fogyókúra, alakformálás, edzés, fitness

Tartós fogyás 104 kg-ról 69 kg-ra

Avagy egy év az EdzésMester Alakváltó Programban

 

Először is nézd meg ezt a képet (katt rá a teljes mérethez):

UPDATE! (Az eredeti képet egy nagyobb felbontású képre cseréltük a jobb láthatóság érdekében!):
zsuzsa_fogyas_kep_nagyobb_felbontas

Ő Zsuzsa, aki 2012 januárjában kezdte el a munkát a programban. A haladása valójában teljesen tipikus a programhoz képest. Vagyis, ha csinálod a programot az előírás szerint, körül-belül erre lehet számítani. Zsuzsa betartott minden dolgot, amit mondtam, még akkor is, ha az elején az „nehéz” vagy „macerás” volt. Nemhogy nem kérdőjelezte meg, amit írtam, de kifejezetten igényelte. Meg is lett az eredménye.

Sokszor merül fel a kérdés, hogy mit lehet elérni az Alakváltó Programban. Nos, mivel külön részprogramok vannak benne izomépítőknek és zsírégetőknek, ezért nyilván egészen különböző dolgokat. Ritkán adódik viszont olyan, hogy valaki, aki végigcsinálta a programot, megírja a tapasztalatait, ám most itt van Zsuzsa, aki megtette ezt. A levelét változatlan formában teszem közzé. Tanulságos. Íme:

 

Zsuzsa története az EdzésMester Alakváltó Program 12 hónapjáról

Zsuzsa vagyok, 49 éves múltam tavaly ősszel, amikor megismertem az EAP programot.  Akkor már 6 éve özvegy, két gyerekét teljesen egyedül nevelő, okleveles mérnök édesanya, középvezető állásban. Akkori adataim: 104 kg, 167 cm magas, derékbőség: 121, csípő: 134, comb: 66, mell: 126, nyak: 38, kar: 38 cm.

A szűkebb családtól sajnos rizikó faktorokat örököltem: a cukorbetegségét, a Parkinson kór és rákos megbetegedések lehetőségét. Minthogy ITP-t diagnosztizáltak nálam kb. 15 éve, hormonkezelést kaptam, ami után először 10 kg, majd később még 5 kg rám rakódott. Ráadásul a vérnyomásom is nagyon magas volt a súlyom és a stresszes életvitel miatt. Éjjelente a saját hangos horkantásaimra ébredtem fel. Noha diéta ellenes vagyok, megpróbáltam többször is szigorúan saláta-túró-tojás diétát tartani és kb. 5 kilót lefogytam a 2 hónap alatt, de amint abbahagytam, dupla annyi kiló jött fel. Nem értettem, hogy miért.

Kezdett elegem lenni magamból, és szégyelltem is, hogy egyre nagyobb méretű ruhákat kell vásárolni. A tükör előtt még csak-csak lehet úgy forgolódni, hogy elegánsnak lásd magadat, de a fényképek, különösen a pillanatképek nem hazudnak. Megmutatják mindazt, amit takargatni akarsz.

Tavaly év végén bukkantam rá Ildikó hírleveleire, feliratkoztam és már az elsők elolvasása után éreztem, hogy ez kell nekem. Őszintén megmondta, hogy nem lesz könnyű. Nem ígért csodafogyást, kemény munkát javasolt, aminek látható eredménye lesz. És azt is tudomásul kellett vennem, hogy az én felelősségem lesz az elért eredménnyel való gazdálkodás.  Mozgás nélkül visszatérhetek majd a bálnakorszakomba, vagy beépíthetem a mozgást a mindennapi életbe és megtarthatom az elért súlyomat. A döntés rajtam állt.

Végigolvastam a motivációs leveleket, átnéztem az ajánlott étrendet, majd elkészítettem a saját heti étkezési terveimet. Nem tudtam minden receptet 100 %-ig átvenni, de ma már rengeteg helyettesítő élelmiszert lehet találni. A társaim is sokat segítettek az általuk kipróbáltakkal. Nagyon jó döntés volt a részemről, hogy azonnal elkezdtem naplózni az ételek makronutriens értékeit, készítettem egy saját excell táblát és három-négy napra előre megterveztem, hogy mi lesz a kajám. Most, egy év elteltével, a naplót már nem vezetem, de az értékeket fejből tudom, és nem hazudok magamnak. Az elfogadás egyik nagyon fontos lépése volt, hogy szembenézzek a kcal és a makronutriens értékekkel. És nem utána írtam fel, hogy mit ettem, hanem előre határoztam meg, hogy mit ehetek. És ettől eltérni csak a csalónapokon lehet.

Az edzést az otthoni alapozóval kezdtem, az utolsó két hetét megismételtem csukló, illetve bokasúlyokkal nehezítve. Végig tornáztam a zsírégető 4 hetét, itt is ismételtem, majd jött a haladó zsírégető 8 hete, ismétléssel. Belevágtam a VIP edzésekbe az ősszel, de egyre inkább hiányoztak a súlyzós gyakorlatok. Ezért megcsináltam az új alapozót fitt-labdával és súlyzóval kombinálva. De most meg a zsírégető intenzitása kezdett hiányozni! Így most felváltva végzem a súlyzós edzést és a zsírégetőt. Nagyon várom az itthon végezhető súlyzós edzésterveket!

A legnehezebb az elindulás volt.  A szembenézés akkori önmagammal. Először is ráparancsolni magamat a mérlegre, majd utána leolvasni az értéket, majd pedig ezt nyilvánosan megosztani a társaimmal. 104 kilósan nagyon sok gyakorlatot nem lehetett tökéletesen végrehajtani, mert a hasamtól nem értem el a padlót, vagy nem tudtam felállni a 4 ütemű fekvőtámaszhoz. A lényeg, hogy nem volt szabad abbahagyni, folytatni kellett. És amikor esténként leírtam a társaimnak a napi küszködésemet, kiderült, hogy másoknak is volt hasonló gondjuk, és ez a közös derülés átsegített a hullámvölgyön. Nagyon jól esett, hogy a gyerekeim nem nevettek ki, elfogadták, hogy minden másnap egy órára bezárkózom a szobámba, és akkor nincs telefon, nincs látogató, mert nem érek rá, edzésen vagyok. Csodálkozva nézték a tányéromra halmozott répát, brokkolit, salátát, paradicsomot, de soha nem kommentározták negatívan és nem kételkedtek bennem. És amikor a 2. hét után már eredményt mutatott a mérleg, teljes erővel mellém álltak a barátnőikkel együtt. Néha 4-5 érettségire készülő lány leste, amint pakolok ki a bevásárló kosárból, és ismerkedtek a konyhámban az új ízekkel. Megkóstolták a rántás nélküli leveseket és főzelékeket, az olaj nélkül sült csirkehúst és halat, a zabpehellyel készült túróslepényt. Azóta is tartom a szokásomat, dobozba csomagolom a napi kaja adagokat és viszem magammal.

Más volt a helyzet a munkahelyemen. Eleinte nem vettek észre semmit a bő ruháim miatt. Majd amikor a nadrágok le akartak esni rólam, már nem tudtak szó nélkül elmenni a dolog mellett, kérdezgetni kezdtek. Csak annyit válaszoltam, hogy sportolok, de nem diétázom. A nyár elején többen benyitottak hozzám különböző ürüggyel, hogy megnézzék a „nagy fogyást”. Akkor már mesélni kezdtem az új étkezési szokásaimról, a tornáról és a program alapelveiről, de úgy látom, a baj a legtöbb embernél az irigység. Nekem sikerült valami olyan, ami nagyon sokaknak nem. A dolog odáig fajult, hogy az egyik kolléganőm megkérdezte, hogy nem vagyok-e anorexiás, és nem akarnék-e beszélni orvossal a fogyásomról. Feladom, nem fogok magyarázkodni senkinek. Nagyon büszke vagyok magamra.

Induláskor ezt írtam:

„Hosszú távú célt tűztem ki magam elé: egészségesen akarom megérni az unokáim születését. Az elkövetkező  évben a mozgást napi szokássá akarom változtatni (a napi 5 km otthon –munkahely – otthon gyaloglás vagy inkább toporgás mellett vagy helyett); meg akarok alkotni egy olyan étkezési rendszert, amit hosszútávon is fenn tudok tartani; elkészíteni a sürgős – fontos – nem sürgős – nem fontos beosztást és következetesen betartani. Ha mindezt sikerül átültetnem a gyakorlatba, annyi időt kell még nyernem, hogy minden nap 1 órát a disszertációm írására fordítsak.”

Elmondhatom, hogy a tervemből csak az utolsó pont az, amit 2013 januárjától kezdek. A többi sikerült. A vérnyomásom normalizálódott. Nem érzem meg a frontokat, nem fáj a fejem. Megszűntek a fölhorkanásaim, nincs gyomorsavam, lefogytam 34 kilót az egy év alatt. A XXXL méret helyett már van M-es pólóm is. A kondícióm jobb, mint az egyetemista lányomé, aki mellesleg aktívan kosarazott még egy éve. Visszatért az önbecsülésem, az önbizalmam. Akik ismernek, azt mondják, 40 évesnek nézek ki friss ötvenes helyett. Az EAP programnak köszönhetően megváltoztam, és nem csak a külsőm, úgy érzem, lélekben is kitartóbb lettem. Sokkal könnyebben veszem a kanyarokat, a stresszt, a mindennapi gondokat.
Kedves Ildikó!

Csodát tettél! Megkedveltem a tornát, beépült az életembe, és ha két napig nem edzem, már hiányzik. Köszönöm a lehetőséget és hogy megalkottad ezt a programot.

Zsuzsa

 

Milyen eredményeket jelent ez? Íme (katt rá a teljes mérethez):

zsuzsa-fogyas-diagram

 

2012 január

2012 december

testtömeg

104 kg

69 kg

derékbőség

121 cm

83 cm

csípő

134 cm

106 cm

nyak

38 cm

33 cm

kar

38 cm

31 cm

Zsuzsának csak gratulálni lehet.

 

Csatlakozz te is!

Az Alakváltó Programban Te is hasonló szép eredményeket érhetsz el! Ha szeretnél, még csatlakozhatsz a most induló újévi csoporthoz. Ahogy múltkor írtam, ez az utolsó alkalom, hogy a régi áron tudsz csatlakozni! Fogynak is a helyek (pedig még csak egy levelet küldtem az indulásról), tehát érdemes minél gyorsabban még most jelentkezned! Foglald le a helyed!

 

>> Csatlakozok az újévi csoporthoz még a régi áron!

 

Akárhogy is döntesz, Zsuzsa példája remélem motiváló neked is!

UPDATE 2!  Egyesesek a hozzászólásokban gyanakodtak, hogy az első kollázson található képek manipuláció eredményei, mert nem vették észre, hogy Zsuzsának kontyban van a haja, sőt, volt, aki odáig merészkedett, hogy azt állítsa, az utolsó képen Zsuzsának csak oda lett montírozva a feje. Hogy lássátok, mennyire méltatlan és igazságtalan vagdalkozások ezek, kértem Zsuzsától további képeket, aki volt olyan kedves és készített egy második kollázst. Mint online személyi edző, és az EdzésMester szakmai vezetője büszke vagyok arra, hogy kizárólag valós, az alakváltóim által beküldött képekkel dolgozom (ellentétben számos olyan oldallal, akik az ilyen képeket vásárolják vagy egyszerűen más oldalakról “átveszik” és saját eredményükként mutatják be). Remélhetőleg ez az új kollázs és az előző nagyobb felbontásúra cserélése már tényleg minden kétséget eloszlat a képek eredetiségével kapcsolatosan. Nagyon méltatlan dolog, hogy valaki jóindulatból közzé teszi az eredményeit, hogy olyanokat motiváljon, akik még csak előtte állnak a munkának, és utána bizonygatnia kelljen, hogy tényleg ő van a képen, mert egyesek képtelenek ezt elhinni. Bár ennek Zsuzsával együtt örülnünk kellene, hiszen ezek szerint az ő kitartó munkája és az én szakmai sikerem eredmény egyesek szemében hihetetlen, valójában elszomorít, mert ezek szerint olyan kishitűség uralkodik némelyek fejében, amit nehéz legyőzni! Ne hagyd, hogy az ilyen kishitűség a Te eredményeidet is befolyásolja! Tehát a kép (kattints rá a nagyításhoz!):

zsuzsa_fogyas_kepek_2

 

>> Csatlakozok az újévi csoporthoz még a régi áron!

 

 

Szép napot,
Szűcs Ildikó
EdzésMester

 

Ez a cikk szerzői jogvédelem alatt áll! Másolása, módosítása, egyéb fórumokon való – részben, vagy egészben történő – közzététele nem engedélyezett! Ha szeretnéd megosztani másokkal, ezen oldal linkje közzétehető.

53 hozzászólás

 1. tomi /

  Az eredmény tiszteletre méltó. Férfiszemmel azonban nem sok jót látok, nem lett semmivel sem szebb, össze van esve, ráncos az arca, a nyaka, és mindenhol ahol nem látjuk (gondolom). Ez nem a munkának szól, mert mint írtam az rendkívül tiszteletre méltó, de férfi szemmel nézve nem biztos, hogy jobban tetszik amit látok. Valahol a 4 és 9 hónap között van a nekem tetsző eredmény.

  • Gru /

   Kedves Tomi,
   Zsuzsa nem azért kezdett el egészségesen élni, hogy a külseje a Te ízlésednek megfeleljen.

 2. Zelei Lajos /

  Gratulálok. Légy büszke az eredményeidre akárki akármit mond is.

 3. Minden zsáknak meg van a maga foltja (több is) kinek mi tetszik, egyéni. Van aki a kerekebb, van aki vékonyabb alakot preferálja. (ezt csak azért írom, nehogy Tomi üzenete lehangoljon)
  Amit én gondolok, hogy nagyszerű munkát végeztél és látszik a képeken a szép haladás. Az utolsón meg egyenesen az látszik, hogy megfiatalodtál, még a mosolyod is más, nem nézel ki 50 évesnek.
  Kívánom, hogy teljesüljenek a vágyaid!

 4. Lovas Kinga Erika /

  Tisztelettel szeretném megkérdezni, hogy a 9. hónaptól a 11.-ig hogyan tud kb 20-30centit növekedni a haj? Most vagy az időpontok nem egyeznek, vagy a hölgy nem ugyan az, vagy egyéb hiba történt.

  Előre is köszönöm válaszát.

  Üdvözlettel: Kinga

  • Péter /

   Egyéb hiba történt: marha figyelmetlen vagy! :-) Nagyíts rá a képre (kattints)! Látható, hogy hátra van tűzve a haja. Ami kilóg a hátrakötésből a jobb oldalon (azaz a nő bal oldalán), az a nő válla alá ér. És teljesen egyértelmű, hogy a képeken ugyanaz a nő van. Jellemző, hogy ha valaki elér valamit, akkor rögtön csalásra gyanakszunk, és arra nem vesszük a fáradtságot, hogy ránagyítsunk a képre és megnézzük. :-) Tök igaza van a levélírónak. Anorexia, csalás, csak egy dolog nem lehet, hogy elhatározta, és elérte. Vicces.

   Ne hallgass senkire! Szuperül csináltad, és mindnyájunk nevében köszönöm, hogy megosztottad velünk!

   • simon zoltán /

    Van bajom nekem is a …lehet a…szememmel.
    – Mintha úgy látnám,hogy az utolsó képen a hölgy nyakszíne nem egyezik meg a mellkasának a színével…ki merem jelenteni,hogy a nyak kezdővonalától kezdve,ahol a színváltozás is van a fejrész nem a test többi részének személyével azonos
    – Mintha úgy látnám,hogy a nyak hosszúsága természetellenesen megnyúlt
    – Mintha úgy látnám,hogy a negyedik hónapos második képen a hölgy lábvastagsága kisebb lenne mint a 9 hónapos képen
    – Mintha úgy látnám,hogy a nyakláncából jó pár szem ki lenne szedve,mert az utolsó képen sokkal rövidebb,mint az előzőn,hisz ott majd a melléig ér kis túlzással…ha még azt is hozzáteszem hogy ezen idő alatt plusz fogyott,akkor még lejjebb kéne érnie,nem fordítva.
    – Mintha úgy látnám,hogy a két négy hónap utáni kép egyikéjén sehogy nem látszik a feltűzött hosszú haj.
    – Mintha úgy látnám,hogy 2011-ben készült képen nincs felkontyozva a hölgy haja…márpedig 9 hónap alatt egy haj nem képes ennyit nőni
    Valami nem stimmel itt kérem szépen.
    Biztos nekem is a szememmel van a baj.
    Mért is áll ez a cikk szerzői jogvédelem alatt?
    Mért nem lehet ezt a nagyszerű eredményt megosztani?
    Mért is nem lehet a képeket külön külön is teljes képernyőméretre kinagyítani?

    • simon zoltán /

     A négy hónapos második képen a hölgy mellmérete elég rendesen látszik,az utolsó trikós képen a csípőre tett kéz miatt is a trikónak domborodottabbnak kéne lenni.
     Viszont a 9 hónapos láb,és a 11 hónapos láb oriási változáson ment keresztül két honap alatt,mert hihetetlenül vékonyabb lett ez idő alatt.
     Sose értettem meg ilyen fényképek láttán,mért nem lehet ugyanazon környezetben,ugyanazon beállításban,ruházatilag megegyező gondossággal…értem ez alatt a hol blézeres,hol trikós,hol mellényes,hol blúzos változatot

     • Péter /

      Biztos nem direkt erre készítette. Gondolom a hölgy nem számított arra, hogy majd néhányan okoskodnak, hogy a képek kamuk és mégsem fogyott le. :-D Get a life… 1 év alatt 104-ről 69-re lemenni, ahogy a cikk is írja, nem emberfeletti teljesítmény. Te eleve feltételezed, hogy csalás van mögötte (amit persze egyikőnk sem tudhat, de egy ilyen dolgot marhára nem kell bekamuzni – mondjuk ugyanez 4 hét alatt, már inkább kamu lenne), ezért ilyen hülyeségeket találsz ki. Ráadásul, ha már kamu képeket tesz ki valaki, akkor azok lehetnének profik is. Ezek amatőr képek. Amiket írtál, az egy vicc. Valóban a szemeddel van gond. Meg az előítéleteiddel. :-)

     • Orsi /

      Zoltán!

      Szeretném megtudni egyszer, hogy miért ilyen aljasak az emberek… Mi a baja, milyen lelki elferdülése van egy hozzád hasonló embernek, aki talál egy ilyen oldalt, ahil azt gondolom, hogy elég sok okos dolog le van írva, körültekintően elmagyarázva… Természetesen nem kell hinni mindenben, de azt gondolom, hogy nem normális ha egy ember, jelen esetben te, aki meglát egy ilyen cikket rögtön azt kezdi vizslatni, hol a csalás… én is nagyon sok dologban kételkedem, amit a világháló elém vet, de azt gondolom hogy ebben a fogyásban nincs csalás… amúgy kíváncsi lennék, hogy mennyi időt pazaroltál a semmire, vagyis hogy megpróbáld ráfogni egy nőre és egy edzőre hogy kamuznak? Nem tartod magad kicsit szánalmasnak? Ciki ám az ilyen hozzáállás! :-) ..és amugy de! A hozzád hasonló,(talán irígy?) emberek miatt olyan a világ amilyen!

    • Doktor House /

     Na ezért tart itt ez az ország. Mert ha valaki eredményt ér el, akkor az biztosan csalás! Te, öregem, gyönyörűen demonstrálod ezt az okoskodó tulajdonságot. Gratula! És azt hiszed, hogy okos vagy, hogy jól átlátsz a szitán, miközben az fel se merült benned, hogy a képek házi készítésű képek (ergo béna minőség), amit ki tudja milyen átlagfelhasználókra lőtt automata kollázskészítővel még kicsinyítettek is, aminél a képből eleve elveszik egy csomó infó. És a nő haja a második képen fel van kontyolva. Csak a vak nem látja. Péter jól látja. Valóban röhejes az, aki még egy élettanilag valóban átlagos eredmény mögött is csalást sejt. :-D

     • simon zoltán /

      meg a 3. képen is fel van ugye.
      Azt se értem az utolsó dátumú leÍrásomban vajon mért kellett KIMODERÁLNI az éves hajnövekedésről elküldött linkeket???????
      vagyis értem…
      meg azt se értem,hogy volt vagy jó pár észrevételem,tessék venni nagyítót,és megkeresni az elgurultat…ugyanis én nem foglalkoztam senkinek a véleményével,nem kritizáltam senki hozzászólását,ellenben doktor house,meg péter csak velem foglalkozott…
      nos akkor cáfoljanak,de ne butuska szóismétlésekkel,hanem tételesen,ha már ennyire én vagyok a mumus…
      kezdhetjük előröl is…szóval mi van az utolsó képen lévő kétféle bőrszínnel amit leírtam?és lehet folytatni a cáfolatokat a többi észrevételemmel.
      vegye már valaki a fáradságot,és fürdőruhában készítsen fotósorozatot,és ha mégis ne adj isten kontyolva lenne a haja,akkor az minden képen úgy legyen…ha már feltűnési viszketegségben szenved.
      amúgy 11 hónap alatt káros ennyit fogyni…
      főleg az utolsó két hónapban a “fényképek” alapján eléggé hiteltelen.

     • simon zoltán /

      1, nem miattam áll itt az ország
      2, nem vagyok az öregje,de tegező viszonyban se hiszem hogy volnánk
      3, remélem kiröhögte magát rendesen
      4, kezdjen el az érvek cáfolatával foglalkozni
      5, a saját nevét próbálja használni…nem kell hozzá nagy bátorság…nem egy film szereplője mögé bújni
      6, igaz már leírtam…3. képen hol van felkonytyolva a haj…
      7, érveket uram…érveket…ha ismeri ezt a fogalmat
      8, egy maszlag a válasza a fényképező gépről,meg a gúnyos hangvételétől

    • Ildikó (EdzésMester)

     Minden cikk szerzői jogvédelem alatt áll. Azért írjuk ki, mert sokan egyszerűen ellopják a cikkeimet, és kiteszik a saját oldalukra. Sokszor még hivatkozni se hivatkoznak, bár hivatkozással sem szeretem az ilyesmit. Az eredmény meg lehet osztani, sőt, ide lehet linkelni az oldalra. Tudod, ha én veszem a fáradtságot, és fenntartok egy blogot, írásokat teszek fel, hasznos anyagokat osztok meg, akkor szeretném, ha az én oldalamra jönnének a látogatók, és nem más oldalára, aki egyszerűen egy az egyben átveszi az írásomat (hivatkozással vagy anélkül). Szerintem ez érthető. A képeket így kaptam már eleve Zsuzsától, ezért nem lehet egyenként belenagyítani. Zsuzsa készítette a kollázst, és az eredményeit ismerem, hiszen én vezetem a programot. Azért elkértem Zsuzsától az eredeti képeket. Amint elküldi, felteszem azokat is a blogba az eredeti méretükben. Plusz feltettem a legnagyobb felbontású képváltozatot, ami nálunk van. Sajnos ismerek én is sok olyan fogyókúrás oldalt, amelyek csalások, és innen-onnan összeszedett képeket tesznek fel. Én viszont büszke vagyok arra, hogy kizárólag olyan képeket teszek közzé, amelyeket az alakváltóim küldtek nekem, és azt is csak akkor, ha hozzájárulnak. Csak elvétve járulnak hozzá ilyesmihez, még ha eredményesek is. Kevesen szeretik szeretik az ilyen típusú nyilvánosságot. Lehet, hogy nem érzed, de nekem, aki itt a neten működik a hitelességem az egyetlen értékem. Nem érzem korrektnek a vádaskodást, de kevésbé zavarna, ha még nem ismernél, de te már 2,5 éve olvasol engem. Szóval csak egy kérdésem volna hozzád. Miért vagy még feliratkozva hozzám? 2,5 éve olvasol, és ennyi idő után még feltételezed, hogy csalok, akkor miért vagy még velünk? Ráadásul, ha csalnék, akkor biztosan nem hagynék egy ilyen hozzászólást a blogban. :-)

   • simon zoltán /

    Kedves Péter
    Talán vagdalkozás helyett a látáshiányos leírásomat kellett volna pontonként megcáfolnod.
    Mert én véleményemet írtam meg,te pedig rossz ügyvédként vetted pártfogásba a dolgot.Azért rossz ügyvédként,mert neked aztán érveid,vagy más érveinek megcáfolására utaló szótagjaid sincsenek.
    Igen,szerintem a fotósorozat elemeiben van csalás.Ennyi.

    Ezekhez pl mit szólsz?

    • simon zoltán /

     Ha van bátorság,vissza lehet tenni a linkeket,ami arról szól hogy mennyit nőhet egy haj egy év alatt…kit bántott ez?
     a valóságot

     • Doktor House /

      @ SIMON ZOLTÁN

      1, nem miattam áll itt az ország

      Nem miattad, hanem amiatt a gondolkodás miatt, amit bemutatsz.

      2, nem vagyok az öregje,de tegező viszonyban se hiszem hogy volnánk

      Kifogásolod, hogy egy blogon, ahol a tegezés a norma, ott letegeznek?! El vagy te tévedve.

      4, kezdjen el az érvek cáfolatával foglalkozni

      Kezdenék én, ha volna kinek. Ám a kicsinyítéssel kapcsolatos első felvetésemet maszlagnak nevezted. Ha nem tudsz belegondolni, hogy egy mostanság átlagos 8 megapixeles képből (ami kb. 3264×2448 pixel felbontású) mi lesz, ha csinálnak belőle egy 192×393-as felbontású képet (igen, vettem a fáradtságot és megnéztem, hogy mekkora az utolsó kép felbontása), akkor nem tudom, hogy van-e értelme, de teszek egy próbát, aztán meglátjuk, hogy ha érvekkel találkozol, akkor azt értékeled-e vagy kötöd az ebet a karóhoz, csak hogy igazad legyen. Szóval hagyjuk a kicsinyítés algoritmusát. Bár ha igaz, hogy Wordben kapta Ildikó, akkor az a lehető leggázosabb algoritmus, ami létezik. A lényeg az, hogy a képből, hacsak nem vektorgrafikus a kép, az információ kb. 99,06%-a veszik el egy ilyen műveletnél. Még ha nem is volt 8 megapixeles a kép, csak mondjuk 5 (az 5 megapixeles fényképezőgépek már kb. 10-11 éve tömegtermékként vannak a piacon), még akkor is a kép információtartalmának a 98,5%-a veszik el. Hogy a képeken bizonyos vonalak, görbék, stb. hogy jelennek meg, illetve hogy torzul a kép, az annak a függvénye, hogy milyen algoritmust használtak (bilinear, bicubic, nearest neighbor sampling). Az, hogy az utolsó képen neked nem tetszik a nyak vonala, jó eséllyel ennek köszönhető. A kis rövid vonalak és görbék (tehát ráncok és szabálytalan vonalak sokasága), és a kis távolságokon végbemenő színátmenetek azok, amit a leginkább tönkre tesz egy kicsinyítés. Érdekes, hogy pont ezeket kifogásolod, nem? El kell magyarázzam, hogy mit jelent egy képnél, ha 7,990,272 képpontból (pixelből) csak 75,456 marad meg, vagy azért úgy a nagyságrendekbe bele tudsz egyedül is gondolni? Hogy arról már ne is beszéljünk, hogy mi van, ha több lépcsőben is kicsinyítették a képet, ami egy kollázs készítésénél még elő is fordulhat, ha laikus csinálja a képet. Egyébként a nő bal füle meg olyan, mintha az arca része lenne, pedig egyértelmű, hogy a füle. De te merd csak kijelenteni egy 98,5%-os információveszteségű kép laikus “analizálása” alapján, hogy kamu, és az előítéletességeddel és a hozzá nem értéseddel rossz hírbe hozni másokat, akik évek óta dolgoznak a hírnevükön. Nem okos vagy, csak okoskodó, és bocs, ha nem udvariaskodok olyanokkal, akik az ostoba előítéletes szűklátókörűségükkel sároznak be másokat és szurkálódnak egy eredmény láttán. Az ilyesmi engem valószínűleg jobban idegesít, mint Ildikót. :-) Ha pedig – visszatérve – esetleg nem tudnád, hogy mit jelent 98,5% információveszteség, akkor légy szíves a jövő hónaptól vedd vissza a költekezéseidet a 1,5%-ra, aztán majd meglátod. Ha szerinted egy kicsinyítés után, amiben a kép 98,5%-ának információja elveszik, és amiben pont a kis távolságokban végbe menő színárnyalatok az egyike azoknak ahol a legjobban hiányolja a látható szem a kép információját nem elég ok a kételyre, akkor neked gőzöd sincs az érvek mibenlétéről. Mert másokat nem vádolunk csalással, különösen, ha ennyire tudatlanok vagyunk a témában. Szóval milyen maszlag?! Ha bele se gondolsz abba, amit mondok, akkor van értelme érvelni? Persze az már más kérdés, hogy miért nem lehet jobb minőségű képeket feltölteni. De nyilván nem számítottak arra a “jóindulatra”, amit itt egyesek mutatnak. Ez hiba volt, hiszen ez alap. Ezért tart ugye itt az ország. No de, inkább folytatom.

      5, a saját nevét próbálja használni…nem kell hozzá nagy bátorság…nem egy film szereplője mögé bújni

      Azzal a névvel kommentelek, amivel akarok. Simon Zoltánból is van kismillió. Azt hiszed ettől jobban tudom, hogy ki vagy, vagy téged ez bátrabbá tesz? Marhára nem. De még ha a címed és a fényképed is itt lenne, akkor se tudnám, hogy ki vagy. Ki a búbánatot érdekel a te vagy az én nevem? És egyébként is, te beszélsz érvekről? Hogy jön az ide, hogy ki mennyire bátor vagy gyáva?! Mi köze annak, hogy bátor vagy gyáva vagyok-e ahhoz, amit írtam? Fáj az igazság, ezért kicsit sározni kell engem? :-) Tipikus viselkedés amúgy, beleillik a képbe. Az, hogy ezt a nevet választottam nem gyávaságra vall, akárhogy is próbálsz besározni és gyávának beállítva aláásni a hitelességemet. Pusztán bírom a sorozatot (lehullt a lepel a hatalmas névválasztási titokról). De te persze csak láss bele mindenféle további rosszindulatú ostobaságot ebbe is. Ráadásul az, hogy hátulról szurkálódva engem gyávának akarsz beállítani, miközben érvekért kiáltasz, még módfelett alamuszi is. Én legalább vállalom, hogy a kötözködésedet ostobának és rosszindulatúnak tartom. Te pedig közben egy természetes névnek tűnő nicknévvel másokat oktatsz ki bátorságból? Mert ugye, csak azért, mert ide beírod, miért lenne ez a neved? Akármi is lehet a neved. Akár Laczkó György is. Semmi nem bizonyítja. Ha te pedig törvényszéki hitelességű bizonyítékokat akarsz (mert ugye látható, hogy neked az kell), akkor hadd ne essek már hasra azon, hogy mi a fenét írtál be önszántadból egy kommenthez névnek, miközben másokat csalással vádolsz, mert az előítéleted megakadályoz abban, hogy általános iskolai szintű gondolkodást produkálj (lásd lent, az érveid tételes cáfolatát). Szóval inkább térjünk vissza a felvetéseidre.

      6, igaz már leírtam…3. képen hol van felkontyolva a haj…

      Az első és az utolsó képet kivéve az összes képen fel van kontyolva a haj. Ezt onnan láthatod pl. a harmadik képen, hogy a bal oldalán (vagyis a jobb oldalán) csak nagyon kevés haj van. Ha nem lenne felkontyolva, akkor a haja azon az oldalon nem csak egy vastagabb tincs lenne (ami kilóg a kontyból), és nem látnád mögötte a hátteret. A második képen is látszik, mert nem csak van egy nagy púp a fején hátul, de látszik, hogy a kontyból csak ímmel-ámmal lógnak ki tincsek, illetve elől egy kicsit nagyobb tincs. Ha nem lenne felkontyolva, ismét, a hajvégvonal sokkal szabályosabb lenne, és nem látná láttatni a tarkót, ahol megint csak az látszik, hogy meglazult tincsek lógnak ki alóla. A 4-5. képen csak a vak nem látja, hogy fel van kontyolva a haj. A bal oldalon a szájáig ér a haj, a jobb oldalon pedig mindkét képen kilóg egy nagyobb tincs. A 4. képen a válláig, az 5. képen már a kulcscsontjáig ér a haj. Ebből az is látszik, hogy növekszik is a haja. Az 5. képen pl. már a válla alatt, a kulcscsontjánál van elöl a haj. ELŐL! Az elől levő haj a fej tetejétől (legjobb esetben a fül fölül nő. Ha viszont kibontod a hajat, és az egészet előreteszed (mint az utolsó képen), akkor ott már olyan haj is van, ami a a tarkótól vagy a fej alsó részétől nő hátul. Az mekkora különbséget is jelent? kb. 10-20cm? Ez a különbség a fejbúb-halánték vonal és a fejközép-tarkó között, vagyis egy ugyanolyan hosszúságú haj a fejbúbról és a tarkóról nőve nem ugyanolyan mélyre lóg le. Az egyik mondjuk a kulcscsontig ér, a másik pedig mellközépig. De nyilván nem gondoltál ebbe bele, mert éppen azzal voltál elfoglalva, hogy miért kamu a kép, és hogy olyan cikket keress, ami bebizonyítja, hogy nem nő olyan gyorsan a haj. Persze, hogy nem. Ki állította ezt? Csak az előítéleted miatt volt ez az első gondolatod, és még a legegyszerűbb magyarázat sem jutott eszedbe, ami egy általános iskolai gyereknek is eszébe jutna. Ne csodálkozz, ha sokra nem értékelem az érveidet. Na, van gerinced beismerni, hogy tévedtél, vagy tartod magad? Tudod az a helyzet, hogy MINIMUM bizonytalanná vált ez a felvetésed. Bizonytalan alapján pedig nem rágalmazunk. De neked nyilván fontosabb, hogy okosnak tűnj magad számára, hogy te hogy rájöttél a “turpisságra”, mint az az erkölcsi tartás, hogy másokat mi alapján hozunk rossz hírbe.

      De menjünk tovább. Vegyük a nyaklánc kérdését. A legalapvetőbb, legegyszerűbb magyarázatra nem is gondoltál, és ez elég árulkodó (és ha veszed a fáradtságot, letöltöd a képet és megnyitod photoshopban és belenagyítasz, látni fogod, hogy így van): mi van, ha az egy év alatt cserélgette a láncait? Forradalmi ötlet! Hogy ez neked nem jutott eszedbe! Tudod miért? Rosszindulat. Azzal voltál elfoglalva, hogy miért kamu a kép. A 4. képen egyébként látszik, hogy több nyaklánc is van rajta, tehát azt biztosan megállapíthatjuk, hogy több lánca is van a nőnek. Röhej, hogy eszedbe sem jutott, hogy valaki 2 hónap alatt másik láncot is felvehet. És ekkor idióta ostobaságokat nevezel te “érveknek” vagy “megfigyeléseknek”? LOL. Szerintem ha nem te írtad volna, te is röhögnél rajta! Ráadásul még a függője is kisebbnek tűnik, ami ismét arra utal, hogy nem ugyanaz a lánc. Ismét: van gerinced beismerni, hogy tévedtél, de legalábbis brutálisan előítéletesen kerested, hogy miért kamu a kép, miközben ilyen egyértelmű magyarázat (amit egyébként egy óvódás gyerek is bármikor kiokoskodik) fel se merült benned, vagy tovább tartod magad a hülyeséghez? Ismét: MINIMUM, hogy ott a tévedésed lehetősége, mégpedig nem kicsit. Ilyen alapján egy erkölcsös ember, különösen, ha laikus (ami a te esetedben egyértelműen így van) nem kiált csalót másra. De hát, ahány ház, annyi szokás… Úgy látszik, nálatok ez így megy.

      De vehetjük a lábat is. Először is, a láb oldalra fordítva vastagabb, mint szemből. Ez nem túl meglepő. Ha ezen meglepődsz, akkor több lábat kéne nézegetned. Az utolsó képen enyhén kifele fordítja a jobb (bal oldali) lábát, amitől az vastagabbnak tűnik. Ezen kívül a 2 kép figurája nem arányos. A 4. képen levő figura kisebb, mint a 6. képen levő figura. A 4. képről nem derül ki egyértelműen, hogy milyen messziről vették fel, így a szög sem teljesen tiszta, ami további optikai illúzióra adhat okot, ezt csak tetézi a kontraszt (a 4. képen a láb felső része teljesen fekete, és teljesen össze van zárva, ami a combok összehasonlítását igazából nem teszi lehetővé), sőt, a gömbölyűbb (értsd nagyobb) felső test és a nagyon bő poló bő alja is mind olyan dolgok, amik vékonyabbnak láttatják a lábszárat, mint amilyen valójában. Az utolsó képen ezek mindt teljesen mások, más beállítás, még a testtartás is más. Tehát amiből kiindulhatunk, az az alsó lábszár. Az alsó lábszár pedig nem kisebb, sőt, még egy nagyobbnak is tűnik, de ugye az lehet a nadrág is, mivel az utolsó képen szerintem szűkebb a nadrág. Egyébként ha rákeresel a neten, mérettévesztéssel kapcsolatos optikai illúzió rengeteg van. Sőt, még egyet mondok, ha már doktor… embere válogatja, hogy a zsír hová rakódik fel. Erről még Ildikó is írt valamikor. Elképzelhető, hogy a nőnek a lábára már csak akkor rakódik zsír, ha már máshol nagyon sok van. A zsír nem mindenkinél egyenlően oszlik el. Így a láb lehet vékony, miközben a felső testen már rengeteg zsír van. Elképzelhető, hogy a lába kerülete már eleve nem sokat változott az utolsó fél évben. De ezt nem tudhatjuk. Ismét csak kiderül, hogy nem érveid vannak, pusztán előítéletes és rosszindulatú spekulációid. Egy vicc a listád.

      7, érveket uram…érveket…ha ismeri ezt a fogalmat

      Nekem az első visszajelzésem is érv volt. A reakciódból ítélve Te nem ismered az érv fogalmát. Ha a fenti érvek figyelembevételével is úgy érzed, hogy csalás a kép, és egy picit sem bizonytalanodtál el, és nem szégyelled magad, hogy másokat ilyen gyenge minőségű általad érveknek nevezett rosszindulatú spekulációval próbálsz besározni, akkor kijelenthetjük: szarsz te magasról az érvekre is, meg az emberekre is. :-)

      8, egy maszlag a válasza a fényképező gépről,meg a gúnyos hangvételétől

      Ugye erről beszéltem. Érvekért kiáltasz, és ez volt a “válaszérved”? ez egy maszlag. Rád férne egy tükörbenézés. Persze biztos ami biztos – jóindulatom jeleként – a 4.-es megjegyzésedre válaszul kifejtettem még egyszer, részletesebben, mert látszik, hogy lövésed sincs a dologról, belegondolni pedig lusta voltál. Ennél több energiát már nem ölök bele. Üdv.

     • Doktor House /

      @SIMON ZOLTÁN

      LOL, felkerült egy nagyobb felbontású kép, ami engem igazol. Bónuszként ezen elég jól látszik a kicsinyítés áldásos hatása. Csak hasonlítsd össze az eredeti felbontású és a blogban található kicsinyített képeket, és meglátod, hogy mi az a “maszlag”, amiről beszéltem.

     • Minden linket tartalmazó hozzászólást moderálunk. Csak kivételes esetben engedélyezünk linkeket. Leírhatod a cikk tartalmát, de szerintem itt senki sem vitatja, hogy 2 hónap alatt nem nőhet 20cm-t a haj. Az új, nagyobb felbontású képen jobban látszik a haj is, és minden más is, így remélhetőleg ez lezárja ezt a méltatlan vádaskodást.

      Megértésedet köszönjük!

    • Zoli /

     én 9 hónap alatt fogytam 30 kilót(2013.04-2014-01). képet nem adok, és nem is ezzel a módszerrel történt. még mindig van rajtam 20 kiló, de már mindenki azt mondja álljak le.
     de ezek alapján biztos én is kamuzok. nem lehetetlen lefogyni, normálisan és mindig egy időben kell enni, közte nem megszakítani a vércukorszintet. mellé mozogni, és meg is vagy. nem nehéz, csak megszokást igényel. de jobb ha ezt egy személyi edző magyarázza el.
     get a life, tényleg

   • Péter 5 /

    Sziasztok!

    Eléggé méltatlan ahogyan Zsuzsával bántok! Szégyelljétek magatokat, én Zsuzsával szinte egyszerre kezdtem a programot, ott voltam minden nap este amikor írt, és decemberben személyesen is találkoztam vele. Él és 34 kg könnyebb mint egy éve, a program jól össze van rakva, de lustaság és irigység ellen nincs gyógyszer. Férfiaknak is hatásos…..

 5. Anna /

  Szerintem hátul fel van tűzve a haja:)
  Egyébként nagyon gratulálok, és hülyeség, nem ráncosodott, szerintem csinos lett nagyon:)
  őszinte tisztelet a kitartásért, és az elvégzett munkáért:)))

 6. Molnár József /

  Kedves Ildikó!
  A te szempontodból megértem az újabb leveledet, de én nem akarok többet költeni az edzéseimre. Meggyőződésem, hogy az egészséges élet nem arányos az edzésprogramokra és edzőeszközökre költött pénzel, inkább arányos az edzésre fordított idővel. Mivel én több tíz éve edzem magam kisebb nagyobb megszakításokkal. Több ismerősöm költött kemény tíz, sőt százezreket különböző edzőgépekre, és videó kazettákra, CD-kre és DVD-kre, aztán néhány hónap alatt a sutba dobta az egészet. Viszont nekem nem volt ilyesmire pénzem, néhány vízzel töltött műanyag palackkal, az udvari porolóval, egy ócska biciklivel és egy pár tornacipővel kiváló fizikai és szellemi állapotban tarom magam.
  Az első leveledben élég sok jó tanáccsal láttál el és annak alapján én is változtattam néhány dolgot a napi (most már két naponta) végzett edzéseimen és érzem a hasznukat. Mostanra persze sikerült beszereznem néhány súlyzót és egy puha szőnyeget, így már látszik is rajtam (több) tízezres (Ft.) edzésprogramok nélkül is. Ha néha küldesz néha néhány jó tanácsot akár az edzésekkel, akár a táplálkozással kapcsolatban azt szívesen veszem. Tisztelettel: József

 7. cs.k.krisztina /

  Kedves Ildikò!
  Nekem nem tetszik az eredmèny,ràadàsul èn a dec.közepén elkezdett Fegyencedzèssel fogtok is,az alakom is formálódik.Azt sem èrtem,Mièrt kell valakit agyon dicsèrni,mert kèpes volt lefogyni.Èn hàrom gyereket nevelek,mègsem híztam el ès most arra büszke,h jó dràgàn kèpes volt lefogyni?Ennyi pènzt èn hasznosabb dolgokra is el tudnék költeni,mert ahhoz,h Nèha mozogjunk ès èsszerűen tàplálkozzunk,nem kell csak egy kis odafigyelès.Ràadàsul konditerem,sùlyzók nem is egèszsègesek,minden testèpìtőnek tönkre vannak menve az izületei,pedig minden ember akàr otthon is sajàt testsùllyal is edzhetne,az a legegèszsègesebb,mert az erősíti a gerinctartó izmokat,izületeket,csak ezt manapsàg màr a tornatanarok dolga lenne elmagyaràzni,nem dràga pènzèrt àrulni.

  • Ildikó (EdzésMester)

   Szia Krisztina!

   Tehát, ha jól értem, a konditerem nem egészséges azért, mert vannak, akik túlzásba viszik (általában a versenyszerű sportolók túlzásba viszik), és mellette még sokszor kokszolnak is? Hidd el ha egy ember torkán lenyomunk 10 kiló brokkolit, és felszakad a gyomra, az még nem teszi a brokkolit egészségtelenné. :-) A törzsizmok megerősítése kapcsán egyet értünk. De a saját testsúlyos edzés nem lesz automatikusan jobb, csak azért, mert első látásra természetesebbnek tűnik. Sőt… A törzsizmok megerősítésében se segít automatikusan. Edzése válogatja. Vannak, amelyek jobban odafigyelnek erre és vannak, amelyek kevésbé. Csak nézz körbe! Viszont a súlyzós edzésnél lehetőség van a súly optimális beállítására, míg a saját testsúlyos edzésnél ezt csak nagyon elnagyoltan lehet megtenni. A Fegyencedzés egy egész jól összerakott program fiataloknak (idősebbeknek már azért elég rázós lehet, van benne néhány olyan gyakorlat, ami kifejezetten ellenjavallt). Az érdemeit elismerve viszont azt kell mondanom, hogy hamisan állítja be a súlyzós edzést rossz fiúnak, és ezzel csak ront az edzések kapcsán a laikus fejekben kialakult zűrzavaron. A tények azonban tények. A súlyzóknál elég pontosan meg tudod határozni az a pontot, ami ideális a fejlődéshez (azaz ami károsodás nélkül a lehető legjobban fejleszt), a saját testsúlynál pedig nem. Ez az egyik lényeges különbség. Tény, hogy a súlyzós edzést is lehet rosszul csinálni, és rengetegen is csinálják rosszul. Sokan utánozzák a testépítőket anélkül, hogy felismernék, hogy egy versenyszerűen kondizó testépítőnek teljesen mások a céljai, mint egy átlag embernek, és teljesen más a konditeremben töltött idő mennyisége, sőt, az edzésforma is. Sokan végeznek izolációs gyakorlatokat (tehát ahol kifejezetten egy izmot mozgatnak meg), ami nem kifejezetten segíti a tested holisztikus fejlődését. Ha figyelmesen olvastad a kondizásról írt leveleimet, akkor tudhatod, hogy ennek nem igazán vagyok híve. Viszont a fegyencedzéshez hasonló “saját testsúly jó” – “súlyzós edzés rossz” ideológiát kifejezetten veszélyesnek tartom, mert a laikusokat abba a tévhitbe ringatja, hogy a rossz edzés attól rossz, hogy súlyzós, és nem pedig attól, hogy rossz az alapkoncepciója, és a végén elhiszik, hogy a “természetes” saját testsúlyos edzéssel nem tehetik tönkre az ízületeiket vagy nem szerezhetnek velük sérüléseket. Pedig dehogynem. Az izomnak tök mindegy, hogy saját testsúllyal, súlyzókkal, vagy vizes vödrökkel kapja a terhelést. A terhelés az terhelés. Ez lehet sok, megfelelő vagy kevés. És e szempontból teljesen mindegy, hogy a terhelésnek egy különálló súly vagy a tested a forrása. Ahogy a súlyzós edzést lehet rosszul csinálni, úgy a saját testsúlyos edzést is. A kettő között pusztán annyi a különbség, hogy kell-e hozzá eszköz, és ez az eszköz javítja a hatékonyságot vagy rontja. A megfelelően végzett súlyzós edzés a leghatékonyabb ellenállásos edzés. Csak mostanában meg lehet lovagolni a “természetes” dolgokat, és ez edzésben is megjelenik. :-) Ennek ellenére kinek a pap, kinek a papné. Szerintem is lehet jó saját testsúlyos edzést csinálni, és ha neked ez tetszik, hát rajta. :-) De azért olyat ne állíts, amiről nem sokat tudsz, csak mert egy könyvben ezt olvastad, ami egyébként is konkurenciaként tekint a súlyzós edzésre. Azokkal a tudományos kutatásokkal, amelyek a súlyzós ellenállásos edzés jótékony hatásairól írnak (akár fiatal, akár idős korban) Dunát lehetne rekeszteni. Ami pedig az EdzésMester Alakváltó Programot illeti, egy komplett programról van szó, amiben többféle edzésforma található (súlyzós és saját testsúlyos, ellenállásos és kardió, aerob és anaerob), így a kezdetektől viheti az embert egészen a haladó szintekig, étkezéssel, motivációval, stb. Nagyon örülök, hogy neked magadtól is megy. És sokakat eleve bíztatok erre, és én is mindig ezt mondom: fogyás = ésszerű táplálkozás + ésszerű mozgás. Ezért is írtam meg az ingyenes programot, ami pont azoknak segít, akik maguktól is tudnak boldogulni. De vannak, akiknek több kell. Akiknek nehezebben megy, vagy akiknek nincs annyi idejük, vagy sokszor fulladt kudarcba a vállalkozásuk. Nekik több segítség, több támogatás, közösség, felügyelet, és pontos instrukciók kellenek a siker érdekében. A program nekik szól. Ha te nem tartozol közéjük, semmi gond. Csak miért nem lehet ezt szurkálódás nélkül kezelni? :-)

   • cs.k.krisztina /

    Kedves Ildikô!
    Amit írtam,nem innen-onnan szedtem össze,èn gyerekkorom óta sportoltam ès elèg sokfèlèt,így azt is megtapasztaltam,h mi mire hat.Konditermi edzèsnèl is voltssaját tapasztalat.Fegyencedzèst el lehet kezdeni idősen is,mert úgy van felèpítve.Az ottani tapasztalatok is igazolják.A tàplálkozàsnál pedig pl.A harcosok ètrendje noha ellentmond minden eddig tanult dolognak,mègis orvosok,szakemberek,mindenki àll mellè.Vannak dolgok,amik ha màr règen is működtek,akkor most is.Èn nem dobálozom,csak attôl,h èn nem hivatàsszerűen foglalkozom jelenleg a mozgàssal,tàplálkozàssal,attôl mèg a tudàsomnem biztos,h nincs meg hozzà.Amit csinálsz,arra biztos szüksèg van,csak pont nem azoknak nincs lehetőségük rà,akiknek tènyleg nincs más.

    • Ministry /

     kedves Krisztina!

     mint ahogy egy korábbi kommmentelő is írta: ő is elolvasta a hírleveleket és önállóan hasznosítja az abban leírtakat, én is így teszek.
     ha fiatal vagy akkor azt mondom hogy no comment.. a válaszodra, ha idősebb akkor pedig azt, hogy az ember el tudja dönteni miben hisz és miben nem. Vannak emberek akiknek kell a segítség/támogatás és pénzük is van, ők csatlakoznak és megcsinálják a programot. Akik pedig nem tudják megengedni maguknak azok örülnek a hírlevélnek.
     Átolvastad az utolsó mondatodat?

 8. Asbóth Katalin /

  Példaértékű, amit Zsuzsa elért határtalan kitartással, önfegyelemmel.
  Lehetnek más vélemények is, de amiket fentebb olvastam két hozzászólásban, azokban csak rosszindulatot és írígységet vélek felfedezni.
  Zsuzsa,csak nyugodtam zsebeld be az elismeréseket,a többivel ne törődj:Kata

 9. cs.k.krisztina /

  Kedves Kati!
  Mutass rá kèrlek,h hol az irigysèg?Pl. egy ffi hogy lehet irigy egy nőre?Ha rám is céloztál,bocs,de nem vok irigy,mert nincs mire.Rosszindulat?èn màr a realista korszakomat èlem ès csak manapság lehet annyi kövèr embert találni,h üzlet lett fogyasztani.Hàt ennyit az emberi jellemről,kitartàsrôl,stb.Mennyit költünk ennivalóra,h aztàn majd költhessünk fogyàsra,de belefèr a pazarlàs,mert fogyasztói tàrsadalomban èlünk,csak èsszerűtlenül.Főleg akinek gyereke van.

  • Pokolfajzat /

   Kriszta!

   Álomvilágban élsz! Azt hiszed magadról, hogy tökéletes vagy, de nem vagy az! Te az alakodat tartod meg és nem hízol el, de helyette van más hibád! Csak azok nyilatkoznak ilyen rosszindulattal embertársaikról, akiknek van mit “söprögetni a házuk táján”! Inkább ezt kéne tenned, magadba nézni és megtalálni, hogy te miben érhetsz el ilyen eredményeket, mint Zsuzsa! Mert gondolom az életed során semmiféle kiemelkedő dolgot nem értél el!
   Az edzés vezetését pedig szakemberre kell bízni! Az a gond a piaccal, hogy olyan emberek vannak benne, akik innen-onnan szedik a tudásukat, de nincs egy teljes ismeretanyaguk. Hogy gondoltad, hogy így mersz véleményt írni egy szakemberről?
   Csodás munkát végeztél Zsuzsa! Minden tiszteletem a Tied!

   • cs.k.krisztina /

    Kedves Pokolfajzat!
    Âlomvilàgban èlek?Ha a felèt àtèlted volna annak,amit èn,akkor nem írogatnál hülyesègeket.Egyèbkènt van mire büszkènek lennem,pl.a 3gyerekemre is,de azt,h nem híztam el soha nagyon,csakis magamnak köszönhetem,de èn nem verem a mellem,nem várok màsoktól dicsèretet azèrt,mert màr gyerekkènt is,de főleg fiatalon sportoltam,nem a tv előtt heverèsztem vagy egy sörözőben a haverokkal.A gyerekeimet is így nevelem.Tehàt lehettem volna èn is kövèr,de èveken àt tettem azèrt,h ne legyek.Ezèrt nem vàrom el,h mindenki gratulálgasson,csak mert helyesen élek.Egy sportoló sem azèrt kap èrmet,mert pl.hajlandó futni,hanem mert mindenkinél gyorsabb.Ha valaki lefogy,Mièrt kell dicsèrvetni,mindenkinek mutogatni?Azt csinálta,amit màr règóta kellett volna ès amit màsok règóta tesznek önmagukèrt.

    • Kisvirág /

     cs.k.krisztina!

     Addig egyet lehet érteni veled, hogy Zsuzsa okosabban tette volna, ha más életvitelt folytat és jobban odafigyel a súlyára. Ám, hogy miért nem tette, azt nem tudjuk. Nem biztos, hogy ült egész nap a TV előtt vagy sörözött a haverokkal. Mivel nem vagy kövér, nem tudod, de kövérként már sokkal nehezebb tenni a kilók ellen, és a gratuláció annak a kitartásnak, elszántságnak szól, hogy valaki 50 évesen képes volt radikálisan megváltoztatni az életvitelét. Ha ezt neked nehéz megértened, akkor az a te empátiádról állít ki bizonyítványt. Nyilván a te életedben is van olyan terület, ahol valamilyen oknál fogva nem jól csináltad eddig a dolgokat. Ha ezen változtatsz, azt nagy dolognak fogod érezni még akkor is, ha mások nem.

     Téged zavar, hogy egyesek értékelni tudnak egy ilyen emberi teljesítményt, gratulálnak érte, esetleg erőt merítenek belőle, ezért magas lóról leszólod őket. Megértem, bár akkor nem tudom, hogy mit keresel egy edzés és fogyókúrablogon. De akkor mérd már magad is hasonló mércével. Büszke vagy a három gyerekedre? Szerintem meg az nem teljesítmény, hogy a biológiai alapprogramodat kihasználva szaporodtál. Lehet, hogy te annak látod, de szerintem meg ez az alap. Ezt kétgyermekes duci anyaként mondom. Szóval ki mire büszke. Miért nem lehet egymást békén hagyni, örülni egymás sikereinek, anélkül, hogy rombolnánk egymás hangulatát?

     Az is látszik, hogy nem nagyon értesz ahhoz, amit mondasz, mert amikor Ildikó még számomra is érthetően leírta, hogy mi a gond az állításaiddal, csak annyit mondtál, hogy tapasztaltál már ezt azt. Ez kevés. Egy ember tapasztalata semmi. Ilyenkor illik elismerni a másik nagyobb tudását, nem pedig a titokzatoskodó mindentudó képét felvenni, majd kiosztani és lekicsinyelni mások teljesítményét. Nem szívelem én sem az ilyen arroganciát. Szerintem mások is pontosan ezért reagáltak negatívan a hozzászólásodra.

     • cs.k.krisztina /

      Kedves Kisviràg!
      A gyerekeimre nem azèrt vok büszke,mert vannak,ha em azèrt,amilyenek.Ahhoz kèpest,h sokszor segítettem màsoknak,túl sok dolgot làttam,tapasztaltam ès bocsànat,ha nem vagyok elàjulva a teljesítmènyètől.írtam,h tettem azèrt,ahogy kinèzek.Genetikailag nem kövèrnek vunk programozva.Nekem Nèha a tapasztalat többet számít,mert mindent mèg lehet magyaràzni.Nagyon jó erre a Harcosok ètrendje.Eddig azt mondták,naponta 5x együnk.Ott teljesen màs van,mèg is magyarázza Mièrt-tudomànyosan is-ès egyre több ember van,aki lefogyott úgy,h csak este eszik,de akkor rengeteget.Az író kiadott egy könyvet,h mindenki hozzàjuthasson,nem kell feleslegesen sok pènzt költenie.Ezt reàlisnak tartom,de azt,h ez sokba kerüljön ès aki lefogy,azt hőssè avanzsàljàk,na engem ez bànt.èn nem írok magas lóról,deha te is vennèd a fàradtsàgot ès utànanèznél dolgoknak,Akkor èrtenèd,Mièrt írom,amit.A blogra úgy kerültem,h jött egy hírlevèl,miszerint Ingyen megtudhatom Mièrt vagyok elhìzva ès hogy fogyhatok le.Kìvàncsi voltam ès az elejèn mèg tetszett is,h nem csodabogyòròl ìrnak.Tudod èrdekel hol mi megy.ès màr megèrtettem,h nèhány ember Akkor se fogad el dolgokat,ha kedvesen írod ès h felnőtt emberek vunk ès sokan ùgy gondolják,csak pènzèrt lehet valaki vékony ès sportos.Na èn csak azt szerettem volna közölni,h ez nem ìgy van ès nem szerernèm azt dicsèrgetni,aki jó sokat költött rá.

    • Pokolfajzat /

     Kedves cs.k.krisztina!

     Annyi a tanácsom; ha ilyen fasza csaj vagy ne gyere erre az oldalra többet és ne rontsd el más örömét azzal, hogy majd te megmondod a “tutit”!
     HAGYJ BÉKÉN minden olyan embert, aki büszke arra, hogy lefogyott!

     ÜZENEM MINDENKINEK, HOGY LEGYETEK BÜSZKÉK MAGATOKRA, MÉG A LEGKISEBB EREDMÉNYRE IS!!! Mert minden eredmény mögött kemény munka áll!

     Te pedig kedves cs.k.kriszta a tapasztalataidat inkább tartsd meg a három gyerekednek! Bár gyanítom, ha felnőnek ők sem fognak kérni belőle! Mert a nagyképűség és mások megalázása sehol nem kifizetődő!

    • Orsi /

     Kriszta!
     Senki nem is várja el, hogy az utcán hátba veregessenek, h. “jajj de ügyes vagy” feltételez ezt arra irtad, hogy a hölgy aki lefogyott, ezt várja el. Nem kell ám ide jönni, senki sem mondta neked. Ha megfelel számodra a saját elismerésed, akkor tedd azt zsebre éslégy boldog! Kár hogy a körültekintő fiatalkorodban azt nem sikerült elsajátitanod, hogy a dicséret előrébb visz!

 10. Viki /

  Sziasztok! Én is februárban kezdtem el fogyni akkor voltam 99kg és jelenleg vagyok 68kg. Szerintem ez nem egy rossz eredmény, pláne, hogy semmilyen kúrát nem csináltam, mindössze odafigyeltem mennyit eszem (mindent ettem változatlanul) és rendszeresen mozogtam, nem többet, mint 30-40 percet hetente többször. Nálam ennyi a titok! És jobban érzem magam mint valaha! :)

  • Tünde /

   Én nem vitatom Zsuzsa teljesítményét, le a kalappal és gratulálok. DE engedjétek meg, hogy Viki teljesítményét/eredményét még tizteletre méltóbbnak találjam! Kedves Viki, gratulálok, és további sok sikert a fittség megtartásában is!:)

 11. mofotor /

  Minden ember aki felismeri hogy rossz az eddigi életmódja és van ereje tartósan változtatni rajta az tiszteletet érdemel.
  Véleményem szerint a szabadsúlyos edzés a “legegészségesebb” függetlenül attól hogy saját testsúlyos v. súlyzóval végzett. Előbb-utúbb pl az egylábas guggolásnál úgy is súlyt kell kézbevenni. Még a rúddal végzett fekvenyomás is “káros” mert az izületeket nem természetes mozgásra kényszeríti.
  Egyébként szerintem minden embernek saját magának kell leginkább tetszenie a többiek meg le vannak sz@..va.

  Ildikó:
  Nem ismerem a programodat de abból kiindulva hogy fiataloknak ajánlod a fegyencedzést nem tartalmaz mobilitást “helyreállító” modult.

 12. mofotor /

  Zsuzsának a 35kg súlycsökkenése nagyon szép. Érdekelne hogy ebből mennyi a zsír és mennyi az izom. Érdekes lenne még a zsigeri zsír szintje is.

 13. Andi /

  Én ismerem Zsuzsát. Teljes szívemből csak gratulálni tudok az akaraterejéhez és a kitartásához.

 14. Terimama /

  Ha itt irigységről van szó, akkor nálam célba talált, mert én tényleg irigy vagyok erre a 35 kiló mínuszra. De ezzel már vége is, hiszen őszinte elismerésem mindkettőjüknek, mármint Zsuzsának és Ildikónak. Szerintem teljesen mindegy, hogy a fényképek milyenek, vagy mit láttatnak, mert ha Zsuzsának helyrebillent az önbizalma és az egészsége sem látja kárát, akkor ez már az ő magánszférája, amihez semmi közünk. Ránk csak annyi tartozik, hogy tudomásul vehetjük az eredményt. Hogy elismerjük-e vagy sem, az meg csak ránk tartozik és bölcsebb, ha hallgatunk, mint keresünk mindenféle “csomót egy kákán”. Azt hiszem akinek sikerült 35 kilót lefogyni, azt abszolut nem érdekli senki véleménye. Engem legalábbis nem érdekelne. Csinálja utána, akkor majd beszélhetünk róla.

 15. R. Ani /

  Na, ne, három hónap alatt 20 cm-t nőtt a haja!?? Hiteltelen a kép, hacsak nem póthajat használ. (vagy másik testet!!)

  Ettől függetlenül a fogyáshoz gratulálok. De nem szeretem a tények “megszépítését”.

  Most utólag olvastam el a hozzászólásokat, szóval nem csak én akadtam ki.

  Ildikó , csalódtam benned.

  Mint ahogy egy másik, fogyással foglalkozó illető is feltette a saját fogyását mutató képeit, “ilyen volt- ilyen lett”. Majd megláttam egy fogyasztó csodaszer reklám arcaként, ugyanazokkal a képekkel.

  Szóval, csak becsületesen. De hát ilyen a világ, bolondítsuk a sok idiótát.

  Én már régen leiratkoztam, de folyamatosan kapom a leveleket azóta is. Pechemre ezt kinyitottam, és felbosszantott.

  • Ildikó (EdzésMester)

   R Ani és Simon Zoli!

   A levelet és a képeket Zsuzsától kaptam wordben. Tudom mit ért el. Kérek tőle további képeket és azokat is felteszem, plusz felteszem a legnagyobb felbontású változatát a kollázsnak. Remélhetőleg ez eloszlatja a csalás gyanúját. Négy éve csinálom az EdzésMestert. Soha nem csaltam, és sokakkal ellentétben még az adót is rendesen megfizetjük (az utolsó fillérig, pedig arányaiban az nagyon sok)! Becsületesen csinálom, amit csinálok! A többit lásd a Zolinak írt válaszomban.

  • Vélhetőleg azért kapod még a leveleket, mert más címmel iratkoztál fel, és azt a jelenlegi címre irányítod. Az itt megadott email címed nincs az adatbázisunkban. Ha megírod, hogy milyen címet töröljünk, akkor töröljük.

 16. CsesznákSándorné /

  Az válaszoljon akinek megereszkedett a hasa, mit kezd a lógó hassal, plasztikáztat?

 17. Kicsit megdöbbentett az a negatív hullám, amit itt néhány embert elragadott, de aztán rájöttem, hogy ez sajnos egy elég egyszerű jelenség.

  A pszichológiában kognitív disszonanciának hívják. Annyit jelent, hogy ha szembesítik az embert azzal, hogy nem jól csinálja a dolgait, akkor ő ezt nem képes elismerni, mert akkor azt kellene elismernie, hogy bután cselekedett. Szóval inkább fűt-fát kitalál, csak hogy elmondhassa: “Lám, a világ ostoba, én tökéletes vagyok.”. Őket sajnálom. Nem jutottak még el a felnőttkor azon szakaszában, ahol az ember már nem fél beismerni, ha hibázik.

  Mert: ha kövér vagy, akkor hibáztál. Nem vagy egészséges. Az egészséges testnek nem jellemzője a kövérség.

  Nem azért kell fogyókúrázni, hogy veszíts a testsúlyodból. Azért kell, hogy rászokj a rendes mozgásra és az egészséges étkezésre. Ez sokkal nagyobb hozadéka, mint a súlyveszteség.

  Az ember előtt ilyenkor két út áll. Miután beismerte, hogy se a mozgás, se az étkezés terén nem rendelkezik az egészséges élethez szükséges szaktudással a) utánaolvas és saját kútfőből helyreteszi a dolgait, vagy b) keres egy szakembert, aki már tudja ezeket és az ő irányítása mellett teszi helyre az életét.

  Az a) megoldás kevesebb pénzbe, de sokkal-sokkal több időbe, munkába és kísérletezgetésbe kerül.

  A b) megoldás a gyorsabb, hatékonyabb, célravezetőbb de pénzbe kerül.

  Itt Ildikó, mind az a), mind a b) módszert választóknak kínál megoldást.

  De könyörgöm, akik csak a kifogásokat és nem a megoldásokat keresik, azok inkább ne olvassák ezeket a hírleveleket, mert se maguknak nem tesznek jót vele, se másoknak.

  Zsuzsának egyébként gratulálok, de nem a súlyveszteségéhez, hanem az új egészségesebb életmódjához :-).

 18. János Papa /

  Kedves Doktor House! Remélem elfogadod egy kisnyugdíjastól a kritikát. Tényleg jól rámutatsz arra, hogy milyen módon befolyásolta Simon Zoltán úr gondolkodását az előítélete. Első olvasásra engem is elbizonytalanított, amit írt, és hittem is neki, de elolvasva a kimerítő válaszodat, megmosolyogtam mindkettőnket. Viszont hatásosabb lenne a mondandód, ha mindezt udvariasan adtad volna elő. Nem vitatom, hogy Simon úr felvetéseire lehengerlően kielégítő válaszokat adtál, de az egymás iránti tiszteletet nem azért kell megadni, mert a másik véleményével egyet értünk. Azért kell megadni, mert a bizalom, hogy egymás megértésére törekszünk, a párbeszéd alapja. Simon úr legalább udvarias volt. Nem jó egymással megalázóan beszélni. Ezzel elidegenítheted magadtól az embereket, akiket meggyőzni szeretnél, és nem fogják a stílusod miatt figyelembe venni az érveidet. A stílus maga az ember. Stílus nélkül még a jó érvek is hasonlóan okoskodónak tűnhetnek, mint ahogy Simon úr érvelését annak tartod.

  Zsuzsának pedig gratulálok az elért eredményeihez. Egy kicsit irígykedek is rá. Én is el szeretném ezt érni, de fáj a térdem. Mit tehtek ilyenkor?

 19. Marianna /

  Eszem megáll ettől a tömény rosszindulattól. A hajon meg a fotósop rejtelmein rugóznak. Hát ez pontosan az az irigység, amiről Zsuzsa ír a levelében.Vagy ha nem az, mert az illetőnek nincs oka rá, akkor rosszindulat, gyanakvás, akármi.
  Egyébként Zsuzsának jól áll a konty is, meg a leeresztett haj is, meg a nagy titok, hogyan növesztett 20 cm hajat nem tudom hány hónap alatt:-)).
  Én örülök,hogy személyesen ismerhetem őt és még néhány edzésmesteres sorstársamat. Igaz, én “csak” 19 kilót fogytam 10 hónap alatt:-))
  Aki meg más módszerre esküszik, annak az a jó. Muszáj mindenkinek ugyanazt csinálni? Nem hiszem. Aki meg büszke arra, hogy nem hízott meg, az legyen is az, de azt is lehet a másik leszólása nélkül tenni.
  Ezekhez persze némi intelligencia is kéne, nem csak izom.
  Úgyhogy hajrá, Zsuzsa, hajrá és kösz Ildikó, hajrá magamnak is:-))
  Marianna

 20. K Alex /

  Nagyon szép siker, további minden jót a fenntartásához!

 21. izabella
  izabella /

  Érdekesség képen mondanám, hogy a haj hátul meg van tekerve és erősen fel van tűzve egy harapós, csipeszes csattal. :) Tudom mert én is hordom így…. Teljesen rövidnek látszik tőle előröl. Ildikóhoz járok spinningelni 3 éve, épp tegnap mondta, hogy évek óta van egy blogja amiről én nem is tudtam :)). Zsuzsa fogyásáról is mesélt meg a hitetlenkedő (inkább irigykedő) hajhosszúságról folyó vitán….. Hát a hozzáfűznivalóm csak ez volna : Hajrá Zsuzsa és csak így tovább Ildi! Vannak akik szeretnek, ismernek és tudják milyen lelkiismeretes vagy. A többieknek meg kár magyarázkodni. :D

 22. Rózsa /

  EZ MIND SZÉP ÉS JÓ, DE…MÉG MINDÉG NEM ÉRTEM ,HOGY MIRÖL VAN SZÓ, MIT KELL TENNEM AHOZZ ,HOGY FOGYAK, ITT MINDENRÖL IRNAK, TÉRKÉPEKRÖL KEZDVE, DE SEMMI RÁ UTALÓ DOLGOK NINCSENEK ,HOGYAN KEZDJEM EL… CSAK MÉRLEGELÉSEK STB… ÉS SEMMI MÁS !!!SZERETNÉK HOZZÁ KEZDENI DE NEM TUDOM HOGYAN ÉS MIT KEL TENNI… SAJNOS SOK A TÉMA, DE A LÉNYEG ,HOGY INDULJUNK NEKI ,AZ SEHOL…VAGYIS ,HOGY MIRÖL IS VAN SZÓ, CSAK SZALMÁZÁSOK VANNAK…!!! PEDIG AZ EMBEREK SEGITSÉGET KÉRNEK, NEM SZALMÁZÁST !!!

 23. Anna /

  Kedves Zsuzsa és Ildikó!
  Először is szeretettel gratulálok az elért eredményeitekhez, hasonló célokat már én iskitűztem (többször is) :))
  Most végre ráléptem a megvalósítás útjára, persze Ildikó levelei segítségével, valamint a netről innen-onnan leszedett információk befogadásával. Az edzésbe dilettáns módon, de kislányom szigorú felügyeletével, s a maga szintjén hathatós támogatásával fogtam bele.Először a táplálkozás rendbetételével kezdtem, belenéztem a Wikipédia magyar nyelvű “negatív kalóriataartalmú élelmiszerek” című szószedetébe, s igen nagyon megtetszettek az abban olvasottak. A zöldbab kivételével és egy-két “egzotikusnak” tűnő zöldség-gyümölcs kivételével szinte mindet ismerem, illetve fogyasztom is, ezáltal is “lelkesítve” magam. Sajnos még ott tartok, hogy nagyon tud befolyásolni hogy mit “szeretek” vagy nem, s mivel viszonylag szűk körű, ami élelmet fogyaszthatok, ez az útmutató szinte “jól jött” nekem. A mozgékonyságom sajnos nem csak a súlyom miatt korlátozott, ezért szorulok kislányom (vagy más ismerős személy) felügyeletére, segítségére.
  Ennél is nagyobb gondom, ami most nyomaszt, hogy mit tudnék tenni a “kihízott és hirtelen bőszabásúvá vált” bőr-ruhámmal, mit tudnék tenni én és mit kell szakemberre bíznom (és sajnos az sem mindegy, hogy mennyiért), hogy a nemszeretem-és feleslegessé vált (csöppet sem esztétikus és néha bizony zavaró) kültakarómmal kezdeni tudjak valamit?
  Ha Ti vagy kedves olvasótársaim tudnátok erre valami hasznosat írni, nagyon megköszönöm válaszaitokat.
  Üdvözlettel: Anna

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.