fogyókúra, alakformálás, edzés, fitness

Mit tegyek, ha utálok edzeni?

Avagy néhány trükk, ami átsegíthet a kedvetlenségen.

 

edzés kedvtelenség

Az „alakváltóim” (vagyis azok, akik részt vesznek az „Alakváltó” programomban) sokszor kérdezik, hogy mit csináljanak, ha nincs kedvük edzeni.

Nos, ez jó kérdés, nem maradhat válasz nélkül.

Annyit elárulhatok, hogy ha nincs kedved edzeni, akkor természetesen nem vagy egyedül. :-) Sőt, egyenesen a többséghez tartozol.

Összegyűjtöttem tehát néhány ötletet, ami segíthet, hogy áttedd magad a nehezén. Íme:

 

Az átprogramozós módszer

Az átprogramozós módszer igazán egyszerű. Mindössze annyit kell tenni, hogy az életedben megpróbálsz minél több helyre mozgást beiktatni, ahol eddig „kispóroltad” azt. Vegyünk néhány példát:

 • Ha eddig lifttel mentél fel az emeletre (már ha emeleten laksz), akkor mostantól ne használd a liftet! Menj fel csak lépcsőn!
 • A munkába menet szállj le egy megállóval hamarabb a tömegközlekedési eszközről vagy parkolj ennyivel távolabb a munkahelyedtől, hogy még gyalogolj is egy kicsit!
 • Ha eddig sétáltál a boltig (nyilván nem egy hatalmas szupermarketre gondolok, ahol egy hétre előre szeretnél bevásárolni, hanem a helyi ABC-be), akkor most húzz fel egy melegítőt és kocogj el odáig!
 • Edzés?! Ugyan már! Ha nagyon nagy az ellenállásod az edzés gondolatával szemben, találj valami olyan mozgásformát, amit élveznél (hastánc, korcsolya, biciklizés, társas tánc, stb.), és kezdj el járni olyan órákra!

Mi a módszer lényege? Egyrészt átprogramozod az elmédet a mozgásra. Eleinte nem lesz könnyű, de egy idő múlva már kifejezetten jól fog esni, és nem is hinnéd, hogy egy kis plusz mozgás (pl. napi lépcsőzés) mennyire segíti a további mozgásigényedet. Az igazság ugyanis az, hogy minél többet mozogsz, idővel annál többet szeretnél majd mozogni. Tudom, furán hangzik, de működik!

Másrészről pedig vihetsz egy kis célt a mozgásodba (lásd a második példát). Boltba úgyis el kell menned, de akkor miért ne használnád ki arra, hogy mozoghass egy kicsit?

Ugyanígy élhetsz egy kedvtelésednek (harmadik példa). Így nem csak szórakozol, de közben átprogramozod magad a mozgásra is. Később aztán hozzáadhatsz súlyzós és/vagy zsírégető edzéseket is az Edzés Mester Programban írtaknak megfelelően.

Természetesen további ötleteket is kipróbálhatsz, csak kicsit gondolkozni kell. (Ha van jó ötleted, oszd meg nyugodtan a többiekkel a hozzászólások között.)

Időbeosztásos módszer

Az edzés a TE időd. Tekints tehát úgy az edzésedre, mint bármilyen fontos találkozóra, amit a határidőnaplódba beírnál. Vedd úgy, mintha a főnököddel vagy a legfontosabb ügyfeleddel találkoznál. Végül is mi lehet annál fontosabb, minthogy magaddal és a célod elérésével foglalkozz, nem igaz? :-)

Írd tehát be a határidőnaplódba azokat az időpontokat, amikor edzeni szeretnél, és ne engedd, hogy egy új jövevény program prioritást élvezzen az edzésed rovására. Tudod, mintha a főnököd hívna be egy találkozóra és ettől függhet az előléptetésed vagy mintha egy rendkívül jó ügyféllel lenne tárgyalásod, ami újabb busás haszonnal kecsegtető megrendelést hozhat.

Meglepetés

Tűzd ki célul, hogy minden hatodik (vagy nyolcadik) edzés után megleped magad valami ajándékkal, de csak akkor, ha közben nem hagytál ki egyetlen edzést sem. Ha olyasmit tűzöl ki, amit amúgy megvennél, mostantól kösd ehhez.

Nyilvánosság és elszámolhatóság

Ragassz ki a faladra egy lapot, amin jelölöd, hogy mikor kell edzened. Ha az adott napon edzettél, tégy egy pipát arra a napra! Ha mindig látod, hogy nem csinálsz semmit, legalább nem vered át magad, és nem frusztrál, hogy nincsenek eredmények, hiszen látni fogod, hogy hányszor kellett volna edzened és valójában hányszor edzettél. Ez az elején kellemetlen érzés lehet, de később motiváló. Különösen, amikor elkezded és nem akarod a szép edzésnaplódat elrondítani egy hatalmas X-szel (ami ugye a „nem edzettem, pedig kellett volna” napokat jelöli).

Felfogásváltás

A legtöbbünknek az a problémája, hogy a sok tunyulásban, ami a napunkat kiteszi (tunyulunk az irodában, otthon a TV előtt, hétvégéken, stb.), teljesen ellustul a testünk. Ilyenkor tényleg igazán nehéz a mozgás. De fontos hírem van! A testünk mozgásra termett. Nem arra van kitalálva, hogy tespedjen. A tespedéssel gyorsabban öregszünk, hamarabb lesznek problémáink, míg ha folyamatosan terheljük a testünket és használjuk azt, az „elöregesedési” folyamat is lelassul.

Szóval ne gondolj az edzésre úgy, mint valami kötelező rosszra. Az edzés olyan a testnek, mintha a kocsidat mindig beadnád egy szerelőnek, aki folyamatosan bütyköl rajta valamit, amiről az egyre gyorsabb és jobb lesz, miközben karbantartja azt: olajozgatja, tisztítgatja, stb. Valahogy így kéne gondolnod az edzésre is.

Az „ennyitől még nem fogok meghalni” módszer

Ha nincs kedved edzeni, akkor a legjobb módszer, ha kijelölsz magadnak egy icuri-picuri mozgást arra a napra. Mondjuk súlyzós edzést kéne lenyomnod, de nagyon nincs kedved és azt mondod, hogy „oké, akkor legalább minden gyakorlatból megcsinálok 2-őt. Az gyorsan megvan és ennyibe még nem fogok belehalni.” Ha meg bírod győzni magad arról, hogy csináld meg azt a 2 ismétlést gyakorlatonként, már nyert ügyed van, mert többnyire ha már nekikezdesz, akkor már végig fogod csinálni az edzést rendesen.

Ha még a 2 ismétlés is túl sok ahhoz, hogy megmozdulj, akkor mondjuk mondd azt, hogy oké, akkor megcsinálok 10 fekvőtámaszt (vagy 5-öt). Ennyitől aztán tényleg nem fogsz meghalni. :-) Ha nincs kedved kimenni futni, akkor tegyél meg annyit, hogy lépcsőzz le meg vissza. Ha ezek után sincs kedved kimenni futni, akkor ne is tedd! De a legtöbbször ha már rákészültél és csak egy picit is mozogtál, normálisan le fogsz edzeni. :-)

Célmeghatározás

Határozz meg két célt:

 • Egy hosszú távú célt (pl. 20 kilót le akarok adni), és
 • Egy rövid távú célt (pl. ezen a héten háromszor el akarok menni edzeni).

Utána foglalkozz mindkét céllal. Gondold át őket, foglalkozz velük. Ez megadhatja a további motivációt, amikor szükséged van rá.

Persze fontos, hogy olyan célokat határozz meg, amelyeknek van értelmük. Például nem biztos, hogy a „Le szeretnék adni 5 kilót” a legjobb cél. Különösen azok, akik keveset akarnak leadni általában nem is annyira a kilókkal nincsenek kibékülve, mint az alakjukkal. A mérleg sok mindent nem mutat meg. Nem kell fetisizálni! (Hogy a testzsírarány jelentőségéről már ne is beszéljek!)

Lehet, hogy olyan célokat is be kell iktatnod, amikre így hirtelen nem is gondolnál. Például étkezési cél lehet, hogy minden nap egyél egy kis zöldséget vagy gyümölcsöt. Elvégre ilyen célokból fog összeállni az életmódod megváltoztatása is. :-) Nem árt tehát időt szánni az ilyen teljesíthető és számon kérhető célok megfogalmazására sem!

Szállj be a jó versenybe!

Sokan a fitnesz céljuk meghatározásánál nem a jó versenybe szállnak be. Elhatározzák például, hogy lefogynak X kilót, aztán egy hétig csinálják, és utána abbahagyják, mert azt látják, hogy ez milyen óriási munka vagy hogy az Évinek milyen könnyen megy és biztos valami genetikai vagy egyéb biológiai oka van a sikertelenségüknek.

Mivel mindenki más élethelyzetben, más testi kondícióval és adottságokkal és más ponton száll be a fitneszvilágba, óriásiak az egyének közötti differenciák is. Nem az a lényeg tehát, hogy más hogy halad vagy hogy más mit csinál. Ezeket mind hagyd figyelmen kívül. A lényeg az, hogy haladj és abba az irányba, amibe te szeretnél. Kizárólag magaddal kell „versenyezned”. Semmi más nem számít!

Ha ügyelsz arra, hogy a saját versenyedre koncentrálj és ne a másokéra, sokkal inkább meg fogod tudni tartani a mozgás iránti vágyadat vagy a motivációdat az edzéshez.

Ne hasonlítgasd tehát magad a barátodhoz, barátnődhöz, kollégádhoz… mindez csak letérít az utadról!

Ha van még jó ötleted, vagy csak meg szeretnéd osztani a többiekkel azokat a módszereket, amelyek neked beváltak, csak írd meg őket egy hozzászólásban itt lentebb! :-)

Remélem segítenek ezek az ötletek, hogy túljuss a lustaságon, amikor az éppen két vállra készül fektetni téged.

Szép napot,

Szűcs Ildikó
EdzésMester

 

Ez a cikk szerzői jogvédelem alatt áll! Másolása, módosítása, egyéb fórumokon való – részben, vagy egészben történő – közzététele nem engedélyezett! Ha szeretnéd megosztani másokkal, ezen oldal linkje közzétehető.

70 hozzászólás

 1. Zsozso /

  Kedves Erika)))

  Jólesnek dicsérő szavaid és mégis ez csak a kezdet remélem..Hiszek én is benne fejbe dől ez a része)))kicsit irigykedve olvasom edzésmániás vagy…nincs ebből vírusod megfertőzz kissé??))))))))))milyen könyvekkel kapcsolsz ki “nagy lógásodba”??))))tetkó hova került fel és mi ha nem titok?)tetszenek nekem is…)))

  szép estét és jó edzést mindenkinek))

  Zso

 2. Zsozso /

  Sziasztok)))

  ki merre jár és miként halad??)))

  nagy lett csend ne legyetek szégyenlősek))))

  szép estét mindenkinek))

  és izzadságban gazdag edzéseket)))

  Zso

 3. Zsozso /

  Sziasztok)))

  Milyen napotok volt?és erre mikor jöttök??

  Ha tehetem minden este benézek…Jó csapat van itt kialakulóba,és érdekelne miként haladtok)))

  Sok sikert és kitartást az edzésekhez)))

  Zso

 4. Egri Margit /Gita /

  Kedves Ildikó és szia Mindenki!
  Ha bárkinek még kétségei lennének ,hogy egyedüli módja az alakformálásnak és fogyásnak az Ildikó által leírt módszerek követése,szeretném azokat eloszlatni.Tényleg csak a mozgás éget zsírokat.Ezt erősíteném meg egy általam megélt tapasztalattal ,melyet szívesen megosztok mindenkivel s eddig még erről a lehetőségről nem esett szó.Ha módotokban áll,menjetek el gyógyfürdői kezelésre ,egyrészt gyógyítja a meglévő mozgásszervi problémákat ,de a fogyásba is besegít.Különösen hasznos lehet induláskor vagy ha visszaestünk valamilyen oknál fogva.Nálunk 3 hét a gyógykezelés,s ez idő alatt csak a testeddel foglalkoznak,mikőzben egészségesen étkezel.Nem kellett számolgatnom a kalóriákat/sokszor nem volt rá türelmem vagy idő m/,csak kiválasztottam a 680 vagy 750 -es kalóriájú menüt,mindhárom étkezés alkalmával rengeteg zöldség közül válaszhattunk,soha nem éreztem éhséget. A kezeléseken kívül/torna is volt benne/ naponta úsztam 1-1,5 órát,hetente 5 x torna/Pilates ,jóga / szabad bejárás van a fitness terembe,ahova,sajnos én csak a 3.héten jutottam el,de nagyon élveztem./Ildikó videója hiányzott/.S hozzá jött az állandó gyaloglás ,gyakorlatilag reggel 7-18-ig.Már a 2.héten övet kellett vennem ,mert lecsúszott a nadrágom.4kg fogytam ,de leginkább a háj olvadt le rólam,cm-ben sokkal több.S belefért ,gondolom a mozgás miatt,1-1 sör is/37 C fok volt,otthon soha nem iszom/,meg naponta 1-1 gombóc fagyi is,tehát nem kellett mindenről lemondani.Kiválóan aludtam ,s egész nap jó kedvem volt.Egy hete vagyok otthon ,csökkent a mozgás ,de további -1 kg .Megpróbálok hasonlóan étkezni mint ott ,s természetesen folytatom az edzéseket,melyeket már könnyebben végzek ,mert hajlékonyabb vagyok ,s kis izmokat is növesztettem.A sikerélmény új erőt ad.
  Ez is egy módja vagy a kezdésnek vagy a hullámvölgyból való kijutásnak hosszan tartó edzésprogram közben.Szívből ajánlom mindenkinek! Gita

 5. Kedves Ildikó !

  Tereza hozzászólásában olvastam, hogy ő reggelente tornázik…
  A kérdésem az lenne, hogy befolyásolja- e a szervezetünket az, hogy a
  nap mely szakában mozgunk ? ( Gondolok itt arra, hogy talán hatásosabb
  , ill. fogékonyabb a szervezetünk a reggeli mozgásra ? ) Kérdezem ezt azért, mert miután hazaérek a munkából , délután már nekem sincsen nagy lendületem
  a tornához.
  Válaszodat előre is megköszönve szép napot kívánok : Andrea

 6. sandor juliana /

  AGYON JO HOGY MASOK LE TUDNAK FOGYNI EN NEM TUDOK VOLTAM EZELOT 5 EVEL KEZELVE HORMONALIS ALAPON MEG OPERALTAK NOILEG ES AZ OTA HIABA CSINALOK BAR MIT NEM MEGY LE 1 KG SEM ES NAGYON FARADOK MIT TEGYEK HA VAN VALAKI AKI TUDNA SEGITENI MEG KOSZONOM SANDOR JULIANA MAROSVASARHELY

 7. Zsozso /

  Sziasztok)))

  szerintem mindenkinek rá kell szánnia magát megszokott életritmusától eltérő mozgásra..

  És totál igaza van annak ki azt mondja ez ugyanúgy be kell illeszteni mindennapjainkba mintha része lenne..akár egy főzés,vasalás és sokszor már napi 10perc is megteszi hatását..idővel már magadtól szánsz rá többet ))
  és mindenkinek csak azt mondhatom megéri..sokszor nem a súly változás a legfontosabb hanem mindennapi közérzetünk és hangulatunk is más ha szervezetünk karba van tartva)))

  HAJRÁ MINDENKINEK)))SIKERÜLNI FOG))
  HOGY SIKERÜLHESSEN HINNED KELL BENNE….

  szép estét

  Zso

 8. /

  Lépcsőzéshez: a Moszkva téri metróban este hazafelé az álló mozgólépcsőn felfelé, kezdetben a mozgó, de nem zsúfolt is megteszi, azután jön a lefelé jövőn szembe fel. Isteni, ha feljutsz! Hamarosan lépcsőzők éjszakája, készüljetek!
  Más módszer: összeírtam, hogy milyen sportokat szeretnék csinálni, azután rangsoroltam, hogy melyikeket leginkább, és odaírtam, hogy egy év alatt kb. hányszor, nem nézve a realitást. Aztán összeadtam, hogy mennyi pénz. Aztán leesett az állam és csináltam egy sorrendet, a legolcsóbbtól indulva. Napi egy mozgással öszehoztam a legolcsóbb verziót, csináltam egy táblázatot,előre véve a realitást (úszás, futás, kerékpár, erősítő torna, falmászás), de hagytam helyet az összes többinek (30), hogy hátha. Most naponta húzom a strigulákat, hetente és havonta összesítem, értékelem.
  Nem neveztem ki a hét napjait futónapnak, stb., mindig azt csinálom, amihez kedvem és lehetőségem van. Mindenki más, nekem a táblázatom segít a rendszerességben, a magamnak adott szabadság pedig mentesít a kényszer alól, hogy már megint gyúrni kell. Ja és fogytam is, a súlyom a 20 év előtti + 2 kiló.

 9. Zsuzsi /

  Sziasztok !

  Én ugy oldom meg az edzés dolgot, hogy TV-t csak a futópadon nézhetek, nem ám hasalva a francia ágyon. Néha csak vonszolom magam és sétálok, de gyakran gyors gyaloglást csinálok, a film igy is érdekes és egyszerre két legyet ütök egy csapásra. Van, hogy szakad rólam a viz. 45 percet általában kibirok, de van, hogy 6o-at is. Hetente 3x biztosan csinálom. Sokkal jobban érzem magam, olyan mintha futnék.

 10. Judit /

  Mindenben egyetértek azokkal, akik a táncot ajánlották. A lépcsőzés és a közelebbi ügyek gyalog való elintézése is általam javasolt. Ezen kívűl én
  nagyon szeretek otthon, szabadon a kedvenc CD-imre táncolni, sokszor tükör
  előtt. Vajon a mai fiatalok ismerik a “TWISZTET”? Remek alakformáló tánc és
  ugyancsak jó állóképességet igényel! Hajrá lányok! Zengjen hangosan a szoba
  és ugrálj ritmusra tetszésed szerint!

 11. Egyetértek Judittal! :) Tegnap nem volt kedvem tornázni, így betettem egy jó kis pörgős zenét és táncoltam, ugráltam, szökdeltem rá, közben ezerrel énekeltem. :) Nem tudom, mennyire számít edzésnek az ilyesmi, de szerintem, ha az ember jól leizzad a mozgástól, akkor már tett valamit a fittségéért és az egészségéért.
  Egyébként nekem még az segít, ha nincs kedvem edzeni, hogy tudom, van választási lehetőségem. Elmehetek futni, felülhetek a szobabringára, van x különböző fitness videóm, amire nyomulhatok, plusz tudok egy rakás gyakorlatot, amit összeolvastam innen-onnan, vagy, ha végképp nem megy, akkor a kedvenc albumomra riszálom magam 10 percig. :) Magyarul a tájékozottság számít. És még az is, hogy konkrét céljaim vannak és van elképzelésem arról, hogy hogyan tudom elérni. Pl. szeretném erősíteni valamelyik izmomat és tudom, hogy milyen gyakorlatok valók arra, mert egy csomó mindent láttam-olvastam róla. Ehhez (nekem legalábbis) muszáj sokféle irodalmat, irányzatot, véleményt, módszert elolvasni, kipróbálni. Egyrészt így tényleg ki tudom választani a nekem megfelelőt, másrészt, ha elméletileg is foglalkozom a dologgal, az rettentően tud motiválni. Most például Ildikó írásaitól vagyok készen, hihetetlen sok motivációt ad! (Még úgy is, hogy ma megtudtam, hogy le kell mondanom a hőn áhított kockahasról….)

 12. Edina /

  “mindenki más élethelyzetben, más testi kondícióval és adottságokkal és más ponton száll be a fitneszvilágba”

  Üdv Ildikó,s üdv mindenkinek!

  Valóban igazak a fent leírtak,tapasztalatom alapján.
  Középiskolás koromban kezdtem el futni,csak úgy,magamnak,jókedvből:D
  Minden reggel néhány kör a kolesz körül,majd zuhany és irány a suli.
  Szinte mindenki hülyének nézett,elképzelésük nem volt miért csinálom,arra nem foghattam hogy fogyizok,mert a “kisfiús” testalkatom nem azt sugallta.
  Majd sikerült “hódolókat” szereznem,s mint Forest-ék futottunk a koli körül.
  Ez nekem volt a legnagyobb élmény,pláne amikor már ráéreztek a dologra,és engem sem néztek többé futóbolondnak:D

  S hogy minél többet mozogsz,amnnál többet akarsz majd mozogni!!remek megállapítás:
  Nekem szinte elvonási tüneteim voltak amikor ki kellett hagynom a reggeli futást.mintha a boldogságom vették volna el az napra.

  Manapság:örülök,hogy megtaláltam Ildikót,mert rendkívül ösztönző!!
  25 évesen 3éves gyermekkel karban tudom a testem tartani,nagyobb erőfeszítések nélkül is,mert megvan a folytonoság ami szerintem számít,illetve akarat kérdése,no meg a szokás nagy úr!!

  Köszönöm hogy hozzászólalhattam!!
  Kitartást mindenkinek!!

 13. Banya /

  Sziasztok! Mit tegyen az, aki a tesiórákat mindig is utálta, sohase sportolt, mozogni nem szeret, mostanra -49 évesen- viszont elhízott, minden kis fizikai aktivitástól úgy izzad mint egy ló, magas a koleszterinje, magas a vércukra, ráadásul olyan ronda mint egy állat? Igazán jól jönne egy tanács, ami nem arról szól, hogy mozogni kéne….

 14. Renáta /

  Banya, én ugyanígy vagyok csak 30 évesen. Kell a mozgás, ha csak egyetlen egy olyat találsz amit szeretsz, nyert ügyed van. Mindig utáltam futni meg aerobikozni, mert untattak borzalmasan, 2 hét alatt abba is hagytam. Most Ildikó segítségével elkezdtem a nem épp nőies súlyzós edzéseket, és minden nyolcas szériát élvezek. Próbáld ki, hátha bejön neked is!

 15. Banya /

  Ildikó tanácsai közül eddig még csak 1-et fogadtam meg, azt, hogy mindennap egyél, de csak egy kicsivel kevesebbet, mint eddig, és már ez is segít fogyni! KB 10 napja ezt az egy tanácsot betartom, és….
  SIKER VAN!!!! Ma, amikor elmentem a közértbe, fel tudtam mászni arra a rohadt magas dombra ahol a bolt van, úgy, hogy nem kellett megállnom közben kifújni magam, és nem izzadtam meg menet közben, mint eddig.
  Odafelé jól kiléptem, sietősen gyalogoltam, ahogy Ildikó ajánlotta. Legközelebb hazafelé is megpróbálok gyalogolni, bár a cekkerrel elég tré lesz.Na, ha így is lehet fogyogatni szép lassan, akkor ez menni fog!!!!!
  Fogytam: sacc/kb 1,5 kg-ot ( 10 nap alatt), és ettől olyan csudajó kedvem lett!!!
  93 kilóból nem sok az a másfél kiló, de én már ennek is nagyon örülök, és már jó nőnek is érzem magam, ami azért elég röhejes, de így van!!
  Szeretlek benneteket, ihaj-csuhaj sose halunk meg!!!

 16. Hello,

  nekem 1 baratom valasza ad nemi erot ilyenkor. (munkara is jo)

  “Ha nincs kedved edzeni, csinald kedv nelkul!”

  Az, hogy van-e kedved, vagy nincs ugyis folyamatosan valtozik. Az pedig aki pl. ezt az oldalt olvassa, mar megtette az elso lepest a celja fele, tehat tudatosan fog elmenni edzeni kedv nelkul is. Majd jon a kedv is utana :)

  Nekem kb. 2.5-3 ev kellett, hogy futassal 105 kilorol 76-ra fogyjak es utana 1 ev hogy 76-rol 80-ra visszahizzak kvazi kockahassal.

  udv
  Joker

 17. Magdi /

  Sziasztok!

  Örömmel osztom meg veletek, hogy számomra az edzés az életem részévé vált, mert SIKERÜLT, LEFOGYTAM, ELÉRTEM ÁLMAIM ALAKJÁT:-)))))

  Több hónapnyi kemény munkával, az étkezésre való odafigyeléssel (nem koplalással) sikerült 15 kg-tól megválnom és a testtömeg indexem is 30,5-ről lement 20-ra.

  3 hónap kellett ahhoz, hogy régi rossz szokásaimat felváltsák az újak és megváltozzon az életem.

  Úgyhogy, ha túl vagytok a kezdeti nehézségeken, akkor egy idő után már a szervezet kívánja a mozgást, az egészséges ételeket és ez kellő motivációt ad. Lelkesedést vált ki belőlem az is, hogy felvehetem többek közt azt a (4 mérettel kisebb) ruhát, amit – Ildikót ötletét követve – megvásároltam magamnak életmódváltásom elején:-)
  Mostanában szinte minden nap kapok valamilyen elismerést hol edzés közben, hogy az alakommal kapcsolatban és ez is nagyon motiváló tud lenni:-)
  Sokan kérdezik, hogy hogy csináltam? Ilyenkor csinálok egy kis hírverést ennek a weboldalnak:-)

  Jól érzem magam a bőrömben, magabiztosabb vagyok a külsőm és az eredményeim miatt. A közérzetem jó, sokkal energikusabb vagyok. Úgyhogy hajrá fiúk-lányok, megéri küzdeni!

  Persze az eredményeimre nem “ülök rá”, tovább dolgozom az egészségemért.

  Kívánom mindenkinek, hogy érje el célját, álmai alakját!

  És nem utolsó sorban NAGYON SOK KÖSZÖNET ILDIKÓNAK, aki felnyitotta a szemem és – bár én nem vettem meg az edzéstervét – hasznos tanácsaival hozzásegített új életemhez! Nem kellett mást tennem, “csak” betartanom okos tanácsait. Tegyetek ti is így, meglesz az eredménye!

  Üdv. mindenkinek!
  Magdi

 18. Ancsa /

  Üdv a sorstársaknak!

  Én a magam részéről utálok futni, mert halálra unom magam közben. Meg az én túlsúlyommal nem is igazán jó. Viszont a gyaloglás, az igen. Idén tavasszal voltam olyan helyzetben, hogy minden áldott nap gyors tempóban legyalogoltam kb. 5000 lépésnyit (lemértem lépésszámlálóval!), kb. fele annyit ettem, mint előtte és 6 hét alatt 8 kilót fogytam. Szerintem a tempós gyaloglás ugyanolyan jó hatású – ha nem jobb -, mint a futás. Valahol olvastam, hogy naponta 10 ezer lépést kellene megtennünk. Nekem már a fele is eredményt hozott. Tudom ajánlani mindenkinek, aki nagyobb súlyról indul, kezdje gyaloglással. Utána könnyebb lesz a többi mozgásforma.

  Sziasztok!

  Ancsa

 19. ez nmagyon jó modszer csányon lakok háromszor kell edzenek és bevál amit irtatok nagyon szépen köszönöm neketek

 20. Zrínyi Eszter /

  Sziasztok! lenne egy kérdésem. olyankor mit csináljak,ha ilyenkor ősszel elutazom, és nincs időm edzeni(meg alkalmam sem) ? akkor ha egy hétig nem edzek visszajön 1-2 kiló nem? :(

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.