fogyókúra, alakformálás, edzés, fitness

Mit tegyek, ha nincs időm edzeni? – 2. rész

 

Az előző cikkemre reagálva, egy olvasóm, Mária eszembe juttatott egy másik jó módszert, amit még gyorsan meg szeretnék osztani veletek. A módszer Stephen Covey-tól származik, és amolyan általános érvényű hogyan állítsuk fontossági sorrendbe a tennivalóinkat gyorselemzésre szolgál. A szépsége azonban az egyszerűségében rejlik. Megpróbálom röviden leírni, és látni fogjátok, hogy ez rengeteget segíthet az időbeosztásotok optimalizálásában.

Covey lényegében két nagyon egyszerű kritérium alapján osztja fel a feladatokat, mégpedig a szerint, hogy valami fontos vagy nem fontos, illetve sürgős vagy nem sürgős. Vagyis a fontosság és a sürgősség játszik szerepet abban, hogy mely feladatokat tesszük előre. Ugyanakkor, mielőtt azt mondanád, hogy természetesen fontos és sürgős feladatokat kell megcsinálni, előbb olvasd végig, hogy melyik tevékenység/feladat melyik helyre tartozik.

Ebben a felosztásban ugyanis vannak fontos és sürgős, fontos és nem sürgős, nem fontos és sürgős, illetve nem fontos és nem sürgős feladatok is, a feladataink pedig ezek valamelyikébe tartozik az alábbiak szerint:

 

 

Tehát most vegyük sorra, hogy melyik tevékenység alá mit kell sorolni. Amint ezt látod, azonnal látni fogod, hogy milyen egyszerű lesz ez alapján beosztani az idődet.

Mielőtt átnéznénk ezeket, csak röviden leírnám, hogy tiszta legyen, hogy mit is jelent a fontos és a sürgős. Ami fontos, az olyan eredményhez vezet, ami összhangban van a vágyaiddal és a céljaiddal. Ha például számodra fontos, hogy egészségesen élj, hogy lefogyj, stb., akkor fontosak mindazon dolgok, amelyek ezt segítik elő (edzés, táplálkozás, napi 7-8 óra alvás, stb.). A sürgős dolog pedig minden, ami azonnali figyelmet igényel.

 

Az I. tevékenység

Ide tartozik minden olyan dolog, ami fontos is és sürgős is. Sok olyan levelet kaptam már, hogy két hét múlva lesz az osztálytalálkozóm, és szeretnék lefogyni 15 kilót. Ez egy ilyen dolog lenne. Ugyanígy a munkahelyeden a határidős munkák is ide tartoznak, vagy ha hirtelen felüti magát egy probléma, amit azonnal meg kell oldani. Tavaly vagy két és fél hónapig nem válaszolt az akkori ügyfélszolgálatosom a levelekre. Ezt úgy tudtam meg, hogy kaptam néhány nem túl hízelgő levelet. Ekkor ennek a megoldása hirtelen nagyon sürgős és fontos lett.

Csak gondolj bele, hogy az itt leírt helyzetek milyenek és milyen lelkiállapotba visznek. Igen, igen: az ide tartozó tevékenységek mind stresszesek, frusztrációval telik. Egy biztos, hogy nem ezek vezetnek az egészséges életmódhoz, mégis, sokan úgy rendezik a dolgaikat, hogy itt legyen a tevékenységük nagy része. Az életük egy szüntelen rohanás, válságkezelés, mindig mindent azonnal ott kell megoldani.

Mivel a sürgősség kényszer, ezért általában mi reagálunk az élet eseményeire, és nem a mi kezünkben van az irányítás. Ha tehát szeretnél jó minőségű életet élni, akkor figyelned kell, hogy a lehető legkevesebbet kelljen ilyen feladatok megoldásán időznöd.

 

A II. tevékenység

A legjobb itt tartózkodni, hiszen itt olyan tevékenységeket végzel, amelyek a célodhoz segítenek, ám nincs állandó rohanás. Ide tartozik például az is, hogy rendszeresen eddzél. Fontos, hiszen az segít a célodhoz, ám nem sürgős, hiszen bármi is a célod vele, biztosan nem úgy kell hozzáállni, hogy ezt tegnapra szeretném elérni.

Tudod: amit évek vagy évtizedek alatt híztál, azt nem lehet ám két hét alatt leadni. De ide tartozik a tartalmas kikapcsolódás is. Az olyan kikapcsolódás, ami nem egyszerűen „kikapcsol” (mint pl. a passzív tévézés), hanem egyben inspirál és feltölt. Ez lehet kirándulás, tollas, evezés, sakkmeccsek, társasjátékozás, lehet sok minden, mindenkinek az ízlése alapján.

Ha ez alapján szervezet az életedet és az időbeosztásodat, akkor kevés lesz a stressz, miközben te irányítod az életedet. Bár az optimális az lenne, hogy minden időnket itt tölthessük, természetesen ilyen nincs, de azért törekedni kell rá.

 

A III. tevékenység

A nem fontos és sürgős dolgok rendkívül alattomosak, mert sokszor elhitetik veled, hogy ezek fontosak és sürgősek. Ilyen lehet például a napi levelezésed kényszeres nézegetése, egy bejövő telefonhívás, stb. Általában ezek a dolgok azért tűnnek sürgősnek, mert valaki másnak sürgősek.

Például délután felhív a szomszédban lakó nővéred/barátod/barátnőd/stb., hogy „Oh, annyi dolgom van, és el akartam menni a boltba, de így már nincs időm, és megtennéd-e, hogy elmész nekem és veszel XYZ-t?” Ez sokak fejében hirtelen fontosnak és sürgősnek tűnik. Természetesen lehet segíteni valakinek, de egészséges mértéket kell tartani, és a saját fontos tevékenységeinket nem szabad elodázni valaki más sürgős tevékenységéért.

Tehát lesz, amikor ilyen esetekben meg kell tanulnunk nemet mondani, ellenkező esetben mások osztják majd be a mi időnket! Nem szabad olyan tevékenységekre pocsékolni a drága idődet, amelyek ide tartoznak, tehát ezektől szabadulni kell!

Még egyszer mondom, ez nem azt jelenti, hogy nem segíthetsz valakinek, de vedd észre, hogy valaki más akar rendelkezni az időddel. Akkor add neki oda, ha éppen neked is akad, és természetesen, ha ellenkező esetben hasonlóképpen számíthatnál rá!

 

A IV. tevékenység

Na, itt van minden, ami se nem fontos, se nem sürgős. Vagyis minden olyan dolog, ami csak rabolja az idődet. Természetesen munkakörtől és hobbitól függően ilyen lehet a hírolvasás, a netezgetés, a tévézés, telefonálgatások, trécselgetés, stb.

Mindnyájan vagyunk ebben a negyedben is, ám ezektől is érdemes a lehető leghamarabb megszabadulni. Gyanítom, hogy már csak ha megszabadulsz az itteni tevékenységeid zömétől, rengeteg időd lesz, amit tartalmas kikapcsolódással és természetesen mozgással, edzéssel tölthetsz.

 

Mert ne feledjük, hogy a legeredményesebb bármiben akkor tudsz lenni, ha van jövőképed (tudod, hogy mi felé haladsz), nem viszed túlzásba (egyensúlyt tartasz fent), a kezedben marad az irányítás (tehát a II. negyedbeli tevékenységekre összpontosítva osztod be az idődet), hiszen így találkozol majd a legkevesebb stresszel és a legtöbb örömmel a végrehajtás közben. Ha tetszett, ezt az egyszerű módszert is alkalmazhatod a helyes időbeosztásod megteremtésére és így biztosan lesz majd időd edzeni. :-) Sok sikert!

 

Szép napot,
Szűcs Ildikó
EdzésMester

 

Ez a cikk szerzői jogvédelem alatt áll! Másolása, módosítása, egyéb fórumokon való – részben, vagy egészben történő – közzététele nem engedélyezett! Ha szeretnéd megosztani másokkal, ezen oldal linkje közzétehető.

50 hozzászólás

 1. Nállam bevált módszer , tervszerint élni. Egy hétre elöre megtervezem az életemet. Ha valami változik, akkor reggel a változást beépitem, Fontos, hogy az elvégzendö golgot idörendi sorrendbe programozom, pl -ul. mettöl meddig tart a bevásárlás, s ettöl nem szabad eltérni. Reggel mikor felkelek, átfutok a tennivalókon, fontossági sorrendbe. Mindennek energiát adok, egy idö után sokkal több idöd lesz, ha ezt megtanulod.Próbáld ki müködik, de soha ne aggódj, mert az hátráltat. Mond azt minden reggel: Elegendőnél sokkal több idöm van.

 2. Gedő Erzsébet /

  Köszönjük a jó tanácsokat,nagyon sokan küzdünk az időbeosztással.
  Erzsébet

 3. Gonda Erzsébet /

  Hát gratulálok a szülinapodhoz, és a kinézetedhez, ez IGEN.
  puszi Zsóka :))

 4. Martyinné Anna /

  Őszintén nekem még sokat kell ezzel az időgazdálkodással foglalkoznom, mert a hat unokám nem kérdezi hogy van-e dolgom vagy nincs.Nekem ezzel nincs is gondom,mert hogy imádom őket.Olyankor nem érdekel semmilyen időbeosztás.Lehet hogy itt a gond?De én soha nem tudnám azt mondani,hogy nem érek rá, ha egyszer ők beállítanak.Van erre jó tipp.Nekem nagyon fontos az ő szeretetük.Mit csinálok rosszul??!!!!

 5. Nagyon jó felfrissíteni ezeket a sok éve tanult időgazdálkodási okosságokat, mert néha tényleg úgy érezzük, mintha kevés volna a nap 24 órája…

  Boros Mária hozzászólása különösen tetszik, ahogy reggel biztatjuk saját magunkat, hogy az elegendőnél sokkal több időm van…(Na ilyenkor nem szabad visszafeküdni, hogy akkor belefér még egy kis szundikálás!)

  A lényeg, hogy rendszer alakuljon ki az ismétlődő tennivalókat illetően, és lehetőleg ne térjünk el a megszokott ütemezéstől. Nekem eddig bevált ez a módszer, így soha nem kapkodok, de lustálkodásra sincs időm, éppen jó és kényelmes napirendet sikerült kialakítanom.

 6. Vajna Erika /

  Köszönöm, hasznos amit írtál.
  Sok boldog születésnapot kívánok!

 7. Barbara /

  Anna: Az unokák szerintem a II. csoportba tartoznak, úgyhogy örülj nekik! :)
  Velük együtt csinálhattok olyan programokat, ahol alkalmad van mozogni egy kicsit. Sétálás, kirándulás, tollasozás… a hat unokából csak akad, akivel lehet ilyesmit.

 8. Tolnai Andrea /

  Martyiné Anna, abba nem gondolt bele, hogy az unoka nevelés a II. tevékenységekhez tartozik? Mivelhogy valóban fontos, de nem égetően sürgős. Lehet, hogy fizikailag nem, de szellemileg és lelkileg mindenképp kikapcsolódás az unokázás,ami egyben inspirál és fel is tölt.
  Nem kell aggódni,ezt a boldog időtöltést mindenképp folytatni kell, és egy pillanatát sem szabad megvonni önmagától.
  Azokat kell csökkenteni, amik valójában nem is olyan fontosak,csak a megszokás vagy mások kivánalmai fűződnek hozzá. Ezt kell megkeresni és csökkenteni a rászánt időt- ahogy az előző cikkben is olvashattuk.
  Sok sikert!
  Andi

 9. Botlik Ágnes /

  Köszönöm a sok hasznos tanácsot, útmutatást, lelkesítő gondolatokat.
  Már nagyon várom a következő leveledet.

  Boldog születésnapot, további jó egészséget kívánok!

 10. Egri Margit /Gita /

  Ha nincs időm a teljes edzésre ,akkor legalább 15-20 percet tekerek a szobabiciklin teljes erőbedobással.

  Boldog szülinapot kívánok. Gita

 11. Orsi /

  Anna: Ha úgy érzed,hogy gond van,az nem jó. Hiába imádod őket,ha néha terhesek a számodra,mert ha jól értem a szavaidat,miattuk nincs időd pl a saját dolgaidra. Muszáj lenne önzőnek is lenned néha,de ez nem könnyű,hiszen a sok év alatt hozzászokhattak,hogy értük élsz. Határt kéne ennek szabni,de elhiszem,hogy félsz,hogy megbántódnak esetleg. De ha szeretnek,akkor meg kell értsék,hogy ugyanolyan ember vagy,mint ők,és neked is szükséged van arra,hogy olyan dolgokat csinálj,amiket te akarsz,és nem ők. De abban egyetértek Barbarával,hogy a közös programok jók,ha mindegyikőtöknek örömet okoznak. Ha a házimunkára nincs időd miattuk,esetleg néha be is foghatod őket segíteni. Gyorsabb,és utána több időtök lehet egymásra! Ha edzeni,akkor abba is ugyanúgy be lehet vonni őket,vagy olyan időpontra tenni,amikor nekik ovi-suli van,vagy amikor esélytelen,hogy betoppannak.

 12. Kovi /

  Az amit olvastam gyönyörű, de nekem tul tudományosnak tűnik. Útba esik jövet – menet trükköt alkalmazom és bárhol járok időben otthon van a cucc. Réges – régen, míg nem volt “türelmi zóna”, a szép lányok kikottyantották az agyamból a fontosat. Felpaprikáztam magam, mert a nyolc dolgomat jól felépített tervbe szedtem, de elvégezni csak egyet tudtam valahogy, mert a széplány felzaklatott és mindennek vége_Hi… Azóta én egy szőrös bunkó vagyok. Aki bújt, bújt, ha fontos várj meg, jövök vissza is. Én vagyok a fontos! Csunya dolog, tudjátok meg! Eredmény: arra van időm, amire kell. Drágáim, ha nem vagytok önző, lemaradtok. Ez, amit leírtam, nem én vagyok, ez egy felvett dolog, de hozza az eredményt, ami fontos! A jóságos emberek kipusztulnak, hacsak nem nyernek a lottón_Hi…

 13. Erika /

  Boldog Szülinapot!

  Az elmúlt 22évet a gyerekeimnek szenteltem. A hétköznapokban én is állandóan rohanásban próbáltam megoldani az edzéseket. Hétvégére maradt a háztartás, főzés, pihenés. És a sport? Fél éve elhatároztam, hogy az egészségem, a közérzetem, én vagyok a legfontosabb. Heti 3-4 alkalommal reggel kocogok a kutyusommal,letudom azt a tevékenységet, ami értem és csak rólam szól, majd utána jöhet a taposómalom! Szóval egyetértek; A legfontosabb, a legsürgősebb, a mozgás.

 14. Csákvári Tibor /

  Boldog Születésnapot!

 15. Tóni /Szabó Antal/ /

  Az én megboldogult nagyapám úgy közölte az életkorát, hogy levonta azt az idöt amit átaludt! Ilyen elven Te a lejobb éveidben vagy.Kívánom, hogy jó egészségben megélt hoszú ideig okíts bennünket. Boldog szülinapot! Üdv. Tóni

 16. zsuzsanna /

  Boldog Szülinapot ,

 17. Szep Klari /

  Boldog szülinapot.Unokázni jó,de egy kicsit önzőnek is kell lenni,mert nem marad időd magadra.Klári

 18. Szöszi /

  Boldog szülinapit kívánok. Talán ennyi idős koromban már nekem is lesz időm önmagamra.
  Tudod ez mind szépen hangzik és igaz, de amikor van az embernek egy nyolcórás munkaköre, két még tanuló gyermeke és egy 93 éves nagymamája aki gondozást igényel, akkor sokszor örül az ember,ha levegőt venni van ideje. Azért köszönöm az ötleteket,/ az előzzőt levelet még nem volt időm elolvasni/
  sok jó tanácsot kaptam már tőled.

  Sok sikert és üdv Mindenkinek.

 19. Attila /

  Én is kivánok még számos BOLDOG SZÜLINAPOT ,erőben ,egészségben.
  Nekem az a szlogenem,hogy A LEGFONTOSABB AZ EGÉSZSÉG, GONDOLD MEG HOGY MIT ÉS MENNYIT ESZEL -ISZOL.Ez mind csak tőled függ.
  Az időbeosztás is nagyon fontos,mert ellehet fecsérelni egy életet ha nem rendszerezzük napi tevékenységünket.
  Én is használok HATÁRIDŐ NAPLÓT ahová beirom a fontosabb teendőket előre, de a napi teendőket reggel ébredéskor megtervezem s ha lehet nem változtatok rajta.
  Persze én is alkalmazom azt a mondást,hogy A MUSZÁJ TERVET ÉS TÖRVÉNYT BONT.
  Az unoka is ide tartozik.Nekem is négy unokám van és AZ ŐK OHAJUK PARANCS NEKEM.Nélkülük értelmetlen az élet.

 20. Kovács Attila /

  Szia kedves Ildikó!-Köszönöm a sok hasznos tanácsot,jó gondolatokat.
  Már nagyon várom a következő leveledet.
  Nagyon Boldog Születésnapot, kívánok! Attila.

 21. Monique /

  Kedves Fogyni kívánók a fogyó időben!
  Bizony az az igazság, hogy mindenki arra ér rá, amire ő akar! Amire szeretném, arra mindig találok időt, vagy átcsoportosítom a kevésbé fontosat és sürgőset, mert mindig az a legfontosabb, amit én szeretnék, és ez attól is függ, hogy érzelmileg hogyan viszonyulok a dologhoz. Ha viszolygok tőle, akkor csak halogatom tologatom, hogy múljék el tőlem, – de persze nem múlik… Ha fontos esemény, találkozás, stb. akkor mindenképpen szakítok rá időt!
  Az edzés és a fogyókúra is ilyen: ha megszeretem a kalóriaszegény ételt, akkor szívesen eszem, és készítem, és odafigyelek a napi kalóriára is. Ha rákapok a napi edzés (vagy minden másnapi…)ízére, és a jóleső fáradság utáni fittség-érzésre, akkor legyőzöm a lustaságomat, és lemegyek edződni. Ha nem jutok el idáig, akkor csak nyűgnek érzem, és fölösleges macerának. Tehát ha fejben, gondolatban megvan már az elhatározás, akkor arra kell törekedni, hogy érzelmileg is kötődjünk hozzá, – megszeressük az erőfeszítést, és akkor szeretjük magunkat is igazán, ha a jól végzett munka és edzés örömével térhetünk nyugovóra.
  Lehet, hogy ez most prédikációnak tűnik sokak számára, – de én is a magam kínlódása, lustasága után jutottam erre a következtetésre. Nem könnyű, de próbáljátok ki, – minden apró lépés után, amikor legyőztük a lustaságot, vagy az “inkább elmosogatok”-szindrómát, azonnal jobban érezzük magunkat!
  Sok sikert mindenkinek, és nekem is lehet drukkolni… M.

 22. Parádi Kati /

  Gratulálok a születésnepodhoz, sok boldogságot és egészséget kivánok.
  Nem utolsó sorban köszönöm a sok ötletet és tanácsot.
  A kivitelezéssel vannak még gondjaim de próbálok változni.
  Üdv. Kati

 23. foskolos petros /

  tetszik acikk˘!a teremtésről szól.teremts idő bőséget.tetszik.meg fogom vizsgál ni,hogy mire lehetne még alkalmazni. köszi petros

 24. Lakatos István /

  Az én módszerem az hogy fokozatosan hasznos (pozitív) szokásokat építek be napi életviteli rutinba. pl külön futóedzés helyett reggelente így járok dolgozni, a munkahelyi “holt időkben” csinálok egy-egy sorozat húzódzkodást fekvőtámaszt stb. Persze egy-egy ilyen “ötlet” nem mindig jön be, vagy nem úgy ahogy eredetileg terveztem, de folyamatos próbálkozással kialakítható egy olyan életviteli “rutin” amelyben a fontos dolgok mind benne vannak!

  Lakat

 25. ZSU /

  Kedves Ildi!

  Szülinapod alkalmából kívánom, hogy sokáig legyen energiád sokunkat jó tanácsaiddal ellátni,példamutató életmódoddal tömegeket inspirálni.

 26. Hetenyi Gaborne /

  Mindig örömmel tölt el, ha olyan “csoportokat “találok,akik egyformán pozitivan gondolkodnak.Persze az első lépés a -magamrafigyelés,a magambol indulok ki-szeretettel,szeretetet közvetiteni mäsok felé-ugy ahogyan Te csinälod,kedves Mester!Ebben a Hit-ben, maradj még sokáig a Mi fejlödésünket segitve,köszönettel az eddigi élményért is. Az Isten áldjon meg’

 27. Szia kedves Ildikó!

  Irigylésre méltó a kitartásod. Az általad ismertetett szisztémát ismertem, de sosem sikerült megvalósítani, mindig “átírta” valami.A hozzászólások is megerősítenek abban, hogy meg lehet csinálni, a jövőben megpróbálok tudatosabban élni,remélem sikerül.
  Boldog születésnapot.

 28. Melinda /

  Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok!

  Nagyon köszönöm a sok jó tanácsot!

 29. Ilcsi /

  Boldog Szülinapot!
  Köszönöm a sok hasznos tanácsot.

 30. Szecskó Krisztiánné /

  Kedves unokázók! Az szép hogy ez a kedvenc időtöltésetek, de mint tudjuk a gyerekek képesek a fejünkre nőni, ráadásul mindezt tudatosan csinálják! Ezek szerint viszont nem csak az unokák, de a felnőtt gyerekeitek is ezt teszik veletek. Ez azt jelenti hogy gyengék vagytok és hagyjátok hogy mások osszák be az időtöket. Erről tesz tanúbizonyságot a leveletek, és ez Szöszire is vonatkozik! Nem igaz hogy nincs egy fél órátok magatokra, ez csak azt bizonyítja hogy valóban rosszul osszátok be az időtöket, mások kénye-kedve szerint. Biztos vagyok abban hogy mind ezt csináljuk de ez már igazából ha jól megnézitek a III. tevékenységi körbe tartozik.
  Ezért adok igazat Kovinak , azonban úgy gondolom hogy néha engedhet is az ember, úgyhogy nem kell bunkónak lenni ehhez, csak egy egészséges önzőség szükséges. Határokat és szabályokat kell felállítani, erre a kölyköknek is szüksége van! Enélkül eluralkodik a KÁOSZ!

 31. Szecskó Krisztiánné /

  Ja bocs és Boldog Szülinapot Ildikó!

 32. anita /

  szia ildikó én is kivánok neked sok boldogságot gratulálok neked hogy jól nézzel ki kiívánom neked hogy maradj ijen fitt sokáig isten éltessen ildikó

 33. anita /

  az én kislányomnak meg június 5-dikén lesz a szülinapja 3.éves lesz ő is üzeni hogy isten éltessen ildikó

 34. József /

  Nagyon igaz a csoportosítás!
  Gratulálok,még u.ennyit minimum
  hasonló jó egészségben!Boldog
  szülinapot!

 35. Aliya /

  Nagyon Boldog Születésnapot kívánok és köszönöm a sok hasznos tanácsot.

 36. Attila /

  Nagyon Sok Boldog Születésnapot kívánok, és köszönök minden jó tanácsot.

 37. Szaladósné Évi /

  Nagyon sok boldog születésnapot kívánok neked!
  Simán letagadhatnál 10 évet, annyira jól nézel ki!
  Köszönöm a hasznos tanácsaidat időbeosztás terén, én is így gondolkodom, de pár évvel ezelőtt nem így tettem, és sok fontos dolgomat nem tudtam időben elintézni. Sokára, de leszoktam a tévé előtti evésről, mert utána elkényelmesedtem, elpihengettem az időt, és így nem tettem meg, amit aznapra elterveztem. Utána persze szídtam magam, és fogadkoztam, de legközelebb megismétlődött az egész.
  Tehát rájöttem, hogy a helyes időbeosztáshoz erős akarat, elhatározás, észszerűség szükséges, csak akkor lesz tartalmas, sikeres az életünk.
  Várom a helyes étkezéssel kapcsolatos jótanácsaidat, bevált receptjeidet!

 38. Viktor /

  Kedves Ildikó!

  Isten éltessen a szülinapod alkalmából! Köszi,hogy időnként buzdítasz, az utóbbi 2 hónapban már 6 kilót fogytam és valóban egyre jobban érzem magam!
  Üdv.Viktor

 39. Csaba /

  SÜRGŐS NEM SÜRGŐS
  FONTOS I.Boltba bevásárolgatások – (fontos kaják) II.Diploma – (beszámoló PowerPoint)Angol AutoCad, Inventor Rendes kajálás 1500-2500 Kcal napontaEdzés Futás – ( reggelente heti 2-3 alk. )PUA-anyagok olvasása + Terepezés-(disco,város)(számgépes rajzoló, autószerelés)
  NEM FONTOS III.Haverokkal inni – (liget,város)Zoli hülye kérései Szaros Rocky :) IV.Net-(MSN, Badoo Facebook,…stb) TV Zene hallgatás,letöltés

  :)
  Ez igy milyen ? S a II. részt napi rendszerességgel csinálni?

 40. Évamama /

  Kedves Ildikó
  Eddig egészségi okok miatt hallgattam, de minden levelet,biztatást köszönök.
  Csak annyit írok magamról, hogy nem eredménytelen a sok okítás.
  Az idő nagy érték, nem pazarolhatjuk, mert nem pótolható.
  Nagyon örülök minden segítségnek, várom az étkezéssel kapcsolatos tanácsaidat, és a remek receptjeidet.
  Kívánok nagyon boldog születésnapot, és a jó Isten áldását az életedre.
  Szeretettel: Évamama.

 41. Elizabeth Szilasi /

  Köszönöm a tanácsokat,melyek nagyon hasznosak.
  Valóban kell kategorizálnunk a feladatainkat,hogy ki ne fussunk az időből,s terv szerint éljünk,mert tervek nélkül egyszerűen,csak káosz lehet az életünk.

  Köszönöm kedves Ildikó,hogy az egyszeri és megismételhetetlen idődbe belefértünk.Isten áldja meg az odaszánásodat,s az egész életedet napról-napra és évről-évre.
  Nagyon áldott születésnapot,ha addig nem találkozunk a netem!

  Szeretettel:Elizabeth

 42. Toth Mária /

  Szia Ildiko!Minden levelednek orulok és koszonom.Sok mindenben felnyitottad a szememet.Nagyon jok a tanácsaid.Várom az étkezéssel kapcsolatos leveleidet,nagyon érdekel.Szuletésnapod alkalmábol pedig szívbol gratulálok,erot egészséget,nyugalmat,békességet,szeretetet,és Isten minden áldását kérem az életedre,munkádra és a családodra.Sok szeretettel Mária

 43. karáth Ildikó /

  Kedves Ildikó! Szeretettel gratulálok a szülinapod alkalmából.Köszönöm a leveleket. További jó munkát és sok sikert az élet minden területén.
  Üdvözlettel:
  Ildikó

 44. Plavecz István /

  Kedves Ildikó! Őszinte Tisztelettel,és Szeretettel kivánok Áldott és Boldog Szülinapot,erőt és egészséget,sikeres hosszú éveket! A tanácsokért sok-sok köszönet,és hála! Üdvözlettel P.István!

 45. Kunné Kardos Éva /

  Szia Ildikó!
  Nagy örömmel olvasom mindig a leveleidet, sok hasznosat találok mindig, gratulálok az oldaladhoz, az optimizmusodhoz, a rendkívül szellemes magyarázatokhoz. Azt hiszem, sokféle gondolkodású emberhez eljutnak a szavaid. Tudom, hogy sok ismerősöm is olvasta már, mindegyik véleménye pozitív volt.
  Most fogok indítani egy “Tini-ifi diabetes klub”-ot, egy lelkes fiatal diabetológus doktornővel, imádom a stílusod, azt hiszem merítek rendesen belőle! /ha nem baj…/
  Nagyon boldog szülinapot kívánok én is, és további sok sikert!
  Éva

 46. Judit /

  Kedves Ildikó!

  Boldog születésnapot kívánok, köszönet a sok jó tanácsért. Gratulálok a közvetlen hangnemmel írt levelekhez, sokkal szórakoztatóbb, mint egy tudományos fejtegetést olvasgatni. Talán képesek vagyunk jobban megfogadni, amit írsz. :)

  Üdvözlettel Judit

 47. Selmeczi Tóth Andrea /

  Sok boldog születésnapot!

 48. Györgyi /

  Boldog szülinapot Ildikó !

  Itt végigolvasva a hozzászólásokat, hasonló cipőkben járunk. Az én fiam szerint túl sokat foglalkozok magammal. Na erre büszke lettem. Most én vagyok a fontos magamnak, ÍGY DÖNTÖTTEM. –ki törődik velem, ha nem én? — Erre a gondolatra jutottam. Úgyhogy kezdem a bemelegítéseket, felkészítem magam a rendszeres mozgásra, étkezés váltásra. Nagyon várom további leveleidet. Egyenlőre ennyit tehetek. Köszönöm az anyagot.
  Üdv. Györgyi

 49. Molnár Csilla /

  Kedves Ildikó!
  Mozgással kapcsolatban lenne kérdésem. Ha csak reggel, mondjuk 5 óra körül (rögtön a felébredés után) vagy este 8 felé van időm tornázni, akkor melyik a jobb? Szobabicikli vagy ugrálós torna? Sajnos csak ezek jöhetnek szóba. Nagyon várom a véleményét. Üdv. Csilla

 50. Mezo-Palko Istvan /

  Boldog szulinapot,ha kesore is!!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.