan terméket vontak ki a piacról vagy nem engedélyeztek, amelyek jónak tűntek (bár a csodaszertől még ezek is távol álltak), de komoly kockázat merült fel a termékkel kapcsolatosan. Az elhízásnak is vannak egészségkockázatai, de biztosan nem érdemes egy olyan kockázatra lecserélni, ami talán visszafordíthatatlan károsodást okoz a szervezetedben.

Csak hogy egy példát említsek. Egy időben nagyon népszerűek voltak az efedrin alapú fogyasztószerek. Az efedrin egy olyan teljesítménynövelő szer, ami emeli a pulzusszámot és a vérnyomást, és a termogenikus hatásának köszönhetően fogyaszt.

A legnagyobb efedrin alapú étrend-kiegészítőket gyártó cég, a Metabolife „biztonságosnak” hirdette a termékét, miközben eltitkolta a hatóságok elől a hozzá beérkező több mint tizenötezer negatív mellékhatásról szóló panaszokat. Ezek között voltak enyhébb panaszok (alvászavar, álmatlanság), de volt a szer hatására kialakult súlyos szívprobléma is (ezek ráadásul nem ritkán minden előjel és tűnet nélkül hirtelen eszméletvesztéshez és halálhoz vezettek). Mivel a szer eladása sok százmillió dollár profitot jelentett a Metabolifenak, nyilván nem szívesen hozta volna nyilvánosságra a szer használatával járó súlyos egészségkockázatokat.

Mára az efedrin tartalmú szereket az Egyesült Államokban betiltották, és itt Magyarországon is tiltott drognak számít. Az meg csak hab a tortán, hogy a kutatások gyors és látványos, de kizárólag rövid távú fogyást tudtak kimutatni, ami hosszú távon nem volt tartható. Vagyis rövidtávon öröm, hosszú távon pedig rosszabb egészségügyi helyzetben vagy, és még fizettél is érte. Nem jó.

Összegzésképpen csak a lényeg. Nincs csodaszer. A fogyás képlete egyszerű:

Ésszerű étkezés + Egészséges testedzés = Tartós eredmény

A tartós fogyást az életmódod átalakításával teheted fenntarthatóvá. Az életmódod átalakítása csak eleinte nehéz, a fenntartása már annál könnyebb, és ez biztosítja, hogy nem csak a testsúlyod, de a testzsírarányod, a kondíciód és az egészséged is szinten maradjon. Tudom, hogy az egészségről történő hosszú távú gondolkodás és gondoskodás sokkal nehezebb, mint csodaszerekben reménykedni, de a tudomány jelenleg állása szerint és az eddigi hétköznapi tapasztalatok alapján is azt mondhatom, aki mást állít a fogyásról, a diétáról és a fogyókúrákról, az vagy ismerethiányos, vagy hazudik, vagy nem bontja ki az igazság minden részletét.

Ha gyanúsan jó termékről olvasol, ne hidd el mindig a reklámozó szavát, csak mert jó lenne hinni a csodákban. Inkább mindig kérdezz utána. Fordulj nyugodtan az OÉTI-hez, ha bizonytalan vagy. Ha meg megvettél egy terméket, akkor nyugodtan küldd el az OÉTI-hez bevizsgáltatni, néhány ilyen eset után úgyis rájössz, hogy nincsenek csodák. Persze remélem ez a kis összeállítás segít, hogy legalább Te ne gyarapítsd a fogyókúra átverések áldozatainak hosszú sorát. :-)

További szép napot!

Ildikó

Edzésmester


Ez a cikk szerzői jogvédelem alatt áll! Másolása, módosítása, egyéb fórumokon való – részben, vagy egészben történő – közzététele nem engedélyezett! Ha szeretnéd megosztani másokkal, ezen oldal linkje közzétehető.


218 hozzászólás

 1. Bolhás Böhöm /

  Kedves Ildikó,

  nagyon tetszenek a cikkeid, olvasom kezdettől fogva. Ha már mindenki a saját történetével jön, én se akarok adós maradni.

  Sose akartam lefogyni. Mindig szerettem enni. Mindig szerettem mozogni is, nem a fogyás és nem is az erősödés kedvéért, csak úgy. Iskolában nem jártam tornaórára, fölmentettem magam, mert nagyon megalázó volt, hogy ötödikesen nem tudom felhúzni magam, és azt gondoltam, nincs helyem a világban. Gimnáziumban választható testnevelés volt, mert az iskolának hálaistennek nem volt tornaterme, ezért úszni jártam, de azt mindig úntam. Huszonévesen kaptam rá egyre jobban a mozgásra, újabb és újabb mozgásformákat találtam magamnak, síelés, lovaglás valamint a kerékpár napi közlekedésben való használata, amit minden városlakónak melegen ajánlok, korántsem olyan veszélyes, mint látszik, csak legyen jó fék és bukósisak. Most se mozgok valami extra sokat, és eszem amikor jól esik.
  Mégis: 25 éves korom óta folyamatosan fogyok. Tizenévesen 105 kiló körül voltam, most egy ideje beállt a súlyom 93 kg körülire, az ismerőseim általában azt mondják, hogy fogytam, néha azt, hogy híztam, de a mérleg meg azt mondja, hogy ugyanannyi vagyok.

  Egy ‘csodaszerrel’ élek, ami a legnagyobb csodaszer, amit ismerek.
  Ez a víz. Pár éve drasztikusan megemeltem a napi vízadagomat. 5-6 litert meg szoktam inni. Nem tudatosan. Nem azért, mert valaki mondta volna.
  Ennyire vagyok szomjas, slussz. Különösen evés közben folyik le 2 liter is akár, ha nem iszom kaja közben, abból gyakran székrekedés van.
  Amióta fölvettem ezt a vízivási szokást, azóta kezdtem el fogyni.

  Persze szerencsés vagyok, mert súlyom mindig is annyira érdekelt, mint anno az iskolai eredményeim – semennyire.
  Ezért mindenkit arra az egyre bíztatok, keresse meg azt a mozgásformát, amit szeret csinálni, ne törődjön izomcsoportokkal, hanem a természetes érzéke vezesse.

  üdv.
  Bolhás Böhöm

 2. Sajnos rengeteg az átverés, de akinek egy kis esze van, az már tudja, hogy hajsampon reklám készítésére olyan modellt választanak, akinek gyönyörű a haja. Nem?

 3. Finta Maya /

  Végre valaki leírja az igazságot ,hogy csakis kemény kitartással és következetességgel lehet megtartani a formádat vagy tartósan fogyni.Gratulálok, hogy lemered írni az igazságot.Aki igazán ad magára hallgasson az okos szóra és nem veszi be a sok maszlagot amit egy-egy termék eladásával valaki anyagilag nagyon jól jár.
  Üdvözlet és kitartás mindenkinek Finta Maya

 4. Tünci /

  “Már több tízezer embernek bizonyított”, lásd ezen oldal jobb felső részén.
  Mert ez ugye nem egy tipikus átverés.

 5. Ferenc Fakukac /

  Sziasztok!

  Én sokat olvasok a fogyókúráról de igazán nem kellene fogynom csak formázom az alakom. De rengeteg átverés van az tuti!! Köszönöm neked Ildikó h közzétetted a lehetőséget h igazán alakot tudjam formázni!!

  Tisztelettel Fakukac

 6. Terék Zsuzsanna /

  A kulcsmondat az egyik hozzászólásban elhangzott: sportolt és utána elhagyta magát.Gyerekkorom óta sportolok egy rövid megszakítással, amikor is elhitettem magammal,hogy nincs rá időm. A harmadik gyerekem után jó pár Kg rajtam maradt és mikor nem jött rám a kedvenc nadrágom elkezdtem egy adott módszerrel fogyókúrázni ( megjegyzem ennek a módszernek bizonyos alapelveit ma is betartom ),nagyon hamar ledobtam a fölösleget és rettentő büszke voltam magamra. A férjem is értékelte az erőfeszítésemet, de azért megjegyezte, kár hogy a fenekem is eltűnt. Ettől kezdve szakítottam időt a rendszeres testedzésre, súlyproblémám nincs és a hiányzó alkatrészem is visszajött. Ennek már 17 éve és az óta1-2 Kg-os ingadozással tartom az ideális testsúlyomat.Igaz, hogy már az embernek nem kell az ellenségei elől vagy a tápláléka után futni, de az izomzatunk és egész felépítésünk mégis csak erre lett összerakva.

 7. Zsuzsana /

  Kedves Ildikó!
  mádodik gyerekem születése után pár év alatt erősen meghíztam. Ennek az oka az volt, hogy sokat ettem, természetesen annak is megvolt a maga oka. Majd egyszercsak az történt, hogy hirtelen, pár nap alatt a férjem meghalt egy baktériumos fertőzésben. Hat hét alatt spontán 15 kg-ot fogytam, majd még tovább, 5 kg-ot. Ez alatt az idő alatt igyekeztem mozogni, tornázni, futni, hajnalonta futni mentem a kutyával, úgyse tudtam aludni. A súlyvesztés tartós maradt, de erőből, izomból is vesztettem. Azért elvoltam egész jól a régi-új súlyommal. De, mivel továbbra is zsírosnak éreztem magam, csináltam egy káposztaleves kúrát, hátha attól jobb lesz. De meggyőződésem, hogy ez felborította, illetve lelassította az anyagcserémet. Eltelt tíz év, a gyerekeim közben felcseperedtek, és beköszöntött a változó kor. Hirtelen újra jönnek fel a kilók, és nem mennek le olyan könnyen, mint pár éve, az évszakok változásával. Biztos vagyok benne, hogy minden szavad igaz, csak legyen elég erőm és energiám betartani a programot, nagyon izgulok emiatt. Ebben a dologban egyedül vagyok nincs párom, aki biztasson, vagy akinek ‘csakazértis’ megmutassam. Zsuzsana

 8. Ildikó nagyon érthetően világosan leírja az igazságot. A fogyókúrázóknak, valamint az egészséges életmód (étkezés)követéséhez szakszerű tanácsokat ad, és ezek elfogadása, betartása a biztos sikert nyújtja.
  Én magam nem kellett hogy csodafegyvereket vessek be súlyom megtartása érdekében, mert soha nem engedtem meg magamnak, hogy felszedjek pár kilót. A varrónőmnek soha nem engedtem meg, hogy gumit rakjon az alj vagy nadrág derekába, így nem veszítettem el a kontrollt. 67 évesen 38/40-es méretű ruhákat viselek. Naponta fél óra gyaloglás, fél óra otthon végezhető torna amit egészségem érdekében megteszek. Étkezésem összeállításában még van mit fejlődnom.
  Ildikónak és minden hozzászólónak köszönöm, hogy értékes információkhoz jutottam!
  Mindenkinek sok sikert kívánok célja eléréséhez!!!!!!!!!

 9. Szalai László /

  Hála Istennek eddig a túlsúllyal nem volt dolgom de éredekes volt olvasni a reklámok manipuláló kampányairól.

 10. Szalai László /

  Szerencsére túlsúllyal eddig még nem volt gondom de azért érdekes volt olvasni a reklámok manipuláló kampányairól.

 11. Adrienn /

  Kedves Ildikó!

  Egyrészről nagyon hálás vagyok, hogy őszinte vagy hozzám. Sokat jelent, mert nekem iszonyatos önbizalom hiányom van(gondolom én.)Én 24 éves vagyok, 165cm és 62 kiló. Valahol fáj is az igazságod, mert eddig ha csak egy-két kiló ingadozott is én voltam olyan boldog(persze ez mindig lefittyedt mikor más nap vagy csak egy- két órával később megint ugyanolyan súlyom volt.)Én sokáig futottam,mellette jó géneket is örököltem(édesanyám futó volt, apám pedig focista), szóval azt mondhatom jó alakom volt. Szép izmos,LAPOS has, formás fenék stb. Nekem nagyon bezavart a fránya fogamzásgátló,55kilóról- 64-re híztam. Megjelent a hasamon az oly sokszor emlegetett női pocakféle és utálom, elképzelhetetlen számomra, hogy vannak emberek(férfiak),akiknek ez tetszik. Bármennyit edzek nem megy le, kipróbáltam a koplalást, a rizs diétát, a léböjt kúrát, a metabolt, de semmi. Aztán a párom megtiltotta a fogyókúrát, mert azt mondta elviselhetetlen vagyok:D, illetve mert veszélyes, állítja ő. Amióta küldöd a leveleket most már én is tudom, de akkor is fáj, hogy akárhogy edzek, mert eddig is edzettem, azt értem csupán el, hogy 2 kiló lement, igaz a biztosan, mert azóta sem jött vissza. Így most 62 kiló vagyok, de elvégeztem a testzsír százalékom kiszámítását és belebetegedtem, mert azt kaptam, hogy enyhén ELHÍZOTT vagyok.Azóta bicajjal járok mindenhova, kivéve télen, de így sem látok változást. Ne érts félre kérlek nem te vagy a hibás, csak tudom, hogy neked, nektek elmondhatom és nem néztek totál idiótának. Nem is kezelsz le azzal, hogy: “Jaj, hát mit akarsz te fogyni, így vagy szép ahogy vagy!” Miközben tudom, hogy mindez csupán nyugtatgatás vagy minden barátom és családtagom vak.:D

  Köszönöm, hogy leírhattam.Puszi mindenkinek Adri

 12. Toth Mária /

  Kedves Ildiko!Nagyon tetszenek a cikkek!Végre valaki felnyitotta a szememet a fogyokurás szerekkel kapcsolatban.Koszonom.En jelenleg három honapja csinálom a 90 napos diétát,ami végre segít,mert ez elott igazán semmi se segített,viszont jo drága volt.Eddig 9kg-ot fogytam,a72,5kg-rol most 63,5 kg vagyok és még folytatom.A férjemnek is megtetszett,nála jobban mukodik,mert 106-rol már 93,5-re sikerult fogynia és még csak 2,5 honapja csinálja.Az Ildiko tanácsai nagyon tetszenek,és már a fejemben tudom is,hogy az a végleges megoldás a számomra,csak el kell kezdenem a mozgást,a tornát.Még egy kis biztatásra szukségem van,hogy erot tudjak magamon venni és ne keressek kibuvokat.Most tényleg sikerulnie kell.Ildiko további sok sikert a munkádhoz,és koszonom a jo tanácsaidat,remélem továbbra is kuldod az emailokat.Toth Mária

 13. Szabó Anna /

  Tinédzser korom óta rendszeresen sportolok az étkezési szokásaim akkoriban elég extrémek voltak de mivel mindent lemozogtam így nem okozott gondot.Nemrég betöltöttem a bűvös negyedik X-et de még mindig jól érzem magam a bőrömben. Mostanában a munkám és a családi hátterem miatt csak heti 3 edzésem van de ez még éppen elegendő számomra a szinten tartáshoz.
  A rendszeres mozgás számomra létszükséglet a hangulatomat is befolyásolja.
  A napi stresszt is kitűnően levezeti.
  Mozgás nélkül mindenféle csodaszerbe vetett hittel nem lehet változást elérni.

 14. Szep Klari /

  Kedves Ildiko.Koszonom a leveleidet, nagyon sokat tanultam belole.Fogyo bogyot nem probaltam soha,feltem tole.Viszont pajzsmirigy alulmukodes miatt 25- kg hiztam amit nem tudok leadni sehogy sem.Nagyon tudatosan etkezem,kardiozom is+3 unoka es 2 telek/ mar nem dolgozom/.Az orvosok gyogyszert/ hormont/ javasoltak meg tobbet amit nem fogadtam el.Soha nem voltam kover,70 kg-os voltam 55-eves koromig.Varom a tovabbi leveleidet. Koszi Klari.

 15. Dr.Kobzos Ilona /

  Kedves Klári.Remélem rosszul értelmezem amit leirsz és a pajzsmirigy alulmüködésedre szedsz pajzsmirigy hormont.Amennyiben mégse ugy tudnod kell,hogy a saját életed teszted ki veszélynek.A pajzsmirigy alulmüködés olyan sulyos fokot fog elérni előbb utóbb gyógyszeres kezelés nélkül,hogy akár ugynevezett éberkómás állapotba kerülhetsz vagy meg is halhatsz.Nem hiszem,hogy a szervezetedből egyébként is hiányzó hormon tablettában való bevétele megérné azt,hogy az életed kockáztatod érte,de te rendelkezel ezzel a döntéssel.nem tudom,hogy a kezelőorvosood elmondta ezeket ilyen formában neked és ezután utasitottad vissza a kezelést vagy ezekről nem is tudsz. Orvosként kötelességemnek tartottam ezt elmondani neked a leveled olvasása után.

 16. suny /

  már nem vagyok 30 éves!!! :( /lassan 60 leszek/ sose voltam nagyon(55-65kg9 vékony de kövér sem. Fiatalon sprotoltam de sajnos most már ebböl következtve beteg a derekam, mütétre vár a térdemim, vállam mütötték de azóta se jo. :( mit és hogyan tudnék sportolni mert a hasam az nő más testrészem elfogadhato. nem betegségből. nehezemre esik a lépcső a hosszú táv… minek folytssam .? reménytelen esetnek érzem magam…
  megköszönném ha tudnál segiteni(ma már igy 75-80kg lettem)

 17. Képes Albert /

  Sziasztok!
  Csak az első hozzászólásra reagálnék (Dobosy Ildikó részére). Jó sokan ismerik már ezeket az mlm-en alapuló csodaszereket. Szerinted miért van az, hogy 100 emberből egynek “hat”? Szerintem menj el, vizsgáltasd be egy másik elismert táplálékkiegészítővel egyetemben és hasonlítsd össze a tartalmukat. Meg fogsz lepődni. Amúgy meg ha valóban lenne ilyen csodaszer, akkor vajon elismert testépítők miért nem élnek a lehetőséggel, hogy kihagyják a szigorú diétát? :)

  suny-nak pedig a következőt javaslom: megfelelő minőségű étrendet kell összeállítani. Azaz diétázni kell és ha megy olyan gyakorlatokat kell heti háromszor végezni, amik nem mozgatják meg a műtéttel érintett területeket. Az első lépés, hogy olvasni kell a témában, hogy tudjuk mit és hogyan. A neten számos anyag fellelhető, de persze itt van Szűcs Ildikó is, akinek jó anyagai vannak. Hogy mit kell tenni? Hallgatni kell rá…

 18. Csere Julianna /

  Minden szó igaz, amit írtál. Sok éve, sok helyről gyűtöttem ezeket az információkat, amit most együltő helyemben elolvastam Tőled.

  Az összefoglalás profi módon készült.

  Üdv.: Cs.J.

 19. Veronika /

  Kedves Ildikó!

  Azok közé tartozom akik úgymond végig csináltak már mindent de nem tudtam lefogyni, hanem mindig nehezebb lettem az évek során. Súlyom most 120 kg.(két hete)
  A leírtakkal egyet értek, mert sok mindent megvettem,hogy ez biztosan segít de rájöttem, hogy ez csak mese.A végső lökést az adta meg, hogy a szenzációsnak hirdetett tabletta ami úgy működik mint a gyomorgyűrű, megdagad a gyomorban és nem tud sokat enni az ember.
  Ezt a tablettát beletettem egy kis vízbe és vártam hogy megdagadjon ami 4 órás várakozás után sem történt meg. Vissza küldtem.
  azóta nem hiszek a csodákban, próbálok egészségesen étkezni, mozogni sajnos nehezen megy,ízületi problémák miatt.
  Ildikó tanácsait megfogadva most elindult valami, 4 kiló ment le két hét alatt.
  Fittnek aktívabbnak érzem magam.
  Köszönöm Ildikónak.

 20. Paragi Éva /

  Elméletben nagyon tudom mit szabad és mit nem..csak az akaraterőm kevés hozzá..
  Én is sok fogyókúrán vagyok túl….egyszer le is fogytam 23 kg.-ot..csak tartani nem tudtam, és visszajött az összes..
  Évci..

 21. Kata /

  Kedves Ildikó! Kedves Mindenki!

  Szeretném röviden leírni a történetem, illetve a véleményem az általad írtakról. Gyerekkorom óta súlyproblémáim voltak, kb. 19 évesen nagyon rövid idő alatt több, mint 20 kilót fogytam egy trauma miatt, azóta eltelt 12 év és még 15 kilót adtam le, immár nagyon tudatos étkezés- és edzéstervvel. Az általad írtakkal maximálisan egyetértek -kivéve a súlyzós edzés egy részét- és mindenkit csak bíztatni tudok, hogy tartsa be Ildikó tanácsait, nem lesz hiábavaló. Egy biztos, akaraterő nélkül nem fog menni! De higgyétek el, az életmódváltás és a diéta egyáltalán nem lehetetlen, megfoghatatlan, misztikus dolog, sőt! Időt, energiát kell szánni rá, én a mai napig minden este megtervezem a másnapi étrendemet és edzésemet, amihez tartom magam (az étkezési + edzés napló egy hihetetlenül hasznos dolog!!!). Mindezt munka és család mellett teszem én is, úgyhogy hajrá mindenki!!! Szorítok!

 22. Bartos Tímea /

  Már gyerek korom óta küzdök a kilókkal, a fogyókúrákkal, de eddig hiába volt minden , mert ugyanazt tapasztaltam mint sok hozzászóló : amit leadtam azt később visszaszedtem, sokszor duplán, triplán, a gyógyszerektől fájt a gyomrom vagy rosszul voltam tőlük.
  Ildikó!Végre olyan információkat kaptam egységesen ami mentén elindulhatok.Eddig minden fogyókúrát feladtam a kudarcok miatt, de most tudom mire kell figyelnem, mit kell tennem.Köszönöm a lehetőséget ,hogy mindezt elolvashattam.
  Kedves Sorstársak sok kítartást kívánok !
  Üdv. Timi

 23. Györgyi /

  Kedves Ildikó !

  Ötven körül, már fáj a boka, kar , hát, térd…., hogyan lehet így súlyt emelni, ugrálni, biciklizni ? Marad az ételek megválogatása.
  Valamikor az edzőterem nekem bejött, de most már nem tudom csinálni. A szaunában is hasizomgyakorlatokat végeztem,zuhany váltó sorozatokkal. Karcsú és feszes voltam. Működik amit írsz, az tuti.
  Szeretnék a koromnak megfelelő edzést.

  Üdv. Györgyi

 24. timczily /

  Kedves Ildikó!
  Nem hiszek a csodaszerekben, és az agyatmosó reklámokban.Hazudnék, ha azt mondanám, hogy “jaj én soha”,mert egyet-egyet kipróbáltam, de talán a hitem is hiányzott hozzá,de ezt nem fogom már megtudni soha.
  41 éves anyuka vagyok, és mióta az eszemet tudom, mindig sportoltam valamit.
  Mindenkinek nehéz időt szakítani a mozgásra úgy, hogy ne a családjától vegye el az időt, és ne legyen lelkiismeretfurdalása azért, mert hetente 2-3 óra csak róla szól.Bizony mindenért áldozatot kell hozni.Ez vonatkozik a jó formára is és a családi kosztpénz beosztására is, hiszen azt tegyük hozzá, hogy ez elengedhetetlen az eredmények eléréséhez.Nem csak magunkra kell figyelni, ha az egészséges táplálkozásról van szó.Megosztanám veled és a többiekkel is az én példámat, hátha valakinek beválik.Nekem működik már régóta, még akkor is, ha sokan “hülyének”tartanak.De főleg olyanok , akiken 10-20kg felesleg van.
  Hajnal 3.-kor lelek hetente 4x, csak azért, hogy edzőterembe mehessek másfél órát. Mire a munkaidőm kezdődik, üdén és fitten állok a napom elé.
  Reggelizem, délelőtt gyümölcsöt eszek délig,ebédre sem zabálok,és 5-kor eszek könnyű kaját utoljára./abonett kenyeret, gépsonkát, rengeteg zöldséggel/.Ha lefekvés előtt éhes vagyok,segít egy nagy pohár tej,laza gyümölcsturmix.3 éve teszem ezt,jól érzem magam a bőrömben,nem vagyok bombázó, de nem is ez a lényege az egésznek.Egészséges vagyok mint a makk,nem voltam még megfázva sem azóta.Persze ehhez támogatásra van szüksége az embernek.Meggyőződésem, hogyha én jól érzem magam, akkor a környezetem és családom is jól jár, hiszen nem morgok mindenért , mert éhes vagyok, vagy éppen magammal van a legnagyobb bajom.Akarat kérdése az egész.Igenis jár mindenkinek egy kis idő, csak okosan kell csinálni.Van nehéz időszak is, amikor nem jutsz tovább, de akkor van egy ember:jelen esetben te Ildikó, aki ad egy lökést és mehetünk is tovább.Én köszönöm a sok tanácsot neked ,ami most adott egy új lökést nekem.Remélem sikerült valakinek ötletet adnom.
  Mégegyszer köszönöm neked.
  Üdv:timczily

 25. hmarika /

  Szia Ildikó!

  Teljes mértékben egyetértek azzal amit leírtál, illetve tanácsoltál.
  Saját tapasztalatom volt néhány ezzel kapcsolatban. A szülések után szépen sikerült visszafogynom az eredeti súlyomra, amit jó néhány évig sikerült is megőriznem persze tettem is ezért.Itthon tornáztam, eljártam kiscsoportos tornára.Többféle módszert megismertem és gyakoroltam. pl.Callantics. Norbi, Bíró Ica. Miután a munkám úgy alakult, hogy látástól-mikulásig,egyre kevesebb időm maradt tornázni. Kezdtek a kilók szépen rám jönni.Ekkor fordultam olyan irányba, hogy a reklámozott fogyasztószereket vettem egyiket a másik után. Persze egy se volt hatásos, de mindig elcsábultam egy legújabb iránt,gondoltam hátha most!Kipróbáltam különböző őveket, amelyek fokozatban rezegtek.szúrkáltak és ez által az izom erősítését ígérték, de mondanom sem kell hogy semmi hatás. Végül a napi fáradság mellett nagyon nehezen de kénytelen voltam a tornához visszatérni.Így tudtam a felszedett kilókat leadni,és a betegségemig megtartani.
  Úgy hogy Én a saját tapasztalatommal (ami mellesleg elég sokba került)tudom az általad leírtakat igazolni.

  Üdv. Marika

 26. Ágota /

  Kedves Ildikó és Mindenki!

  27 évesen (48-50 kg voltam) szültem és amit akkor felszedtem 18 kg sajnos rajtam maradt, sőt gyarapodott. Mire észbe kaptam 75 kg voltam és gondoltam éppen ideje fogyókúrázni. Megvettem sorban a reklámokban hirdetett porokat, kapszulákat.5 év után feladtam,mert egyikkel sem tudtam fogyni. Sajnos az élet elég sok akadályt állított elém amiket próbáltam sorra leküzdeni elég jó eredménnyel. “De” a folyamatos problémák depresszióssá tettek melyet evéssel kompenzáltam, tehát tovább nőtt a súlyom. 19 évvel ezelőtt találkoztam a teskontrollal (akkor már pesten laktam) és nagy örömmel tapasztaltam, hogy két hónap alatt lefogytam 9 kg-ot. Azóta megpróbáltam ezt a fajta étkezést tartani több kevesebb sikerrel, de mégis visszahíztam. Rájöttem, hogyha szellemem és lelkem nincs rendben a testem sem lehet. Egy pár éve elkezdtem természetgyógyászattal foglalkozni és akkor is tudtam pár kilót fogyni, de nem volt elég kitartásom és persze rá kellett jöjjek, hogy hiába próbálok bármit, ha nem mozgok megfelelően és nem edzem a testem. Azt hittem elég ha fizikai munkát végzek, de ez nem így van. Most azzal próbálkoztam, hogy a lelki-egyensúlyomat visszaállítsam ezért olyan hang anyagot hallgatok ami ehhez hozzásegít. És persze “nem véletlenül” rátaláltam az edzésmesterre. Amikor elolvastam tudtam, hogy végre meg van az ami nekem kell csak az akaraterőmet kell erősítem. Szóval egyetértek Ildikóval abban, hogy :

  ” Nincs csodaszer. A fogyás képlete egyszerű:
  Ésszerű étkezés + Egészséges testedzés = Tartós eredmény ”

  Remélem hasznára vált annak aki olvassa. Kívánom magamnak és mindenkinek, hogy tartson ki.

  Sok szeretettel Ágota

 27. Géza /

  Kedves Ildikó!

  Csodaszereket nem próbáltam eddig sem, ezután sem fogok. Igazából fogyókúrákat sem csináltam, de pajzsmirigy alul működés miatt rám jött +20 kg.
  Köszönöm a sok jó tanácsot. Nagyon meggyőzőek az írásaid, tetszik ahogy levezeted mit miért tegyünk, vagy ne tegyünk. Én ugyan nem rendeltem meg az ajánlott csomagod, az írásaid sokat segítenek, hogy igenis akarjak rendszeresebben mozogni és egészségesebben élni. Remélem hasznos tanácsaidat továbbra is megosztod velem, amit előre is köszönök.

  Üdvözlettel: Géza

 28. Lizzy /

  Kedves Ildikó !

  Hamar rájöttem, hogy mozgás és diéta nélkül nincs eredmény. Viszont többször próbálkoztam olyan szerekkel, melyekről azt hittem, hogy segítenek majd abban, hogy be tudjam tartani az előírásokat. Például azt gondoltam, ha szedek étvágycsökkentőt, könnyebben be tudom tartani az előírt kalóriamennyiséget. Vagy ha olyan szert szedek, amelyik fokozza az anyagcserét, könnyebben megy a zsírégetés.
  A tapasztalatom az, hogy a legtöbb ilyen szer hatástalan. Ha viszont hatásos, akkor valamilyen módon káros a szervezetre.Az étvágycsökkentők általában az idegrendszerre vannak káros hatással, az anyagcserefokozók meg a hormonális rendszerbe avatkoznak be.
  Úgy hogy teljes mértékben egyet értek veled. Egészségesen fogyni csak munka és erőfeszítés árán lehet.

  Üdvözlettel: Lizzy

 29. Szalay Lívia /

  Kedves Ildikó!

  Köszönöm a sok tanácsot, sokat tanultam. Viszont sokminden van amit még nem tudok és szeretném a tanácsodat kérni. Terhességem óta diétázok, édességet nem eszek, viszonylag egészségesen étkezek. Terhesség alatt sokat híztam, de inkább vízesedtem és ezért volt sok a kiló, de ami nem víz volt az mind a hasamra jött fel. Onnan szeretnék sokat fogyni. Egyik cikkedben olvastam, hogy a felesleg abban a sorrendben megy le, amilyen sorrendben feljött és, hogy felesleges a sok felülés stb, nem fog tőle semmi változni max izmosodunk, de a zsír marad. Kaptam a férjemtől egy steppert, illetve van egy szobabiciklink, ha ezt a kettőt használom lefog menni a hasamról is a felesleg? A másik kérdésem az lenne, hogy melyik jobb megoldás fogyás tekintetében, ha lazán tekerek sokat, illetve taposok vagy ha magasabb fokozaton kevesebbet? Egy steppernél mondjuk mennyi az az idő illetve taposás ami már hatásos lehet? Kb 100 taposás megy egyszerre a legmagasabb fokozaton, de ez csupán 1, másfél perc, esetleg 2 ha lazán csinálom, aztán kidölök. Ez elég egyszerre? Hiába, nem vagyok már fiatal! :) Míg a lányom ilyen kicsi, sajnos nekem a torna nem fér bele, mert mindig kell neki valami, ha mással foglalkozok és így nem lehet, nincs szabad fél órám erre, sajnos. Viszont amit közösen tudunk csinálni az a séta. Nem tudunk többet 1-2 km-nél és nem is minden nap. Ebből is mennyi ami már hat? Sajnos a kenyérről nem tudok lemondani, de ebből is a teljes kiőrlésüt grahamot eszem. Tésztát és egyéb magas szénhidráttartalmú ételeket a terhességem óta nem eszek, de a húsról, rízsről nem tudok lemondani. Nem tudom írhatom-e, inkább nem de egy módszerrel sikerült leadnom szülés óta 24 kilót, de a szülés elöttihez képest csak 11-et, amivel alapvetően elégedett is lennék, ha nem állt volna meg, sajnos még 10 kiló biztos van rajtam amitől szeretnék megszabadulni. Miután olvastalak döntöttem el, hogy mozognom kell, jól is esik, hiányzott már csak nem tudom, hogy miből mennyit csináljak, hogy hatásos is legyen! A kedves hozzászóloknak pedig egy tanáccsal tudok szolgálni. Nem tudom az okát, de szoptatás alatt folyamatosan káposztát kívántam és rákaptam. A mai napig, ha rám jön a rágcsálhatnék, azt rágcsálom. Elmúlt az édesség utáni vágyam, telíti a gyomrot és nekem ízlik is! Csak javasolni tudom, persze csak annak akinek van hozzá gusztusa. Hűtőben tárolva, hidegen nagyon finom! :)

  Előre is köszönöm ha válaszolsz és köszönöm a sok tanácsot!

  Üdv: Lívia

 30. Kovács Endre /

  Kedves Ildikó!

  Köszönöm szépen az eddigi tanácsaidat sokat tanultam belőle.A csodaszerekkel kapcsolatban csak annyit tudok mondani,hogy én még egyet sem próbáltam ki közölük,egyszerűen nem hiszek benne hogy az ember befektetett munka nélkül bármilyen eredményt is el tudna érni.A sport és a tudatos étkezés meghozza a várt eredményt csak következetesnek kell lenni.Csodák azok vannak de csodaszerek nincsennek,minden fejben dől el ha igazán akarsz valamit akkor azt meg tudod csinálni.A pozitív hozzáállás már fél siker lehet.
  Mégegyszer köszönöm szépen a sok segítséget amit eddig eddig adtál,hasznos tanácsaid továbbra is szivesen olvasom.

  Üdv: Endre

 31. Adam /

  Udv Ildiko!

  Engem az erdekelne hogy ha nemtudom a megfelelo menyisegu proteint szintemet naponta bevinni szilard etelbol, akkor milyen feherje port tudsz ajanlani ami 100%osan egezseges es nem artalmas az egezsegre mert igen nagy a kinalat es tudom h a 98szazaleka egezsegtelen es szemet…Szemely szerint teh mit ajallasz ami minosegi es megbizhato elore is koszonom…

 32. Andi /

  Kedves Ildikó.
  Nagy érdeklődéssel olvastam a leveleidet, hátha megoldást találok az én problémámra is.34 éves vagyok.
  Ősszel kezdtem a fogyókúrámat egy méregtelenítéssel. Akkor 73 kg volt a súlyom és 38% a zsírszázalékom.
  Jelenleg 66kg vagyok a zsírsz. pedig 33.7%
  A problémám az anyagcserémmel van, magyarul: Nem tudok rendszeresen wc-re menni. Mindent betarok sokat iszom gyümölcsöt eszem.Hetente kétszer edzem úgy ahogy te leírtad. Mégis a kínok kínját élem át sokszor abban a bizonyos helységben.
  Örülnék, ha tudnál ebben nekem segiteni.
  Köszönöm Andi.

 33. Gyöngyvér /

  Kedves Ildikó!

  Rendkívül tanulságosak, nagyon olvasmányosak mindazon írásaid melyekkel

  motiválsz. Helyes útra megtanítasz minden olyan súlyfeleslegétől meg-

  szabadulni akarót,aki hisz is abban.Sohasem hittem a fogyasztó tabletták-

  ban, s soha nem is próbálkoztam vele!A Te programod viszont érdekel!

  Remélem lesz kellő kitartásom, hogy segítségeddel elérjem a kívánt érté-

  ket.Szeretettel:Gyöngyvér

 34. Gellért Zsuzsanna /

  Maximálisan egyet értek veled, bocs hogy tegezlek, de én vagyok az idősebb. A felhozott példák jók, és tényleg mindennel próbálják az embereket megvezetni…

 35. Hortenz /

  Kedves Ildikó!
  Mindenben egyetértek Veled. Nagyon sokat tanultam az írásaidból. Fontos, hogy háttér információkkal is rendelkezzünk. Várom a további leveleket. Biztos vagyok benne, hogy Nálad jó kezekbe kerültünk. Üdv. Hortenz

 36. Zsuzsanna /

  Kedves Mindenki :) !

  Szerintem aki figyelmesen végig kísérte Ildikó leveleit a kezdetektől fogva,annak meg sem fordul a fejében, hogy higyjen efféle “csodaszerekben”! Persze ezzel nem azt mondom,hogy esetleges étren-táplálék kiegészítők nem lehetnek jótékony hatással ránk,de igen is 100%-ban egyet értek Ildikóval abban, hogy renszeres testmozgás nélül nem lesz meg az ideális alak! Ami persze nem 1-2 hónapig a miénk! Régen én is kipróbáltam több fogyi szert,turmixot…. sorolhatnám,de tartós eredményt egyik sem hozott!!! Szerintem először is minden fogyni vágyó nő állítson fel magáról egy ideális önképet!/hajlamosak vagyunk 70kg helyett 170kg-nak látni magunkat/ Ha ezzel őszintén megvan akkor tűzzön csak ki célt maga elé és egy normális célt! Ne akarjunk lehetetlent elérni! És ha elszántságban,lelkiekben is felkészültünk,na akkor kell neki látni megdolgozni önmagunkért és kitartani makacsul!!!
  Mindenkinek sok sikert és kellemes napot kívánok!
  Üdvözlettel: Zsuzsi

 37. Bogi /

  Kedves Ildikó!
  Nagyon érdekes és mélyre ható összefoglaló. Köszönjük. De lenne kérdésem, még pedig az, hogy mi a helyzet az update-tel? Sokat gondolkodtam rajta, hogy azok az ételek vajon jók-e vagy sem. Mert ugye ott is azt halljuk, hogy ha 1-es nyugodtan eheted. De. Az édesítőszerek és a kitudja milyen liszt használata nem káros az egészségre? Kicsit nehezen tudnám elképzelni, hogy egészséges lehet egy olyan alapanyag, amiből annyi mindent kivontak meg ki tudja mit raktak hozzá… Meg arra is kíváncsi lennék, hogy az a kedves férfi, aki ezt reklámozza és terjeszti, tényleg ezt eszi-e. Mert ugye mondani mindent lehet… Majd ha egyszer megtudsz róla infókat, szívesen olvasnám.Köszönöm.

 38. Hát igen..itt csak mozogni kell és kevesebb édességet enni..én csak 12 éves vagyok és nagyon sokat fogytam.. 63 kg voltam és most 55 kg vagyon..és 2 két alatt
  nem volt nehéz..csak annyit kellet csinálni hogy minden nap reggel délbe este húsz percet tornázni. rendes kaját lehet enni,csak tudjuk hogy hol a határ..reggelire, ebédre uzsira(almát) és vacsorát
  A nasival se nehezebb azt is lehet enni csak mértékkel..egy nap egy kis valami..nem nehéz itt csak az akaraterő kell..további szép napot nektek szijasztok

 39. Brigi /

  Kedves Ildikó!

  Nekem is van egy bevált módszerem, ami majdnem megegyezik az általad javasolt dolgokkal. Normál vegyes étrend, rendszeres mozgás. Ha nem tudok uralkodni magamon akkor max egy édes alma jöhet szóba nasiként. 74 és 84 kg között ingázom. Mikor rászánom magam a fogyizásra, akkor a plusz szénhidrátokat vonom meg magamtól. Nehéz kibirni, mert isteni sütiket szoktam készíteni, ezek eredményezik a 84 kg-os súlyt.Összeségébe normál vegyes étrend mértékkel, magabizts önuralommal. Nálam szokott működni.
  Szép napot, jó akaraterő gyüjtést mindenkinek.

 40. Kulcsárné Varró Margó /

  Kedves Ildikó,én már írtam neked,és meg is köszöntem a sok segítséget!amit tőled kaptam és alkalmazom is.De itt is meg köszönöm,a csodás írásaidat,amiből mindenki tanulhat.Akaraterő,és kitartás!További szép napot!

 41. Kovago Janos /

  Kedves Ildiko, es tabora!
  20 eve amikor elkezdtem dolgozni egy igen idos kollegam azt mondta nekem, hogy az eletben csak akkor fogsz eredmenyt elerni ha AKAROD, ha nem erted el akkor nem AKARTAD ELEGGE! A mai napig is ezt az elvet kovetve ill. vegigolvasva a leveleidet pontossan ugyanezt a kovetkeztetest tudtam levonni. Szoval minden teruletre ugyan ez a jellemzo legyen az uzlet vagy egeszseg vagy testepites. 11 ev vizilabazas megalapozott egy jonak mondhato kondiciot amit 20 ev uzlet kovetett a tokeletes elhizas utjan. Harom honap alatt 25kg-ot sikerult leadni napi szintu tornaval majd futassal kaloira szinte semmi ajaulasig kitartva.( Borzalom volt! ) Majd olvastam a leveleidet, es oromomre ujra ehetek ( termeszetesen a k.terem+futas napirenden maradt 3 ora munka elott amihez igen koran kell kelni ), de nem tudok kozelben sem annyit enni mint korabban, zsirosat meg kulonosen nem! Viszont kicsattanok az erotol miota ujra normalisan eszek neked koszonhetoen, es az izomzat amit elveszitettem, persze a 20 ev mozgashianyabol is adodoan az drasztikus volt, de mara szinte naprol napra latom az izmok ujra epuleset. Megvagyok gyozodve arrol hogy amit leirtal a leveleidben az nem csak a sajat tapasztalatod hanem sok ezer masik embere akikkel dolgoztal vagy dolgozol nap mint nap. A leleknek is erosnek kell lennie sot talan sok esetben az a leg fontosabb hogy szellemileg ugy lelkileg egyarant kepesek legyunk onmagunknak bebizonyitani azt hogy igen is kepesek vagyunk ra, es hosszutavon szep eredmenyeket el tudunk erni!
  Megegyszer koszonom neked, hogy a hianyos reszeket a fejembe helyreraktad, es a jovoben is ezek szerint fogok dolgozni. Maradok tisztelettel lelkes tanitvanyod!

 42. Macera2 /

  Hello Ildikó!
  Ésszerű étkezés + Egészséges testedzés = Tartós eredmény

  kijelentésed igazságát saját példámmal igazolnám. Legyen ez egy érdekes színfolt.
  Ha hiszitek ha nem, mindenféle csoda fogyasztó bogyók helyett tömegnövelőt szedtem, és mellé nem ésszerű, hanem nekem legalább is, rendkívül kemény, főleg hasizom edzést alkalmaztam.
  Szóval felülés, lábemelés, törzsforgás vasrúddal, szünet nélkül. Ez volt egy széria. Rendkívül lapos ferdepad, 20 környéki felülés /lábemelés szám. Ebből a szériából naponként orvérzésig. Volt ám motiváció becsületesen.

  Az eredmény bámulatos volt. Visszatekintve, hogy megrokkanás nélkül túléltem a prodzsektet, azt a tömegnövelőbe lévő energiát adó összetevőkkel magyarázom.

  Vagyis a tapasztalatom: energia + kemény edzés = eredmény.

 43. Győrfi Sándorné /

  Kedves Ildikó! Sajnos én belesétáltam a csabdába. Több mint 2 hónapja rendeltem a tuti fogyás kapszulát de a mai napig nem fogytam semmit pedig azóta egészségesebben étkezem és naponta egyre több időt fordítok mozgásra is Bár előbb olvastam volna ezt a levelet Köszönöm. Ezután jobban odafigyelek de a nyugdíjamból nem is engedhetek sok mindent meg.Sok sikert kívánok!Üdvözlettel Bőbe

 44. Betti /

  Kedves Ildikó!nagyon sokat segítenek az írásaid,többek közt ez is.nagyra értékelem azt hogy arra szánod az időd hogy az embereknek segíts ebben a “fogyókúra örült” világban. Remélem továbbra is megtisztelsz a leveleiddel. Minden jót kívánok neked!

 45. Márti2 /

  Kedves Ildikó!
  Néhány hete olvasom az írásaidat és mindegyik azt sugallja számomra, hogy igazán komolyan veszed a hivatásodat és segíteni akarsz nekünk, változni akaróknak.Ezért is léptem be az alakváltó programba. Most először el is hiszem ,hogy MEG TUDOM CSINÁLNI!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Fogyokúrázol? – Milyen veszélyek leselkedhetnek Ránk - PINK LADY.hu - Beauty & Fashion Magazin - Az Igazán Nőknek - - [...] A cikk forrása és vitafóruma: http://edzesmester.com/blog/fogyokura-atveresek/ [...]
 2. Fogyókúra átverések | WoMEN WoRLD.hu Trendi Magazin - [...] cikk forrása és vitafóruma: http://edzesmester.com/blog/fogyokura-atveresek/ június 12, 2011 Post Under Fitness & Diet, Fogyókúra, Life Style -…
 3. Fogyokúrázol? – Milyen veszélyek leselkedhetnek Ránk | E-Divat Trend - [...] A cikk forrása és vitafóruma: itt [...]
 4. Egy nagyon jó cikk arról, hogy Csodák nincsenek egyenlőre :) - [...] (Edzésmester) [...]
 5. Csodák egyenlőre nincsenek - [...] (Edzésmester) [...]

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.